Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADAR TRAVEL Promocija privatnog smještaja putem besplatne aplikacije – evo detalja…

Objavljeno

-

Na inicijativu Strukovne skupine obiteljskog smještaja HGK – ŽK Zadar, čiji je predsjednik Klaudio Grdović ujedno i član Vijeća TZG Zadra, zadarska Turistička zajednica pripremila je opsežan projekt promocije privatnih iznajmljivača koji djeluju unutar područja koje pokrivaju granice grada, a koji su objedinjeni kroz aplikaciju Zadar Travel. Za tu aplikaciju je TZ grada Zadra još 2015. godine dobila nagradu na Danima turizma za inovaciju godine, a u međuvremenu je sustav dodatno poboljšan i obogaćen novim sadržajima.

Informacije o sustavu mogu se pronaći na mrežnoj stranici www.app.zadar.travel. Riječ je o brzoj i sigurnoj online platformi za rezervaciju putem koje gosti lako pronalaze trenutno dostupan privatni smještaj u gradu Zadru, mjestima Petrčane i Kožino te na otocima zadarskog arhipelaga Istu, Velom i Malom Ižu, Molatu, Olibu, Premudi i Ravi. Kontakt između gosta i domaćina vrši se telefonskim pozivom neposredno iz aplikacije ili mailom bez troškova, posrednika ili provizije.

Dva su važna koraka koja trebate ispuniti kako biste osigurali da se i Vaš objekt besplatno promovira u nadolazećoj sezoni:

S obzirom da je i ove godine pitanje sigurnosti i zdravlja naših sugrađana i gostiju postalo praktički najvažnije te od presudnog značenja za uspjeh sezone, Ministarstvo turizma i sporta je pokrenulo projekt Safe stay in Croatia. Ovim su sigurnosnim projektom osmišljeni protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima, pa tako naravno i s malim iznajmljivačima.

O čemu je riječ? Nakon izvršene prijave na mrežnoj stranici www.safestayincroatia.hr , iznajmljivači s područja grada Zadra mogu jedinstvenu oznaku (naljepnicu) Safe stay in Croatia za svoj objekt besplatno preuzeti u centralnom zadarskom Turističko informativnom centru (TIC) na adresi Jurja Barakovića 5 u Zadru (broj telefona +385 23 316 166) te u područnim uredima u Diklu na adresi Krešimirova obala 47 (broj telefona +385 23 332 456), na Puntamici na adresi A. G. Matoša 36 (broj telefona +385 23 335 735), u Kožinu na adresi Put Zgona 5 (broj telefona +385 23 283 249) i u Petrčanima na adresi Ulica V 7 (broj telefona +385 23 364 745).

“Pozivamo iznajmljivače iz Zadra da prijave svoj objekt ili objekte u projekt Safe stay in Croatia te da potom ažuriraju podatke, ili ukoliko to još nisu, da se uključe u besplatni booking sustav i mobilnu aplikaciju Zadar Travel na ovoj poveznici: https://business.zadar.travel/prijava-privatnog-smjestaja/

Početkom lipnja TZG Zadra će realizirati snažnu online kampanju na ključnim tržištima za Zadar u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, s naglaskom na promociju sustava Zadar Travel i smještajne jedinice unutar sustava koje imaju oznaku Safe stay in Croatia. Na ovaj način će svaki takav objekt dobiti na vidljivosti, pouzdanosti i osjećaju sigurnosti kod potencijalnih gostiju koji ovog ljeta namjeravaju posjetiti naš Zadar”, stoji u objavi iz TZ.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

6. PROSINCA Obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe 2022. ove godine u Zadru!

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE! U ponedjeljak bez vode Novi Bokanjac; u utorak Starigrad, Rovanjska i Seline!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 06.12.2022. godine (utorak), u vremenu od 08:00h do 15:00h moguća je otežana vodoopskrba, kao i povremeni prekidi vodoopskrbe na području Starigrada, Rovanjske i Selina.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 05.12.2022. godine (ponedjeljak),  u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac.   

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA: I dalje nestabilno. Cijeli sljedeći tjedan oblačno, a kiša nešto slabija no tijekom vikenda.

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i uz njega ponegdje i obilnom te praćenom grmljavinom. U unutrašnjosti ponegdje jutarnja magla, a kraća sunčana razdoblja izgledna su poslijepodne na Jadranu i u Slavoniji. Vjetar na kopnu većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni, na Jadranu jako do vrlo jako jugo, na sjevernom dijelu mjestimice bura. Krajem dana vjetar će slabjeti. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 11 do 16 °C.

U ponedjeljak promjenljivo oblačno. Povremena kiša i dalje češća na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu gdje može biti i izraženija. U sjevernim kopnenim predjelima mjestimice moguća magla, a danju još ponegdje i malo kiše, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Na kopnu jutarnja temperatura od 0 do 5, dnevna od 6 do 10 °C. Na Jadranu temperatura uglavnom između 11 i 16 .

IZGLEDI VREMENA:

I dalje nestabilno. Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu, ali manje čestu i izraženu nego tijekom vikenda. Ujutro na kopnu moguća magla, a izgledna su i sunčana razdoblja, osobito u ponedjeljak i utorak. Vjetar slab. Jugo će na Jadranu malo oslabjeti, a u utorak na sjevernom dijelu okrenuti i na sjeverozapadnjak. Još malo toplije.

 
Nastavi čitati

U trendu