Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Šef TUI za Njemačku: Za Uskrs ne znam, ali na ljeto ćemo sigurno moći putovati

Objavljeno

-

Direktor koncerna TUI za Njemačku izjavio je u intervjuu objavljenom u nedjelju da nije siguran u otvaranje koje bi omogućilo turistička putovanja za Uskrs, ali da za ljeto nema nikakvih sumnji. Jedan od sigurnih ciljeva će biti, kazao je, Hrvatska.

Marek Andryszak, koji u Njemačkoj vodi TUI, izjavio je u intervjuu za T-online da je siguran u to da će ljetovanja ove godine proteći više manje neopterećeno pandemijom koronavirusa. Za Uskrs, međutim, nije baš tako siguran:

“Danas je, naravno, još uvijek nesigurno hoće li biti otvaranja prije Uskrsa, ali sam već za Duhove puno sigurniji.”

“Za razdoblje nakon toga vrlo sam siguran, na ljeto se međutim možemo vratiti svim turističkim odredištima”, kazao je Andryszak.

U intervjuu je govorio o epidemiološkim podacima odredišta koje prati, primjerice o tome da Institut Robert Koch još uvijek nije skinuo upozorenje putovanja za Mallorcu, unatoč tome što je tamo nekoliko tjedana 14-dnevna incidencija novozaraženih koronavirusom niža od 35 na 100.000 ljudi. On očekuje skoro skidanje upozorenja i za Baleare.

TUI, kazao je, za određena odredišta od putnika traži negativne testove ne starije od 48 sati, ustvrdio je da je ta strategija dovela do incidencije putnika od samo 0,5. Mogućnost da svi Nijemci provedu ljetne praznike u Njemačkoj, odbacio je kao nemoguće, kazao je da su turistički kapaciteti te zemlje dovoljni za samo jednu četvrtinu onih koji bi inače putovali.

Za ljeto prognozira da će glavna odredišta turista koji će putovati avionom biti grčki otoci, Kanari i Baleari

“Južna Europa još uvijek je dobra opcija za putnike automobilima, mislim na Austriju i Italiju. Isto tako, Hrvatska će biti sigurno ljetno odredište”, kazao je.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu