Domagoj Margetić – izdajnik, egocentrik, plačipizda, zgubidan i provokator

Objavljeno: 23.6.2020. u 14:55
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Hrvoje Bajlo iz Zadra i Domagoj Margetić iz Zagreba – bilo je samo pitanje trenutka u vremenu kada će se sresti i, posljedično, manifestirati užas i kaos.

I Bajlo i Margetić nazivaju se „slobodnim novinarima“ (svi ostali zovu ih drukčije). U prijevodu, zna svatko tko se bavi novinarstvom, novinar koji ne voli radno vrijeme, čak ni rad sam, te koji, kao u slučaju koji ćemo opisati – novinarstvo zamišlja kao formu uzdizanja vlastite iskompleksirane veličine.

Druženje dvojice novinarskih marginalaca s druge strane ogledala, pameti, zakona i čega tko već hoće, kroz proteklih sedam dana u Zadru dakako da nije urodilo nikakvim novinarskim plodom ili poslom, čime se da prevariti samo tisuću, dvije pratitelja iz Srbije i Republike Srpske na YouTube kanalu kojeg je Margetić kao slamku spasa vlastitog džepa i ega otvorio početkom godine, već upravo suprotno – uznemirivanjem, praćenjem, prisluškivanjem, tajnim snimanjem i presretanjem po ulicama grada odabranih nekoliko meta za koje su najvjerojatnije plaćeni da ih provociraju.

Shema je dobro uhodana i već viđena, i za jednog i za drugog. Odabereš metu, ili je za tebe kao u ovom slučaju, najvjerojatnije, odabere netko drugi, i dalje sve klizi. Ne radiš ništa posebno, ništa ne istražuješ, ne daj Bože, ne kopaš, ne sastaješ se ni sa kime niti bilo što slično što bi sličilo na novinarski posao, već snimiš sam sebe tu i tamo i objaviš da ti je taj isti kog ti danima javno i tajno proganjaš – “teško prijetio”.

Naravno, nije to učinio osobno, nije lud. Preko prijatelja, susjeda, tekliča… I naravno da nećeš podastrijeti dokaz, pa ti si slobodan novinar, jadan, ugrožen, napadnut… Nije valjda na tebi da nešto dokazuješ?! Digneš na noge par tisuća krezubih pristalica iz RS ili RS2 i tko ti što može? Onda se okuražiš, pa prijaviš prijetnje i ružne snove i policiji. E tad si tek nedodirljiv. Samo nek te NN nazove pitati za zdravlje i što si se na njega nakačio… Odmah zoveš 192 i NN je završio karijeru.

Margetić u Zadru provocira upravo to. Dok se snima samozadovoljno i sav važan priča da ga taj i taj navodno hoće istjerati iz grada, izdevetati ili sl., on upravo to i priželjkuje. Već sedam dana u Zadru i, osim priče nezadovoljnog Šarića, nema ništa.

Nitko njega zapravo nije zvao, nitko mu ni poruku nije poslao, pitao za njega, a on je već je popio kavu u Tonija, napravio barufu, pa je otišao u Tamaris, i otamo se snimao i plakao da ga hapse, pa opet ništa. Nije čak ni ispitan kako treba, a na što je navikao i s time računao.

To je u neku ruku i jedini pravi potez zadarske policije. Ako ga privedu, a mogu birati po kojoj bi osnovi to učinili – remećenje javnog reda i mira, protupravno snimanje i prisluškivanje, zastrašivanje… tek tada je show. Dotadašnji light paćenik, postaje legitimna žrtva sustava. Ne može nitko to dovoljno dugo demantirati koliko je dugo i glasno on u stanju plakati nad samim sobom. Odjednom nova teza – policija nije privela zlostavljača, uhodu i klevetnika, nego novinara!?

Kakvog bre novinara? Koji je standardiziran tekst s glavom, tijelom i repom taj čovjek potpisao tijekom desetljeća i desetljeća života i umiranja u javnom prostoru Hrvatske, dijelom i Srbije, gdje je pod ruku sa Savom Šrtbcem javno objašnjavao koliki je kriminalac Ante Gotovina, odnosno u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, gdje je afirmirao srpske, obrušavajući se na hrvatske i bošnjačke političare:

Najbolje ga je u neku ruku obradila bh. TV1 nakon što se dokačio i Milorada Dodika:

Biografija Domagoja Margetića ne sadrži nikakve podatke o velikim novinarskim uspjesima, već je krcata crnokronikaških naslova koji svi redom imaju njega za glavnog aktera, tipa – štrajka glađu jer je nezaposlen, umire jer ga je ostavila djevojka, jer je usamljen…; žele ga ubiti (tko, kada, zašto… manje je važno); proganjaju ga; uništavaju mu život; nema za kruh; “pomozite Margetiću”… I sam Plenković ga je prije kraćeg vremena morao primiti jer je javno objavio da će se ubiti ako to ne učini. Otprilike tako.

Ima ipak nešto suvislo, ili bolje rečeno logično u cijeloj ovoj sumanutoj priči o „novinarstvu“ Domagoja Margetića, no to opet nema nikakve veze s njime.

U Zadar nikako nije doveden slučajno, niti je nabasao sam, ispitujući kao fol Šaričevu priču o 3, 30 ili 300 milijuna (oko koje nije ispitao baš ništa!?), a ispitujući sve redom – od piljarica do čuvara groblja o tome „postoji li Kalmetina mafija“ – prošao je više puta pored samog Kalmete… ne pitajući ga ništa.

U priči oko Margetića i Zadra, i nekih Margetićevih domaćina u Zadru, opasno smrdi po našem starom frendu i njegovom modusu operandi – ekskluzivnom čistaču zadarske Elektre, Antunu Novoseloviću Baji. Nijedan drugi genijalni um ne bi se ovog sjetio, a pouzdane informacije su da motiva ima i previše.

Prije dvadesetak godina, kad je novinarstvo u Hrvatskoj bilo opterećeno senzacionalizmom, jedan stariji kolega je usred očaja glavnog urednika da nemamo čime “zatvoriti” list, predložio da „demantiramo“ neku vijest za koju nitko još niti nije čuo. Naravno, kad vijesti nije niti bilo. „Kakav problem?“ – pitao je ovaj. Mi ćemo je plasirati, ali u vidu demantija. Dakle, NN ćemo nazvati i umjesto da mu prišijemo da je lopov, napisat ćemo – „NN demantira da je lopov“. Tko je ikad rekao suprotno, Boga pitaj. To je Margetić.

Da sumiramo, Domagoj Maregtić nije sramota hrvatskog novinarstva. On sa hrvatskim novinarstvom niti nema neke velike veze. Sa onim u Republici Srpskoj i u Srbiji, možda. On je u prvom redu sramota za ljudski, potom muški rod, a onda i sramota hrvatskih institucija od kojih bi se makar jedna trebala s njime trajno pozabaviti.

Neće njega nitko u Zadru ni tući ni rješavati ga bombama, kako on kaže. Dapače, postoji ideja da zauvijek ostane u Zadru, i to besplatno, uz pun pansion i redovite obroke. Pored Zadra su najmanje dvije takve adrese. Na pravome je mjestu, ako ništa drugo.

(Nastavlja se.)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.5/5 (44 votes cast)
Domagoj Margetić – izdajnik, egocentrik, plačipizda, zgubidan i provokator, 3.5 out of 5 based on 44 ratings

2 komentara za “Domagoj Margetić – izdajnik, egocentrik, plačipizda, zgubidan i provokator”

 1. Pošto članak?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.5/5 (8 votes cast)
 2. Već sedam dana u Zadru i, osim priče nezadovoljnog Šarića, nema ništa.

  Maloooo li je i ovo ili ko ga jebe srbin je?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program