Plenković: Kolona sjećanja bit će dostojanstvena i sigurna

Objavljeno: 10.11.2020. u 09:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Uoči nastavka saborske sjednice, Klub zastupnika HDZ-a održao je sastanak putem videoveze. Nakon završene sjednice premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je ispred Središnjice HDZ-a odgovarao na niz novinarskih pitanja o aktualnim zbivanjima i planovima, među kojima i o organizaciji Kolone sjećanja. S tim u vezi, najavio je da će sve potankosti biti raspravljene u utorak na sastanku Vijeća za domovinski pijetet.

Upitan može li se Kolona sjećanja održati s većim brojem ljudi, rekao je da će Kolona sjećanja biti organizirana dostojanstveno i s respektom prema žrtvi Vukovara.

Podsjetio je kako je HDZ-ova Vlada promijenila i Zakon o blagdanima, spomendanima, te je ove godine 18. studenoga prvi put neradni dan na koji ćemo se prisjetiti žrtava Domovinskog rata, žrtve Vukovara i Škabrnje.

Namjera je Vlade, naglasio je, da cijelo obilježavanje bude dostojanstveno, a opet da se uzmu i obzir i epidemiološke okolnosti.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković nakon sjednice izjavio je novinarima da su on i nekoliko članova Kluba HDZ-a bili u stranačkoj središnjici, a ostali u svojim kućama i uredima.

Govorilo se i o predloženom rebalansu proračuna, petom krugu porezne reforme te daljnjim aktivnostima u borbi protiv epidemije i najavljenoj interpelaciji oporbe o radu Vlade koju je podnio dio oporbe, vezano za projekt vjetroelektrane Krš – Pađane.

Vezano za interpelaciju o radu Vlade glede projekta Krš – Pađene premijer Plenković je naglasio kako je već prošli tjedan u raspravi o izvješću o radu Vlade rekao da je cijela ta inicijativa promašena. Ističe da se njezina bit odnosi na 2013. godinu i na Vladu Zorana Milanovića.

- Ona najmanje veze ima s našom Vladom, vjerujem da će biti odbačena, rekao je Plenković.

U vezi s tim rekao je kako vjeruje da će biti raspravljena i odluka o tarifama i sklapanje ugovora 2013.

Premijer Andrej Plenković je, nakon sastanka, odgovorio i na novinarsko pitanje komunicira li s predsjednikom Zoran Milanovićem u vezi s održavanjem najavljene sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

- Hajdemo malo staviti stvari na čistac, da vidimo tko normalno priprema termine, a tko ne, rekao je premijer te dobio pitanje “Čujete li se Vas dvojica uopće?”

- Ne. Pa nema nikakve potrebe za tim. Baš nikave. Ne vidim zašto. Nakon ovoga, nakon toga što je Marko Milić yutelova škola.

- Zašto?, upitan je Plenković.

- Ne, ne kažem Vam. Tamo gdje trebamo surađivati ćemo surađivati, rekao je Plenković.

Dodao je kako je posljednji put sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost bila u jeku epidemije koronavirusa na njegov poticaj.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Plenković: Kolona sjećanja bit će dostojanstvena i sigurna, 1.0 out of 5 based on 1 rating

2 komentara za “Plenković: Kolona sjećanja bit će dostojanstvena i sigurna”

  1. Ne ćirilici u Vukovaru! Vukovar nikada bykobap!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  2. Vukovar nikada Smrdija!!!!! Vukovar nikada Bykobap!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program