JURE ZUBČIĆ, DANIJEL RADETA, DAVOR BUŠKULIĆ… U Novoselovićevom timu za očitanje struje “pola” zadarskog SDP-a, a među “zaposlenima u Lav zaštiti” i policijski inspektori!?

Objavljeno: 13.8.2019. u 16:30
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Z NET portal pisao je jučer o otkriću da “zaštitarsko” poslovno carstvo prvog zadarskog SDP-ovca i bivšeg šefa Krim policije Antuna Novoselovića nastaje na plećima poreznih obveznika, odnosno Elektre Zadar, gdje je – prema podacima Sektora za korporativne komunikacije, Službe za odnose s javnošću HEP-a – tijekom 2018. i 2019. godine dobio vrijedne ugovore za usluge očitanja brojila električne energije, usluge čišćenja i usluge dojavnog centra.

Državna komisija za kontrolu javne nabave, međutim, privremeno je zaustavila ekspanziju Novoselovićevog “Lava” na planu elektroprivrede.

Poništila je ovog ljeta posljednji natječaj težak dva milijuna kuna i vratila stvar na ponovno postupanje. Nelogičnosti, nepravilnosti i nezakonitosti u ponudi “Lav zaštite” Komisija je analizirala na čak deset stranica.

Među najspornijim stavkama, proizlazi, jedna je od dvije ključne točke po kojima se odabir ponude i vršio – dokaz o raspolaganju s tehničkim stručnjacima elektrostruke za uslugu očitanja brojila.

Novoselović je više puta ispravljao ponudu u tom dijelu, nadopunjavao je, prilagao nove i nove dokaze o tome da raspolaže dovoljnim brojem stručnjaka, no Komisija ga je u finalu “diskvalificirala”.

Za ono za što mu je stručno povjerenstvo Elektre Zadar (u sastavu: Marina Lončar, Aleksandar Švenjak, Josip Sorić, Nenad Tomić i Tomislava Varenina) dalo maksimalnih deset bodova (preostalih 90 dobio je na osnovu nešto niže ponude od konkurenta s natječaja), Komisija je dala ocjenu: “nesavjesno”.

Otkrivamo i zašto.

Za slučaj da dobije ugovor o javnim radovima za Elektru Zadar, Novoselovićev “Lav” morao je dokazati da će moći angažirati (imenom i prezimenom, te diplomom) tehničke stručnjake ili tehnička tijela da izvedu radove.

Novoselovićeva lista “stručnjaka elektrostruke” izgleda više kao Klub SDP-a u Gradskom vijeću Grada Zadra.

Među nominiranima za očitanja brojila na području Elektre Zadar, naime, našli su se vijećnici Jure Zubčić i Danijel Radeta s bratom Kristijanom, predsjednik Savjeta SDP-a za prostorno uređenje i komunalnu djelatnost Davor Buškulić sa suprugom Mirelom Matijević, kandidati s liste SDP/HNS na zadnjim izborima za mjesne odbore Grada Zadra Mladen Vukinović, Danijela i Rikard Katuša, Novoselović sin Krešimir, te član GO SDP-a Zadar Marko Špralja.

Osim što je teško zamisliti gradske vijećnike u poslu očitanja brojila potrošnje električne energije, cijeli je dodatni niz mogućih “nesporazuma” u popisu “stručne” radne snage koju je Novoselović dostavio Elektri Zadar, a ista ga prihvatila:

- u istom je navedeno da je od 33 nominiranih u “Lav zaštiti” zaposleno njih čak 12 (Dragan Vuletić, autoelektričar, Iva Župan, bacc.ing.sec.sigurnosti i zaštite na radu, Davor Buškulić, dipl.ing.prometa, Renato Čižmek, elektrotehničar, Šime Dabičić, elektromehaničar, Ante Mikulić, automehatroničar, Boris Kiš, strojarski tehničar, Damir Mašić, prof.povijesti i socijologije, Krešimir Novoselović, komercijalist, Jere Juras, kuhar, Mladen Vukinović, zaštitar, te Slaven Babić, kineziolog);

- podaci FINA-e, odnosno njihov servisa Transparentno.hr, međutim, govore drukčije – da je 2018., odnosno četiri mjeseca prije milijunskog natječaja Elektre Zadar, u Lav zaštiti bilo njih svega četvero (?):

- k tome, među 12 navodno “zaposlenih u ‘Lav zaštiti’” naveden je i Davor Buškulić, u siječnju ove godine zaposlen u Policijskoj upravi zadarskoj (!?):

- među preostalim nominiranima za posao očitanja brojila jesu i:

- Ive Glavan, elektromonter i Ivan Ivanov, ing. građevine, obojica zaposleni u Turisthotel d.d.

- Josip Polić, ing. prometa zaposlen u Odvodnji d.o.o.,

- Danijela Katuša, ekonomist, zaposlena u D.V. Zlatna luka,

- Marko Špralja, mag. ekonomije, zaposlen u Solaris d.o.o.,

- Anita Tomac, administrativni tajnik, zaposlena u Vir Zaštita d.o.o.,

- Marijana Frček, odgojitelj predškolske djece, zaposlena u D.V. Gračac,

- Elvis Katuša, vozač, zaposlen u Liburnija d.d.,

- te već spomenuta Mirela Matijević, dipl. ekonomist, zaposlena u HT d.d.

Imaju li svi oni odobrenja matičnih tvrtki za rad na očitanju brojila potrošnje električne energije, što će o takvoj ambiciji reći Ured državne uprave gdje radi Novoselovićev kandidat za Elektru Jure Zubčić, primjerice, te je li Antun Novoselović možda malo i govorio neistinu na ovom natječaju… otkrit će vrijeme koje je pred nama.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.0/5 (8 votes cast)
JURE ZUBČIĆ, DANIJEL RADETA, DAVOR BUŠKULIĆ... U Novoselovićevom timu za očitanje struje "pola" zadarskog SDP-a, a među "zaposlenima u Lav zaštiti" i policijski inspektori!?, 4.0 out of 5 based on 8 ratings

9 komentara za “JURE ZUBČIĆ, DANIJEL RADETA, DAVOR BUŠKULIĆ… U Novoselovićevom timu za očitanje struje “pola” zadarskog SDP-a, a među “zaposlenima u Lav zaštiti” i policijski inspektori!?”

 1. Mladi prevaranti koji se usuđuju prozivati HDz a obični su hohštapleri i varalice…baja,kradeta i ekipa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 2. Keki redikul,kRadeti cura radi u županiji pa nesmi pisnuti protiv bobija,zubčić radi u uredu državne uprave,svi na državnim jaslama…uhljebi…a tek šef im baja koji je kapovićev poltron…pretužno moj prevareni narode…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Jako vam je istraživačko novinarstvo hahaha, ništa vi ovdje “otkrili” niste. Suma summarum javio se na natječaj sa svojom firmom, uložena žalba, komisija poništila natječaj. I sto je tu protuzakonito?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
 4. Lažni Branitelj

  @Pajdo-koliko ta firma ima zaposlenih? Mene zanima što s glavonjom i Kapovićem6ima direktor Nasada, jer su mu buduću nevistu(mislim da je iz Kutine), zaposlili u Virsku ispostavu političkih uhljeba.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 5. Uhljebi su veća pošast za RH nego kuga.
  Kuga uzme svoje i prođe. Narod se oporavi.
  Uhljebi se množe kao skakavci i di oni dođu nema oporavka. I što je najgore imuni su na kugu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 6. @Lažni Branitelj pa piše u tekstu da je imao prošle godine prijavljena 4 zaposlena, a kod prijave na ovaj natječaj “navodno” 12, iako je to apsolutno nebitno koliko stalno zaposlenih ima firma koja se javlja za obavljanje usluge očitanja brojila jer to ne moraju nužno raditi stalno zaposleni, već se to rješava angažiranjem honorarnih radnika

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
 7. Rekao bih da “adezeju” loše ide pa naručili članak! Ništa novo!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
 8. Lažni Branitelj

  @Pajdo-zato će nam biti i dalje NIKAKO. Ako nisu bitne reference, onda su Šveđani totalni idioti. Zato imamo ceste kakve imamo, jer je Franto bija sposoban, a ne podoban.
  Ja ti nisam od onih, koji navijaju za bilo koji tim, ja sam sa Čubija, koji ima natpis na majici “Hrvatska se voli radom”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 9. Kako će sada Baja i ekipa prozivati druge kad su uhvaćeni s prstima u pekmezu?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program