HRT OBJAVIO REPORTAŽU O “PROMETNOJ PREOBRAZBI ZADRA” Kasap: “Stvaramo preudvjete za električne autobuse oko Poluotoka”

Objavljeno: 08.2.2020. u 12:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

HRT je objavio reportažu o tome kako se u Zadru počinju realizirati dva ključna projekta koji bi trebali potpuno preobraziti prometnu sliku grada, a većinom će se financirati europskim novcem.

Može li Zadar u sljedeće dvije godine postati grad pametnih prometnih rješenja? Pitanje je to za gradsku upravu. Dva strateška projekta vrijedna su gotovo 50 milijuna kuna.

- Kroz projekt inteligentnog prometnog sustava rekonstruira se dio Tuđmanove ulice kao glavne ključne transverzale grada s biciklističkom stazom. Plus, uređuje se centralna jedinica za upravljanje gradskim prometom što uključuje kamere, sustav, informiranja vozača u prometu, kazao je za HRT Šime Erlić, pročelnik Odjela za europske fondove, Grad Zadar.

Drugi, pak, projekt ujedinjuje digitalna rješenja u prometu.Kroz ovaj projekt svi autobusi Liburnije trebali bi biti opremljeni s električnim sustavnom naplate, ugradit će se sustav pametnog parkiranja za preko 1000 parkirnih mjesta, ističe direktor tvrtke Inovativni Zadar Alan Kociper.

Usto, s pomoću aplikacije građani će moći jednostavno pronaći slobodno parkirno mjesto i platiti ga, dok će autobusna stajališta biti opremljena digitalnim panoima s važnim prometnim informacijama.

Oba projekta ostvarivat će se zajedno s ostalim uređenjima prometnica u gradu. A posla, naravno, ima.

Građani kažu kako bi se trebalo popraviti gradske ceste unutar Poluotoka jer je puno kamenja koja se razbijaju.

I ne samo ceste na Poluotoku, koji je zbog prometnih gužvi uvijek u fokusu. Jednostavno nije izgrađen za sve veći broj automobila. Ali i za to postoji rješenje.

- Prvenstveno treba na obodu Poluotoka osigurati sustav parkiranja, garažu. Tek tada će se stvoriti preduvjeti za električne autobuse oko Poluotoka koji će stalno kružiti, transportirati ljude, ističe Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Grad Zadar.

No to ipak nije tako bliska budućnost.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (10 votes cast)
HRT OBJAVIO REPORTAŽU O "PROMETNOJ PREOBRAZBI ZADRA" Kasap: "Stvaramo preudvjete za električne autobuse oko Poluotoka", 1.0 out of 5 based on 10 ratings

3 komentara za “HRT OBJAVIO REPORTAŽU O “PROMETNOJ PREOBRAZBI ZADRA” Kasap: “Stvaramo preudvjete za električne autobuse oko Poluotoka””

 1. Da, ogromna preobrazba.
  I ono malo što je valjalo ste zaśrali katastrofalnim rješenjima.
  Molim vas ne popravljajte više ništa!!

  Visok!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
  • opet se javila “sveznalica”on je kao vrhovni muftija, sve zna i puno više od toga, bjedno i jadno, mažda se, ipak, sam sebe nije u stanju zastidjeti.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program