Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Zbog hitne intervencije, Zemunik donji danas bez vode!

Objavljeno

-

Zbog hitne intervencije na vodoopskrbnom sustavu u Zemuniku donjem dana 15.03.2021. u vremenu od 08:30 do 13:00 bez vode će biti potrošači u Zemunik donji.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju će biti smještena Kod osnovne škole.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SA SJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA: Renata Bek razriješena dužnosti ravnateljice Doma zdravlja 

Objavljeno

-

By

screenshot

Upravno vijeće Doma zdravlja Zadarske županije pod predsjedanjem dr. med. Nevena Birkića na današnjoj je sjednici donijelo odluku kojom se mr. sc. Renata Bek, dr. med. razrješava dužnosti ravnateljice s danom 21. listopada 2024. godine.

U obrazloženju se, uz ostalo, navodi kako je člankom 88. Zakona o zdravstvenoj zaštiti kao lex specialisa propisana dužnost Upravnog vijeća razriješiti ravnatelja zdravstvene ustanove ukoliko, između ostalog, ne provodi program rada i razvoja zdravstvene ustanove. Razlozi razrješenja imenovane ravnateljice su nekontrolirani gubitci ustanove nastali u obavljanju djelatnosti, neizvršavanje programa rada ustanove zbog kojih dolazi do manjka financijskih prihoda ustanove te nemarno obavljanje dužnosti kojeg je posljedica sve veći nedostatak zdravstvenog kadra, osobito liječničkog te veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove u izvršavanju ugovornih obveza prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Sukladno članku 3. Ugovora o radu imenovanoj će se s ponuditi sklapanje izmijenjenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s Domom zdravlja Zadarske županije za radno mjesto koje je odgovarajuće njezinoj stručnoj spremi. Do raspisivanja natječaja za ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije, ustanovu će privremeno voditi pročelnik UO za zdravstvo Zadarske županije, dr. Marko Kolega. Imenovani vršitelj dužnosti u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost u obvezi je pripremiti postupak natječaja za imenovanje ravnatelja, kako se navodi u Odluci o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Zadarske županije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZVANREDNI RADOVI / U utorak bez vode dio Poluotoka!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 22.10.2024. godine  (utorak) u vremenu od 08:00 h pa do 12:00 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u  gradu Zadru ( poluotok ), na području između ulica : Ulica Šimuna Kožičića Benje i Trga pet bunara.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na Narodnom trgu kod kućnog broja 1.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

UTORAK U PROVIDUROVOJ / Posjet poljske partnerske regije Zadarske županije – Podkarpatskog vojvodstva

Objavljeno

-

By

U sklopu službenog posjeta poljske partnerske regije Zadarske županije – Podkarpatskog vojvodstva, u utorak, 22. listopada 2024., od 10 do 14 sati u Providurovoj palači u Zadru održat će se Poljsko-hrvatsko gospodarski susret i poslovni razgovori B2B.

Poljsko gospodarsko izaslanstvo se želi predstaviti zainteresiranim tvrtkama i gospodarstvenicima s područja Zadarske županije svojim opskrbnim lancima autohtonih poljoprivrednih proizvoda, projektima vezanim za razvoj agroturizma, brendiranja i certificiranja autohtonih proizvoda.

Osim  tvrtki  koje će se predstaviti svojim proizvodima, dio gospodarskog izaslanstva su i predstavnici  Gospodarske komore. Izaslanstvo  predvodi maršal Podkarpatskog vojvodstva Wladyslaw Ortyl, a uz njega dolaze i članica Regionalnog odbora Podkarpatske regije Malgorzate Jarosinske – Jedynak sa suradnicima iz Odjela za gospodarsku promociju i turizam te Odsjeka za međunarodnu suradnju ove poljske regije kao i  predstavnici Zračne luke Rzezsow – Jasionka.

Zadarska županija  je uspostavila partnerski odnos s ovom poljskom regijom prije točno 13 godina. Suradnja se do sada odvijala na područjima razmjene iskustava u pripremi većih investicijskih projekata financiranih putem fondova EU, sektorima turizma i kulturno-promotivnim projektima poput međunarodnog sajma ekoloških proizvoda EKOGALA te u trgovinsko-gospodarskom i prometnom sektoru za koji obje regije imaju snažan potencijal.

Početak programa je u 10 sati kada je planirano obraćanje župana Zadarske županije Božidara Longina i maršala Podkarpatskog vojvodstva Wladyslawa Ortyla, a nakon toga slijedi predstavljanje tvrtki, degustacija i izložba proizvoda te B2B sastanci.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu