Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnice poljoprivrednicima – evo komu se obratiti…

Objavljeno: 26.3.2020. u 11:44
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2020. godine dovodi se u pitanje nesmetano obavljanje poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivredna proizvodnja se mora, bez obzira na pojavu pandemije korona virusa, odvijati svojim tijekom te je prije svega prioritet kontinuitet proizvodnje dovoljne količine hrane odnosno kontinuitet obavljanja poljoprivrednih radova. Iz navedenih razloga od iznimne je važnosti mogućnost da poljoprivrednici imaju pristup svojim nasadima, usjevima, pčelinjacima i farmama na kojima imaju žive životinje.

Uzevši u obzir navedeno, poljoprivrednim proizvođačima koji imaju poljoprivredne površine, objekte za poljoprivrednu proizvodnju, preradu i skladištenje propusnice će izdavati službenici Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, s ciljem smanjenja nepotrebnog putovanja do stožera te izlaganja nepotrebnim socijalnim kontaktima.  Službenici Ministarstva poljoprivrede uključit će se u rad lokalnih stožera civilne zaštite, kako bi se osiguralo nesmetano obavljanje svih potrebnih aktivnosti, ali uz poštivanje visokih mjera sigurnosti i predostrožnosti po pitanju sprečavanja širenja zaraze COVID-19 virusom.

Slijedom navedenog dopusnice će se izdati:

 posjednicima domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta posjednika, kako bi se omogućio dolazak na farmu;

 proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjere na svim proizvodnim površinama;

 pčelarima, kako bi se omogućilo kretanje do košnica jer postoji opasnost da će bez nadzora i pomoći pčelara u vrijeme intenzivnog razvoja pčelinjih zajednica doći do uginuća velikog broja zajednica;

 kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača ((uključujući mljekomate, otkupne centre i slično) – zbog zatvaranja tržnica neophodno je reorganizirati rad i omogućiti plasman domaće proizvodnje na način da domaća proizvedena roba ne propadne;

 kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala (sjeme, gnojiva, sredstva za zaštitu bilja, goriva, maziva, rezervni dijelovi, alati, strojevi,… ), bez čega neće biti proizvodnje ove sezone.

Zahtjevi će se zaprimati putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice. Propusnice će se moći dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede.

Poljoprivrednici se mogu za izdavanje propusnica obratiti i djelatniku Ministarstva poljoprivrede:

Zadarska županija 023/214-059 091/4882-831 gordana.dragun@mps.hr

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnice poljoprivrednicima – evo komu se obratiti…”

 1. Do jučer sam mislio kako su bivši ministri poljoprivrede Čobanković i Jakovina najgori ministri u tom resoru, međutim gledajući emisiju HRT-a “Kako vlada Vlada” uvjerio sam se da im je sadašnja ministrica Vučković srušila rejting. Moj dojam je da je gora od obojice zajedno.

  Na sva pitanje voditeljice Glibote odgovarala je prema unaprijed pripremljenim odgovorima, pri tome koristeći “šalabahter” i to ipod klupe.
  Na konkretna pitanja davala je uopćene odgovore.
  Tako, npr., na pitanje što će biti s malim OPG-vima koji ne mogu svoje proizvode plasirati preko trgovačkih lanaca a ni preko tržnica, s obzirom da su zatvorene, njen odgovor bi bio kao da niste sigurni radi li se o ministrici zdravstva ili vanjskih poslova. Govorila bi o stanju zaštite od epidemije, o nekim zajedničkim ciljevima EU i RH….

  Sada i ja imam nekoliko pitanja za ministricu:
  Uskoro dolazi Uskrs, iako vjernici neće moći sudjelovati u vjerskom slavlju u svojim crkvama, ipak će održati neke tradicionalne uskršnje običaje.

  Pitam, koju ribu ćemo imati za Veliki petak?
  Hoće li biti iz Vjetnama ili domaća?
  Odakle će nam stići zelena kapulica i jaja?

  Za sada su pobjednici uvoznički lobiji i udruge prijevoznika uz potporu ministarstva poljoprivrede.

  I na kraju poruka Plenkoviću: Dok je vrijeme mijenjaj niškorisne ministre (gospodarstvo, poljoprivreda, pravosuđe, državna samouprava…).
  Prilika je i za reformu državne, promjena izbornog zakona (riješi se pupovca i žetončića), lokalne uprave i samouprave.
  Ukinuti županije (vidi Žinića i onog iz požege), smanjiti broj gradova i općina.
  Ako kreneš u tom pravcu dobiti ćeš izbore.

  Nemoj se zavaravati trenutnom popularnošću Stožera civilne zaštite. Ako ovo potraje duže može izazvati i kontraefekt.
  Jedno je sigurno, recesija slijedi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
  • Bravo. Sve na mistu.
   Trenutnu situaciju treba iskoristiti za plasman domaćih proizvoda.
   Efekt obostranog zadovoljstva i napretka.

   Kastoš!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program