Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Sveučilište u Zadru i ŠC Višnjik potpisali sporazum za Centar za dijagnostiku sportaša

Objavljeno

-

Sveučilište u Zadru i Športski centar Višnjik u četvrtak, 18. ožujka 2021. potpisali su Sporazum o suradnji osnivanja i razvoja Centra za dijagnostiku sportaša kojim utvrđuju zajedničke interese i ciljeve, te način suradnje u znanstvenoj i istraživačkoj djelatnosti.

Budući Centar za dijagnostiku sportaša bit će smješten u Športskom centru Višnjik, a projekt kao takav predviđa da će Centar sa znanstvenog aspekta analizirati i postavljati dijagnostiku sportaša i njihovog psiho-fizičkog stanja u različitim fazama, provoditi dijagnostičke postupke u sklopu osnovanog Centra s ciljem utvrđivanja početnog stanja sportaša (djece, rekreativacai vrhunskih sportaša) vrednovanja postignutih efekata u pojedinim ciklusima sportske pripreme, te djelovati u planiranju i programiranju daljeg tijeka trenažnog procesa, kao i u provođenju testiranja kojima se dobiva uvid u stanje morfološke, motoričke i funkcionalne komponente treniranosti sportaša i sportske ekipe.

Nadalje, sporazumom će se poticati suradnja i razmjena na područjima zajedničkog interesa i to zajedničkim prijavama međunarodnih kompetitivnih znanstvenih i stručnih projekata, aktivnostima, popularizacija znanosti i sporta (rasprave, okrugli stolovi, paneli, predavanja i sl.), suradnja u izradi stručnih projekata, studija, elaborata i sl. u domeni gospodarskog sektora, izvođenje predavanja i gostovanje na pojedinim kolegijima koji se izvode u sklopu studijskih programa Sveučilišta, te ostali sadržaje od zajedničkog interesa.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-direktor-denis-karlović-sveučilište-u-zadru-rektorat-rektorica-dijana-vican-potpis-ugovora-o-suradnji-dijagnostički-centar-izgradnja-sportski

Prilikom potpisivanja sporazuma Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, istaknula je da su Športski centar Višnjik i Sveučilište u Zadru u prethodnom razdoblju uspostavili i održavali veoma dobru suradnju, te dodala:
– Ovaj projekt svakako će biti novi kvalitetni zajednički sadržaj na opću dobrobit. Sveučilište u Zadru i Športski centar Višnjik istinski su partneri koji će i u djelovanju budućega Centra za dijagnostiku sportaša pridonositi i znanosti i sportu i drugim segmentima. Taj Centar omogućit će, na temelju dijagnostičkih postupaka i rezultata, razvoj analitike, uključivanje i medicinske struke i znanosti s našega sveučilišta. Izražavam veliko zadovoljstvo što smo usuglasili i potpisali sporazum koji će, u konačnici, dugoročno omogućiti i razvoj dijela sveučilišnoga potencijala.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-direktor-denis-karlović-sveučilište-u-zadru-rektorat-rektorica-dijana-vican-potpis-ugovora-o-suradnji-dijagnostički-centar-izgradnja-sportski

Denis Karlović, direktor Športskoga centra Višnjik, uz ostalo kazao je:
– Budući Centar za dijagnostiku športaša, smješten na Višnjiku kao zajednički projekt sa Sveučilištem u Zadru, svojom će opsežnom djelatnošću, temeljenoj na znanstvenoj i istraživačkoj djelatnosti, omogućiti Športskom centru Višnjik dodatnu afirmaciju na domaćem, te pozicioniranje i etabliranje i na međunarodnom planu. To je, ujedno, značajno i u surječju dugoročnog održivoga razvoja športskoga turizma za koji, športski turizam, Zadar sa svojom okolicom ima niz pogodnosti. Ovaj sporazum, na koncu, izravna je posljedica veoma kvalitetnoga promišljanja, te nadasve preciznog osmišljavanja onih sadržaja i djelatnosti kakvi mogu nastati i razvijati se uz dobru suradnju i razumijevanje, te na temelju stručnog, znanstvenoga i ostalih potencijala a na opću korist. Športski centar Višnjik raduje se i budućoj izvrsnoj suradnji sa Sveučilištem u Zadru.

U prigodnom razgovoru prilikom potpisivanja sporazuma rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican iznijela je niz zanimljivih pojedinosti o djelovanju sveučilišta, o dinamici izgradnje Studentskoga kampusa, te nekim planovima i programima za budućnost. Denis Karlović, pak, informirao je rektoricu Dijanu Vican o budućim infrastrukturnim zahvatima u prostoru u kojemu će na oko 700 četvornih metara biti smješten i opremljen Centar za dijagnostiku sportaša, kao i o projektima podizanja balona za dio teniskoga kompleksa, te montažnih dvorana za rukomet, stolni tenis i boks.

Izvor: Planet Višnjik

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U VIRU OBILJEŽENA 34. GODIŠNJICA OSNUTKA HDZ-a / “Agresivna ljevica pokazala je svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje”

Objavljeno

-

By

U Viru je svečano obilježena 34. godišnjica osnutka HDZ-a na kojoj su se okupili brojni članovi i simpatizeri predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

Politička stabilnost i kontinuitet zaslužni su za snažan razvoj Zadarske županije koja je po novom indeksu razvijenosti među pet najboljih u zemlji. Odlična suradnja s Vladom RH zalog je i niza budućih projekata, koji će zasigurno donijeti dodatan napredak otoku Viru gdje je HDZ sve snažniji i ima sve veću potporu stanovnika.

HDZ je jedina stranka koja jamči sigurnu Hrvatsku uz snažno očuvanje domoljubnih vrijednosti. To se posebno vidi posljednjih tjedana gdje je agresivna ljevica pokazala svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje prema svemu što ima poveznicu s HDZ-om, stožernom strankom hrvatskog naroda.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je snažan rast plaća, a vodeći smo u EU po porastu stope BDP-a. Samo HDZ jamči nastavak tog pozitivnog niza, jer ima ljude koji su dokazano stručni i kompetentni, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

Uz to, Hrvatska je nikad bolje međunarodne pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje nas je želio vidjeti i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz predsjednika OO HDZ-a Vir Antu Bašića, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te ministar Šime Erlić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Simbol otpora komunističkom nasilju!

Objavljeno

-

Kad me u tjedan dana na zub uzmu i Index i Srpske novosti onda znam da nešto ispravno radim.

Jedan dalmatinski medij tražio je murale po Dalmaciji, našli ih 18. Pa da su mene pitali ja bi im poslao preko 100 slika, a ušteđeno gorivo i dnevnice su mogli donirati dečkima na terenu, za boju.

Isti taj medij svakodnevno udara i po meni, pa danas kažu: oštećeni su moj i automobil gradonačelnika. Ja napad nisam prijavio, pa ako se uopće dogodio…

Zamisli, da je nekom njihovome ucrtalo zvezdu na auto razapeli bi sve živo i neživo. Da su gledali prilog na Dnevniku mogli su vidjeti sve detalje.

Uostalom, zaboli me za njihovo mišljenje, i oni su mi PR. Jer jedini tko huška su oni svojim svakodnevnim tekstovima. Baš su oni ti koji daju volju mladima za otporom prema njihovim lažima.

Iako znaju da ustaški grb ima znak “U” na prvom bijelom polju i da je grb bio bočno, oni luduju na crnu boju i šahovnicu. I sad kad su izvršili pritisak na institucije i shvatili da se zakon zapravo ne krši nigdje – okrenuli su retoriku. Sad je to izdaja Dalmacije i tome slično. Smiješno. No, dosta o njima, nebitni su. 

Danas ako si generalno protiv komunističkih poremećenih ideja dobiješ naziv ustaša. S tim te nazivom degradiraju, a sebi daju na bitnosti jer su, kao, antifašisti. A anti mora biti protiv nečega, pa moraju naći ustaše.

A zapravo su oni jedna obična nakupina komunista. Nebitnih i frustriranih ljudi koje će izjesti jugonostalgija i mržnja prema RH.

Kad žele toljagama zatući ljude što se mole u tišini i ne smetaju nikoga, ne traže zaštitu, to je OK. Jer im nabiju epitet klečavci i mogu što hoće. To nije nasilje ni širenje mržnje.

Kad netko kaže da je gay parada zlo i bacanje novca na zaštite tih pedera dok marširaju okolo, taj je ustaša, nacist itd. To su oni – ili će biti po njihovome ili neće biti.

Konstantno manjina maltretira većinu.

I nama je više pun kofer. Nećete. 

Sad ćemo se mi inatiti, pa ćete na svaku vašu ludost dobiti odgovor. Dok ne shvatite da ste manjina i da živite u državi koja se zove Hrvatska.

Najbolje od svega što u Trogiru gdje je na vlasti SDP gradonačelnika zaboli što ima dva murala u gradu. Neki valjda normalan čovjek.

Ovima u Zadru očito pomoći nema.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRO JE ZNATI… / Ove nedjelje u Zadru rade sljedeće trgovine…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Zrinsko – Frankopanska ulica 1 – 07:00-21:00

Ante Starčevića 15 – 07:00-21:00

Put Vrela 2 – od 07:00-21:00

Ulica Stjepana Radića 1 – od 07:00-21:00

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu