Connect with us

Zadar

BUTKOVIĆ U UTORAK U ZADRU Potpisuju se projekti vrijedni 82 milijuna kuna

Objavljeno

-

U utorak, 25. veljače 2020. godine s početkom u 9:30 sati u Domu Zadarske županije, (Božidara Petranovića 8) bit će upriličeno svečano potpisivanje Ugovora i Sporazuma vezanih za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture, te Ugovora i Sporazuma vezanih za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Sporazumi će biti potpisani između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Županijske lučke uprave i jedinica lokalne samouprave.

Na potpisivanju Sporazuma nazočan će biti ministar Oleg Butković sa suradnicima, župan Božidar Longin, ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te načelnici općina Pakoštane, Novigrad, Kolan, Starigrad, Kali, Pašman i Sveti Filip i Jakov.

Ministarstvo provodi projekt izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizacija, obnova i izgradnja ribarske infrastrukture. Na svojim proračunskim stavkama osigurava značajna sredstva za navedeni projekt, tako i ove godine ima osigurano 82 milijuna kuna za ulaganja u luke od županijskog i lokalnog značaja. Temeljem navedenog projekta u 2020. godini dodijeljena su sredstva za 4 projekta Županijskoj lučkoj upravi Zadar kako slijedi:

1. „Uređenje obalnog pojasa luke Drage-Dugovača“, iznos od 3.500.000,00 kuna

2. „Sanacija luke Mandre“ iznos od 1.000.000,00 kuna

3. „Sanacija luke Vinjerac“ iznos od 2.000.000,00 kuna

4. „Sanacija luke Silba-Žalić“ iznos od 3.500.000,00 kuna

Ministarstvo također dodjeljuje proračunska sredstava namijenjena za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi te je tako na svojim proračunskim stavkama ove godine osiguralo 8,5 milijuna kuna za navedenu namjenu. Temeljem navedenog projekta u 2020. godini su gradovima i općinama na području Zadarske županije dodijeljena sredstva za sljedeće projekte:

1. Općini Novigrad za „Izgradnju potpornog zida i invalidskog pristupa u more na glavnoj plaži u Novigradu“ u iznosu od 400.000,00 kuna

2. Općini Kolan za „Uređenje šetnice uz more Gajac – Mandre“ u iznosu od 70.000,00 kuna

3. Općini Starigrad za „Uređenje i sanacija pomorskog dobra u općoj upotrebi na području općine Starigrad“ u iznosu od 400.000,00 kuna

4. Općini Kali za „Sanaciju obalnog pojasa Općine Kali – rta Artina“ u iznosu od 400.000,00 kuna

5. Općini Pašman za „Sanaciju pomorskog dobra Ždrelac – Gladuša“ u iznosu od 400.000,00 kuna

6. Općini Sveti Filip i Jakov za „Sanaciju lučice “Konteov mul” u iznosu od 400.000,00 kuna

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Zadar

KORONAVIRUS: Novih 8 zaraženih na zadarskom području

Objavljeno

-

By

na području Zadarske županije 8 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. 4 novooboljele osobe izolaciju provode na području Grada Zadra, dvije na području Općine Preko te po jedna na području Poličnika i Posedarja.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 110 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 778 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 20 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 15 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

 
Nastavi čitati

Zadar

POPUŠTANJE MJERA Od danas na snazi nove mjere. Evo što sve radi…

U ponoć su stupile na snagu nove epidemiološke mjere. Evo kako ćemo vježbati, piti kavu, slaviti rođendane, učiti jezike…

 

Objavljeno

-

U ponoć su na snagu stupile nove epidemiološke mjere, odnosno popustio je dio mjera po kojima smo do sad živjeli. Ovakve mjere će biti na snazi do 28. veljače. 

Kako ćemo piti kavu?

Od jutros će se piti kava iz kafića, umjesto s kioska ili benzinskih postaja. Svi ugostitelji će moći isporučivati hranu, piće, napitke i slastice, ali za van. Pri preuzimanju kave, pića ili hrane, ne smije se zadržavati na terasama objekta ili pred objektom, nije dopušten ulazak u objekt, a dok čekate što ste naručili, mora se održavati razmak od dva metra uz obavezno nošenje maski. Ugostitelji moraju ograditi terase, stolove i stolice tako da ih je nemoguće koristiti, a svaki lokal mora izvjesiti obavijest o epidemiološkim mjerama na vidljivo mjesto. 

Kako ćemo vježbati?

Otvaraju se i teretane i fitness centri, ali se prilikom vježbanja svi moraju pridržavati mjera. Djelatnici moraju voditi računa o maksimalnom broju posjetitelja, a obavijest o tome mora biti izvješena na ulazu. Jedan vježbač će tako za sebe imati 20 četvornih metara.  O korisnicima će se voditi evidencija, a oni moraju koristiti samo vlastite ručnike i prostirke, održavati razmak od četiri metra te koristiti masku. Treba voditi brigu o ventilaciji i provjetravanju prostora, a sve sprave nakon upotrebe treba dezinficirati. Presvlačenje i tuširanje će se morati obavljati kod kuće jer se svlačionice i tuševi ne smiju koristiti. 

Djeca će moći slaviti rođendane u igraonicama

U dječjim igraonicama i na radionicama za djecu ograničit će se broj sudionika na sedam četvornih metara po osobi, što mora biti istaknuto na ulazu. U igraonicama se mora održavati razmak i nositi maska, a igraonice i organizatori su dužni osigurati dezinficijense. Sve sprave i igračke se moraju dezinficirati nakon korištenja, a na ulazu se mora izmjeriti temperatura. Roditelji su dužni obavijestiti djelatnike o eventualnom prisustvu simptoma.

Kako će raditi škole stranih jezika?

Škole stranih jezika moraju smanjiti grupe, odnosno ograničiti broj polaznika po grupama kako bi se mogao održavati razmak. Svi trebaju nositi maske, a predavači moraju držati razmak od polaznika ili se odvojiti pleksiglasom. Prilikom ulaska u prostorije škole, svima se mora izmjeriti temperatura, a o polaznicima i djelatnicima se mora voditi evidencija boravka.

Kako će raditi kladionice i kasina?

Kladionice i kasina ne smiju raditi duže od 22 sata. Zabranjeno je i točenje pića, ugostiteljski dijelovi objekata moraju biti zatvoreni. Kao i u trgovinama, broj posjetitelja se mora ograničiti na jednu osobu na sedam četvornih metara. Ako postoje sjedeća mjesta, moraju se razdvojiti od drugih sjedećih za metar i pol, a stolovi trebaju biti udaljeni jedni od drugih tri metra. I posjetitelji i djelatnici moraju nositi maske tijekom cijelog boravka u objektu, a osoblju se preporučuje da se od korisnika odvoji pleksiglasom. Uz to, prostor se mora redovito dezinficirati. 

Iznimke su Primorsko – goranska i Istarska županija u kojoj će se casina i kladionice otvoriti tek 21. veljače.

 
Nastavi čitati

Zadar

BURA U SLABLJENJU Od utorka sve toplije. Sredinom tjedna opet kiša?

Objavljeno

-

By

Danas pretežno sunčano, krajem dana sa zapada porast naoblake. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena, na jugu na udare lokalno jaka bura slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 1 i 6, na Jadranu od 5 do 9 °C.

U utorak na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Minimalna temperatura između -8 i -3, na Jadranu od -1 do 3. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 7 i 11 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno. U srijedu mjestimice može biti slabih oborina, uglavnom kiše, ponajprije u sjevernim i istočnim krajevima. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uz više oblaka u srijedu mjestimice kiša. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u utorak još povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutra još razmjerno hladna, osobito u unutrašnjosti, a dnevna temperatura u porastu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu