Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

12 NOVOOBOLJELIH NA ZADARSKOM PODRUČJU Županijski stožer: “Povoljnija epidemiološka situacija rezultat je i procijepljenosti stanovništva! Cijepite se!”

Objavljeno

-

Na području Zadarske županije 25 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. 12 novooboljelih izolaciju provode na području Grada Zadra, po dvije na području Pakoštana i Vrsi te po jedna na području Benkovca, Galovca, Gračaca, kali, Pašmana, Poličnika, Privlake, Ražanca i Sukošana.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 409 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 651 osoba, a od bolesti se oporavilo 18 stanovnika.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitaliziran je 41 bolesnik od kojih je 8 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na COVID odjelu na liječenju je 9 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

“Cijepljenje u Zadarskoj županiji ide predviđenom dinamikom i sva pristigla cjepiva se utroše. Do sada je utrošeno oko 60.000 doza cjepiva, najviše Pfizer cjepiva. Dnevno se u prosjeku cijepi 1400 ljudi, oko 900 na Višnjiku, 300 u ambulanata obiteljske medicine te 200 u Zavodu za javno zdravstvo. Do sada su organizirano cijepljeni turistički djelatnici, prosvjetni djelatnici u osnovnim i srednjim školama te na Sveučilištu, dio medijskih djelatnika,  djelatnici policije, dječjih vrtića te raznih tvrtki na našem području.

Povoljnija epidemiološka situacija rezultat je i procijepljenosti stanovništva pa pozivamo sve one koji se do sada nisu cijepili da se prijave kod svojih obiteljskih liječnika ili putem platforme https://cijepise.zdravlje.hr/ jer to je  jedini način vračanju u normalan život”, stoji u današnjoj objavi županijskog Stožera.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

“FRA BONIFACIJE PEROVIĆ” Večeras u crkvi sv. Frane predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu

Objavljeno

-

By

Podsjećamo na večerašnje predstavljanje knjige o čuvenom zadarskom franjevcu „Fra Bonifacije Perović“ (petak, 7.10.) u crkvi sv. Frane.

Istovremeno će biti predstavljena i knjiga „Komunizam“ (pretisak) koju je ovaj franjevac iz Arbanasa napisao još 1938. On je veiki dio života proveo u inozemstvu, jer se zbog komunističke vlasti u Jugoslaviji nije smio vratiti kući.

Taj poznati franjevac još je kao student zajedno s kolegama skinuo talijansku zastavu sa zvonika crkve sv. Frane.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

TREBATE ZUBARU? Evo tko je dežuran ove nedjelje u Zadru…

Objavljeno

-

By

Ove nedjelje, 9. listopada 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Dijana Paleka dr. med. dent, izvijestili su iz Županije.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi I. Mažuranića 28 b, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona  099 789 1071.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BILOSNIĆEV HAIKU U ČASOPISU IRIS Zadarski pjesnik dobio Zahvalnicu na podršci i pomoći u približavanju japanske kulture u Hrvatskoj i hrvatskoga haikua u svijetu

Objavljeno

-

By

Najnoviji broj časopisa za haiku „Iris“, godište 11., svezak 16., 2022. godine na 314 stranica donosi obilje haiku priloga, od onih posvećenih rezultatima Malog Irisovog natječaja za 2022. godinu, kao i rezultata 9. Natječaja za haiku, i hajge udruge „Tri rijeke“ Ivanić Grad, preko članaka, eseja i osvrta, novih knjiga, razgovora, inozemnih gostiju, hrvatskih autora, odjeka u medijima, do in memoriama poznatim haiku pjesnicima (Duško Matas, Sonja Buljević, Milka Vurdelja, Ivanka Glogović Klarić, Luka Tomić, Vera Primorac). Sve je to učinjeno marom glavne i odgovorne urednice Đurđe Vukelić Rožić, koja ovim putom nastavlja gradbu hrvatskog haiku na temeljima koje je uspostavio Vladimir Devide.

Suci koji su procjenjivali nagrade za najbolji haiku odraslih 2021. i 2022. godine su Debbie Stranga (Kanada), za 2021. godinu i Tomislav Marijan Bilosnić i Stjepan Rožić (Hrvatska) za 2022. godinu, te Mirjana Rajter, Dubravka Mataušić i Mirjana Drempetić Hanžić za djecu. Đurđa Vukelić Rožić uz uvodnik i više autorskih tekstova donosi i već prilog „ Kada vjetar pomete vjetar“, sažet pregled haiku- stvaralaštva Tomislava Marijana Bilosnića, a posvećem životnom i stvaralačkom jubileju ovog autora. Tekst je objavljen na punih šest stranica časopisa.

Udruga „Tri rijeke“ HPOI, Ivanić-Grad. Na 9. Susretima hrvatskih haiđana i Ivanić-Gradu, 2. listopada 2022. godine dodijelilo je i Zahvalnicu Tomislavu Marijanu Bilosniću na svesrdnoj podršci i pomoći u radu na približavanju kratkih japanskih književnih formi i japanske kulture u Hrvatskoj i hrvatskoga haikua u svijetu. Zahvalnicu potpisuj predsjednik Udruge, poznati i nagrađivani haiku pjesnik Stjepan Rožić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu