ŠTO TO TAKO ČVRSTO POVEZUJE ZADARSKU ZAŠTITARSKU TVRTKU I HEP? Iako natječaja još nema na vidiku, Novoselovićeva “Lav zaštita” sprema se očitavati brojila i u Koprivnici?

Objavljeno: 17.1.2020. u 14:33
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U siječnju ove godine HEP je nevoljko potvrdio da je zadarska “Lav zaštita” u jeku izvida policije i ODO-a Zadar dobila posao očitanja brojila i to u Bjelovaru, a što je s našom redakcijom podijelio izvor iz te državne tvrtke:

- Policija ga istražuje, Zadar više ne želi imati ništa s njime, ali čovjek i dalje radi. Provjerite, dobio je posao u Bjelovaru i Koprivnici. Sada tamo očitava brojila i čisti. Boga pitaj kako i tko to za njega radi, nadam se više ne policijski inspektori i gradski vijećnici, kazao nam je sugovornik pred Novu godinu.

2. siječnja ovako glasi odgovor na to iz HEP-a:

“Osim u HEP-Operatoru distribucijskog sustava DP Elektri Zadar, a o čemu smo vas već izvijestili, u HEP grupi u protekle dvije godine nije evidentirana niti jedna druga poslovna realizacija s tvrtkama Lav zaštita d.o.o. Zadar.”

- Jeste li sigurni? – insistiramo na provjeri informacije od strane Sektora za korporativne komunikacije HEP-a.

9. siječnja stiže odgovor:

“Distribucijsko područje Bjelovar je, sukladno važećim procedurama, samostalno provelo natječaj za vanjsku uslugu očitanja brojila te s tvrtkom LAV ZAŠTITA d.o.o. sklopilo ugovor u trajanju od 6 mjeseci, s rokom izvršenja lipanj 2020. godine.”

Dakle, ipak nisu bili sigurni.

Posao zaštitarske tvrtke bivšeg šefa Krima i zadarskog SDP-a koja zarađuje gotovo isključivo i samo čišćenjem i očitanjem brojila i to isključivo i samo za HEP, u pravilu prate slične, neobične situacije. Informacije su javnosti uglavnom nedostupne, a one “s ulice” treba, eto, i više puta provjeravati.

Da nismo ponovili upit HEP-u, za novi/stari biznis “Lav zaštite” možda nikada nitko ne bi saznao. Sve nalik situaciji u Zadru prošlog ljeta. U bazi EOJN-a, dakako, baš kao ni u HEP-ovoj aplikaciji o javnoj nabavi – nikakvih informacija.

Na redu je Distribucijsko područje Koprivnica, ako je u pravu naš sugovornik koji ili je proročica Pitija ili je nešto drugo u pitanju.

“U ovom trenutku DP Koprivnica nema sklopljen ugovor za vanjsku uslugu očitanja brojila”, kazali su nam (jedva) iz HEP-a.

Zanimljivo će biti pratiti što će se dogoditi u drugom trenutku.

Zbog nedostupnosti informacija od strane HEP-a, za eventualne planove raspisivanja natječaja i u Koprivnici, zamolili smo pomoć Povjerenika za informiranje RH.

Netom prije nego što je dobio posao očitanja brojila u Bjelovaru, vrijedan taman par tisuća kuna manje od 200.000 i od granice da bi natječaj za isti morao biti ozbiljnije plasiran, Novoselović je isti taj posao izgubio u Zadru. Kako je moguće da u istoj tvrtci ne udovoljava uvjetima u gradu u kojem je sjedište tvrtke, ali prolazi 400 kilometara dalje, nije potpuno jasno. Tko Bjelovarčanima zapravo danas očitava brojila – da li vijećnici SDP-a u Gradu Zadru i inspektori PU zadarske… Nikada nećemo saznati.

Neugodno pitanje koje se zaista nameće jest – koja je to neraskidiva veza jedne zaštitarske tvrtke kakva je “Lav zaštita” i HEP grupe?

Antuna Novoselovića čini se da opći dojam previše ne brine, ali kako je sa odgovornima u HEP-u?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
ŠTO TO TAKO ČVRSTO POVEZUJE ZADARSKU ZAŠTITARSKU TVRTKU I HEP? Iako natječaja još nema na vidiku, Novoselovićeva "Lav zaštita" sprema se očitavati brojila i u Koprivnici?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

8 komentara za “ŠTO TO TAKO ČVRSTO POVEZUJE ZADARSKU ZAŠTITARSKU TVRTKU I HEP? Iako natječaja još nema na vidiku, Novoselovićeva “Lav zaštita” sprema se očitavati brojila i u Koprivnici?”

 1. Vlasnici tih zaštitarskih tvrtki su
  Bagra obična

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.0/5 (4 votes cast)
 2. @Kut…Lezi!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 3. “jope budaletino ti netko kavez drma

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
 4. @kacijola ex putin, mama ga okotila kao stoku

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
 5. @Kut…k nozi, lezi!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 6. Pašče@kacijola

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
 7. Pao si ti odavno s kruške :D

  Sve!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program