Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

WINGS FOR LIFE WORLD RUN Sve što trebate znati o trčanju uz aplikaciju…

Objavljeno

-

Ponovno ćemo 9. svibnja svi zajedno trčati za one koji ne mogu, uz pomoć Wings for Life World Run aplikacije koja je zabavna i nudi jedinstveno natjecateljsko iskustvo.

Po osmi put u nizu jedan od najvažnijih sportskih događaja u svibnju bit će Wings for Life World Run, utrka koja je u stanju iz godine u godinu povezivati stotine tisuća zaljubljenika u kretanje na šest različitih kontinenata, koji u isto vrijeme zajedno kreću prema boljoj budućnosti, s konačnim ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

Ove godine u Hrvatskoj ćemo sudjelovati u utrci uz pomoć aplikacije, što nam daje pravo birati stazu i trkačke uvjete po svom ukusu pa će zasigurno ponovo padati osobni rekordi!

No, Wings for Life World Run aplikacija puno je više od običnog pomagala za evidenciju pretrčanih kilometara. Radi se o izuzetno zabavnoj aplikaciji koja osigurava jedinstveni trkački doživljaj, a prije nego utrka starta 9. svibnja, vrijeme je da saznaš sve ono najvažnije o utrci uz aplikaciju i iskustvu koje te čeka…

Važni prvi koraci prije korištenja aplikacije

Sve naravno kreće instalacijom aplikacije Wings for Life World Run, koju nije problem pronaći u Google Play trgovini ili App Storeu, ovisno koristiš li mobitel pogonjen Androidom ili iOS-om.

Nakon instalacije se prijavljuješ svojim korisničkim podacima, a možeš i izraditi račun ako ga još nemaš. U slučaju da se ne možeš sjetiti zaporke, nema problema, lako je možeš ponovno postaviti uz pomoć svog emaila.

Kad uđeš u svoj profil i nađeš se na naslovnici, vidjet ćeš da si možeš postaviti cilj u pretrčanim kilometrima, potražiti organiziranu utrku, priključiti se nekom od timova ili pozvati prijatelje da ti se pridruže, za što te čeka nagrada od čak 40% popusta na kolekciju Wings for Life World Run.

No, prije svega ostalog postoje još dvije stvari koje moraš napraviti da bi tvoj nastup na utrci glatko prošao:

moraš dati aplikaciji dopuštenje za korištenje GPS-a, kako bi te mogla pratiti i bilježiti tvoje pretrčane kilometre
moraš optimizirati korištenje baterije kroz Wings for Life World Run aplikaciju, kako bi mogla nesmetano raditi i kad je mobitel u stanju mirovanja.
Kad vidiš zelenu kvačicu u lijevom dijelu ekrana i poruku “Uređaj spreman”, vrijeme je za iskušati ono najvažnije, trkačko sučelje koje će biti središnje mjesto tvojeg nastupa 9. svibnja.

Motivirajuće audio iskustvo i detaljni zapis tvoj rute

Prije te svibanjske nedjelje kad će u 13 sati startati tvoja utrka, ne bi bilo loše da kroz trening simulaciju iskušaš svoju aplikaciju, a usput i precizno izmjeriš kilometražu staze na kojoj namjeravaš trčati.

Već uz trening način rada susrest ćeš se s izuzetno strastvenim audio komentarom i dobivati vrijedne informacije iz kilometra u kilometar, a još više toga te čeka kad jednom spektakl počne. Tada možeš birati između raskošnog audio komentara fokusiranog isključivo na tvoje performanse, ali i prijenosa globalne utrke koja se u isto vrijeme odvija u različitim dijelovima svijeta. Važno je napomenuti da će ove godine aplikacija imati i audio iskustvo na hrvatskom jeziku za koje su glasove posudili Boris Mirković i Mario Petreković.

Pred tobom će aplikacija u svakom trenutku pokazivati tri važna podatka:

• broj pretrčanih kilometara,

• brzinu kojom trčiš,

• za koliko minuta će presretačko vozilo izaći na stazu, odnosno kad jednom krene, koliko je udaljen od tebe.

Uz sve to, zahvaljujući GPS-u cijelo vrijeme pred tobom je karta s detaljnom rutom kretanja, kao vizualni dokaz tvoje fantastične utrke.

Osim sportskog komentara, poruke ćeš dobivati i od presretača, čim izađe na stazu. Posebno glasan bit će kad ti se približi na manje od 500 metara, nakon čega se od tebe traži sprint ako mu želiš još malo pobjeći.

No, iako će te prije ili kasnije uloviti, kad tvoj nastup završi osjećaš ćeš ogroman ponos zbog sudjelovanja u utrci čija je stopostotna vrijednost startnina namijenjena financiranju aktualnih i budućih istraživanja ozljeda leđne moždine, s ciljem pronalaska lijeka.

U svakom slučaju, Wings for Life World Run aplikacija jako dobro dočarava duh same utrke i daje ti osjećaj da će se “catcher car” zaista pojaviti iza tvojih leđa. Što je najbolje, moguće ju je personalizirati vlastitim fotkama pa podijeliti na društvenim mrežama ostvareni rezultat, u vizualu koji vjerno prikazuje kako je izgledalo tvoje nezaboravno trkačko popodne.

Nema sumnje, uz Wings for Life World Run aplikaciju užitak je 9. svibnja zajamčen, dok pokazuješ koliko je veliko tvoje srce, trčeći za one koji ne mogu!

Prijaviti se možete na www.wingsforlifeworldrun.com ili kroz mobilnu aplikaciju Wings for Life World Run.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SA SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA: Renata Bek razriješena dužnosti ravnateljice Doma zdravlja 

Objavljeno

-

By

screenshot

Upravno vijeće Doma zdravlja Zadarske županije pod predsjedanjem dr. med. Nevena Birkića na današnjoj je sjednici donijelo odluku kojom se mr. sc. Renata Bek, dr. med. razrješava dužnosti ravnateljice s danom 21. listopada 2024. godine.

U obrazloženju se, uz ostalo, navodi kako je člankom 88. Zakona o zdravstvenoj zaštiti kao lex specialisa propisana dužnost Upravnog vijeća razriješiti ravnatelja zdravstvene ustanove ukoliko, između ostalog, ne provodi program rada i razvoja zdravstvene ustanove. Razlozi razrješenja imenovane ravnateljice su nekontrolirani gubitci ustanove nastali u obavljanju djelatnosti, neizvršavanje programa rada ustanove zbog kojih dolazi do manjka financijskih prihoda ustanove te nemarno obavljanje dužnosti kojeg je posljedica sve veći nedostatak zdravstvenog kadra, osobito liječničkog te veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove u izvršavanju ugovornih obveza prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Sukladno članku 3. Ugovora o radu imenovanoj će se s ponuditi sklapanje izmijenjenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s Domom zdravlja Zadarske županije za radno mjesto koje je odgovarajuće njezinoj stručnoj spremi. Do raspisivanja natječaja za ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije, ustanovu će privremeno voditi pročelnik UO za zdravstvo Zadarske županije, dr. Marko Kolega. Imenovani vršitelj dužnosti u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost u obvezi je pripremiti postupak natječaja za imenovanje ravnatelja, kako se navodi u Odluci o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZVANREDNI RADOVI / U utorak bez vode dio Poluotoka!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 22.10.2024. godine  (utorak) u vremenu od 08:00 h pa do 12:00 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u  gradu Zadru ( poluotok ), na području između ulica : Ulica Šimuna Kožičića Benje i Trga pet bunara.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na Narodnom trgu kod kućnog broja 1.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

UTORAK U PROVIDUROVOJ / Posjet poljske partnerske regije Zadarske županije – Podkarpatskog vojvodstva

Objavljeno

-

By

U sklopu službenog posjeta poljske partnerske regije Zadarske županije – Podkarpatskog vojvodstva, u utorak, 22. listopada 2024., od 10 do 14 sati u Providurovoj palači u Zadru održat će se Poljsko-hrvatsko gospodarski susret i poslovni razgovori B2B.

Poljsko gospodarsko izaslanstvo se želi predstaviti zainteresiranim tvrtkama i gospodarstvenicima s područja Zadarske županije svojim opskrbnim lancima autohtonih poljoprivrednih proizvoda, projektima vezanim za razvoj agroturizma, brendiranja i certificiranja autohtonih proizvoda.

Osim  tvrtki  koje će se predstaviti svojim proizvodima, dio gospodarskog izaslanstva su i predstavnici  Gospodarske komore. Izaslanstvo  predvodi maršal Podkarpatskog vojvodstva Wladyslaw Ortyl, a uz njega dolaze i članica Regionalnog odbora Podkarpatske regije Malgorzate Jarosinske – Jedynak sa suradnicima iz Odjela za gospodarsku promociju i turizam te Odsjeka za međunarodnu suradnju ove poljske regije kao i  predstavnici Zračne luke Rzezsow – Jasionka.

Zadarska županija  je uspostavila partnerski odnos s ovom poljskom regijom prije točno 13 godina. Suradnja se do sada odvijala na područjima razmjene iskustava u pripremi većih investicijskih projekata financiranih putem fondova EU, sektorima turizma i kulturno-promotivnim projektima poput međunarodnog sajma ekoloških proizvoda EKOGALA te u trgovinsko-gospodarskom i prometnom sektoru za koji obje regije imaju snažan potencijal.

Početak programa je u 10 sati kada je planirano obraćanje župana Zadarske županije Božidara Longina i maršala Podkarpatskog vojvodstva Wladyslawa Ortyla, a nakon toga slijedi predstavljanje tvrtki, degustacija i izložba proizvoda te B2B sastanci.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu