Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

EKO ZADAR PRIJAVIO GRAD ZBOG RADOVA U TUĐMANOVOJ Državni Inspektorat: “Nije utvrđena namjera uništavanja, oštećivanja ili uklanjanja gnijezda ptica”

Objavljeno

-

Sektor za nadzor zaštite okoliša, zaštite prirode i vodopravni nadzor Državnog inspektorata, na temelju predstavke Udruge Eko Zadar od 19.5.2021. godine pod naslovom „Devastacija šumskog pojasa u svrhu proširenja ceste i narušavanja staništa u razdoblju gniježđenja ptica“, obavio je nadzor nad radovima uklanjanja zelenila u projektu proširenja i rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana, izvijestili su iz Grada Zadra.

Inspekcijskim nadzorom pregledana je lokacija, te je utvrđeno kako nisu vidljivi ostaci gnijezda ptica niti strogo zaštićenih vrsta biljaka.

U izvedenim radovima nije utvrđena namjera uništavanja, oštećivanja ili uklanjanja gnijezda ptica, a građevinskom dozvolom nije ograničeno ili zabranjeno izvođenje građevinskih radova u određeno doba godine.

“Grad Zadar je kao investitor prije početka radova u sklopu pripreme projekta tražio podatke o vrijednosti vegetacije na predmetnoj lokaciji uvidom u „zeleni katastar“, kod nadležne komunalne tvrtke ‘Nasadi’ d.o.o. koja upravlja gradskim javnim površinama kao i kod županijske javne ustanove ‘Natura Jadera’ vezano uz potencijalnu valorizaciju i prirodne vrijednosti navedene lokacije. U oba slučaja nije bilo podataka o prirodnim vrijednostima koje bi trebalo očuvati ili zbog kojih bi radovi imali neka ograničenja (vremenska ili prostorna)”, stoji među ostalim u Nalazu Državnog inspektorata dostavljenom Gradu Zadru.

Nalaz Državnog inspektorata donosimo u nastavku: 

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu