Connect with us

Arijana Baraba

Istina o Marku Pupiću Bakraču i njegovoj akciji (ali ne mladih)

Objavljeno

-

U ime zadarske filijale Akcije mladih, danas je trojka u četrdesetima održala konferenciju za tisak. I dakako da se tisak odazvao. Vijest o smjeni ministara objavili su sa 4 sata zakašnjenja, ali najnovije fantazmagorije ove trojke šibali su na server s lica mjesta. Jer najbolje ti je kad imaš luđaka na sceni. Imaš neiscrpnu inflaciju materijala. I još kad s njime možeš tući po onome čiju sliku ti doma žena vjerojatno ljubi, duboko u sebi zamjerajući ti što nisi kao on, i ti to dobro znaš… onda je to sumrak bogova. I sumrak je, zaista.

Dakle sastali se ovi i dokazali još jednom da koliko god im je takvima mjesto među mladima da im je točno toliko mjesto i u politici. Ma u javnosti uopće. A koncentracija tolike količine nerealnih ambicija, potisnutih emocija, taštine, zavisti… naprosto je morala eruptirati kako je eruptirala. Istovjetnim, spektakularnim naslovom u čak dva medija! Odmah je to prva objavila Slobodna, gdje je svima laknulo jer 62 novinara koja tamo rade u toplom zagrljaju socijalizma danas nisu uspjeli pronaći nikoga tko se nepropisno parkirao i podmetnuti to čitateljima kao njihovu dojavu, sve pod egidom “vidiš kako smo najčitaniji”, pa su im ovi taman podletjeli. Odmah za njima, reagirao je drugi najčitaniji u Zadru i šire, još jedna moralna vertikala zadarskog novinarstva u pokušaju, u policijskim i prijateljskim krugovima poznatiji kao pedofil i iznuđivač, mitoman, da ne širimo, i eto ti priče. Materijal za šest sudskih procesa zbog klevete koju akteri tiskovne prije svih vole iznad svega.

Najmlađi „mladi“, tridesetineštogodišnji Ante Rubeša, zapravo je potpuno nezanimljiv tip, galamdžija, ko neki vid ukrasnog pridjeva ovo dvoje koji sljeduju. Marjana (bez „i“, lijepo molim) i sveprisutni Marko Pupić Bakrač, da. Kako su njoj samoj izgubili “i” na putu do matičara, tako se i Marjana izgubila u prijevodu, negdje. Baš kao što joj koalicijski partner “ne zna je li (bio) oporba ili vlast”, ne zna ni ona dal bi piškila il kakila. Pa je preko glave jednog trena u ekologiji i biljčicama, brani prava mačaka, a već sljedeći tren sva je zajapurena zbog kojekakvih investicija, privatizacije, bilanciranja, dioničarstva… Nikako da se odluči, a nema ni vremena jer treba držat jaja najstarijem među mladima, Pupiću, koji ih drži na gotovs još otkad mu se ženi priprijetilo otkazom u zlatnoj koki, Zračnoj luci Zadar, i otad maše njima pred kime stigne. Sa sigurne udaljenosti, dakako. Uglavnom sa Facebooka.

I tako dođosmo do njega. S njim ću na „ti“.

Moj Marko, dok utvrdimo je li Zadar i u čijim raljama, ajmo zasad s nešto lakšim pitanjima. U čijim je raljama bila Zračna luka Zadar i čiji je sve problem što je izvučena iz tih ralja? Koliko para ti je žena donijela sa Zračne luke, dok je bila ravnateljica, a ti nisi nigdje radio jer tata nije stigao smisliti gdje te više zaposliti, a da te prvi dan ne potjeraju, pa da ste uspjeli sagraditi dvije vile sa desetak apartmana, vrijedne Bog samo zna koliko? Ili si kao problematičan sin zadarskog liječnika mislio da te to naprosto – ide?

Ja te uopće ne čujem što izgovaraš, koliko gledam i pitam se… Kakav čovjek gleda i sluša, trpi da mu žena nabija rogove s kime zatreba, samo dok lova uredno pristiže i dok se miješa beton u Dinjišci, Zadru, kupuju stanovi po metropoli? Kakav čovjek dane i godine vremena za koje ga skupo plaćaju porezni obveznici troši na Sudu tužakajući sve i svakoga, a istovremeno sam kleveće onu šačicu sugrađana koji nešto zaista rade?

Pa znamo zašto tebe i dokle smetaju investicije u Zadar. Tebe investicije zapravo jako zanimaju, ali ne u naš grad koliko u svoj džep.

Da ne znamo bolje, pomislili bismo da imamo posla s čovjekom koji pati od deluzija. Ali ne, znaš ti dobro što i zašto radiš. I to u ime svih 180 ljudi od kojih si dobio povjerenje na posljednjim izborima, prije nepune dvije godine. To je strašna kvalifikacija.

Prozreli su te. Svi. I birači i vlastita žena koja te pušta da od sebe radiš majmuna i izvrgavaš se ruglu, i svi raniji poslodavci, i kolege, čak te i na društvenim mrežama šiša jedan Zadarski Mačak.

U konačnici, Pupiću, smetaš već petu godinu, otkad ti je žena odletjela sa Zračne luke. Kako to ide u tvoj glavi? Jeftinijim od najjeftinijeg populizma misliš postati župan? Ej… zamisli al bi se tada gradilo… Interesantno je da si provjerio odmah koliko para Županija ima, ali nismo čuli od tebe tako zaštitnički raspoloženog prema javnoj kasi ono što svi popularno grakću uglas – da nam županije ni ne trebaju. Ma kakvi. Pupićevi misle da su nanjušili novu zlatnu koku.

Dođemo svi, znaš, netko prije netko kasnije, do nekih svojih granica. Same te one sustignu, onda kad se najmanje nadaš. Ovo je tvoja. Ovdje nema utjecajnog oca koji je išao za tobom i peglao cijeli život. Pa stopiraj istragu o konjima, pa rješavaj problem u Veterinarskoj stanici gdje si sve svoje kolege i šefa javno prozvao lopovima, iznuđivačima i, uobičajeno već (zvuči poznato, zar ne?), pa zapošljavaj te na neko peto mjesto gdje će te morati trpjeti kao što te svi mi sada trpimo…

Nisi ti nikakav junak niti imaš muda veća pa ni od mene. Ti si samo ojađen sredovječni čovjek zbog iznenada praznog novčanika i kukavica koja i danas čeka da tata dođe i riješi posljednje što si sam sebi zakuhao.

Nisi ti nikakav zadarski mesija, stari moj. Ti si živi problem.

 

 
Nastavi čitati
27 komentara

27 Comments

  1. Pjetao

    28. travnja 2017. at 21:08

    svaka cast

     
  2. Mendul

    28. travnja 2017. at 21:42

    I više od toga,
    Pametnima i više nego dovoljno.

     
  3. Mrki

    28. travnja 2017. at 21:43

    Svaka na mistu

     
  4. Lule

    28. travnja 2017. at 21:45

    Marko nemože prići prag u našoj županiji, nema šanse.

     
  5. ZoranVrkić

    28. travnja 2017. at 21:46

    Svaka čast Barabi, dobro je oprala druga Marka haha

     
  6. Marko Z

    28. travnja 2017. at 21:47

    Slažem se, Pupi je problem ove županije!!

     
  7. Zoran

    28. travnja 2017. at 21:48

    Rube i Marko, a što trošite vrijeme na ta dva lika?

     
  8. Mama

    28. travnja 2017. at 22:06

    A na čijoj si ti sisi, ćerce Arijana?

     
  9. Virtual

    28. travnja 2017. at 22:19

    Ako je ovo oporba HDZ-u e onda taj isti HDZ može slaviti već u prvom krugu.

     
  10. zoki

    28. travnja 2017. at 22:35

    Bravo arijana bilo je i vrime
    Samo stete na koga rici i vrime troisimo
    Pupic pravi radikul…

     
  11. Bbrig

    28. travnja 2017. at 23:08

    Taj Pupić je obična prevara!
    Zena u Zracnoj luci kako je bila direktorica?
    Zato sto je sposobna? Hahaha
    Moj Bljakrac

     
  12. Vicenca Fabro

    28. travnja 2017. at 23:09

    ARIJANA NIJE NA SISI ONA MJERI JAJA SVIH OPORBENJAKA I USPOREĐUJE IH SA SVOJIMA ODNOSNO KOKOŠJIM.

     
  13. stokan sitnog zuba

    28. travnja 2017. at 23:16

    a koliko ima godina precednik ‘ mladeži adezeja bilaver ?

    hi hi hi

     
  14. Roksi

    28. travnja 2017. at 23:20

    Arijana, čitam i ove komentatore ispod tvog članka koji te podupiru i pitam se ne tko su ti nego što su?
    Najviše me asociraju na štakore iz nekog tebi bliskog legla. Užas!
    A ja samo mogu napisati – štakori, sjeme vam se zatrlo jer je Lijepa naša umorna od takvih zlotvora!

     
  15. djole

    29. travnja 2017. at 0:52

    Vau ! Očarani smo količinom masturbacije. Pravi zadarski medij, nema sto. Mafija i kokosari ,interesno uvezani dobijaju nužnu dozu samozadovoljavanja. Sve je lijepo, proljece je, padaju mostovi, plaća ide…i sto je najvaznije! Kako je rekao Plenkovic, imamo paletu mogucnosti djelovanja! Hvala premijeru na prosvjetljenju… Gospodin Marko ima 10 glasova od onih koji ne cekaju Tatu

     
    • stokan sitnog zuba

      29. travnja 2017. at 15:35

      av, av (kad ti laješ, mogu i ja, hihihi)

      a da si očaran masturbacijom vidi se po tome da si se i ti pridružio masturbaciji !

      hihihi

       
  16. boto marjanic

    29. travnja 2017. at 10:43

    Trojka u četrdesetima, najmladi mladi ima 30 plus…odletjela sa zračne luke…moralna vertikala zadarskog novinarstva u pokušaju…LOL…jako dobro

     
  17. boto marjanic

    29. travnja 2017. at 10:48

    P.s.- šiša ga zadarski modni mačak ahahahahahahaha

     
  18. ISTINA

    29. travnja 2017. at 12:25

    ARIJANA BARABA TI SI OCIGLEDNO POTRCKO ZADARSKOG KRADEZEA I NISTA DRUGO. KAKO PISES I ZVUCIH TAKVA SI I OSOBA. OCIGLEDNO DA NEMAS POJMA STO SE U GRADU DOGADJA ZADNJIH 20 I KUSUR GODINA.
    NAPISI TI NAMA KRALJICE TKO TEBE PLACA ZA OVAKVO NESTO PISATI? AHAA,DA,DA,SVI ZNAMO! PA LOPOVI I KOMUNJARE IZ KRADEZEA TE PLACAJU I JOS TKO ZNA STO S TOBOM RADE. DAJ MALA VIDI TI SE IZ SVAKE RECENICE S KIM POSLUJES I KAKVE SU TI NAMJERE,POJMA NEMAS O NICEMU, UVATI SE KUZINE I BRISANJA PODOVA,PAMETNIJE TI JE

     
  19. matko

    29. travnja 2017. at 12:32

    ISTINA nauci pisati pa se potpisi punim imenom pa onda nam reci ISTINU

     
  20. Mama

    29. travnja 2017. at 13:38

    A tko servisira Arijanu…??

     
  21. vlatko

    29. travnja 2017. at 13:42

    A sto se ova MAMA uvatila sisa i servisiranja
    Fula si temu

     
  22. GTJ

    29. travnja 2017. at 13:53

    Dragi moji,budući da ovaj članak obiluje istinom,izađimo svi na izbore ! To je jedini način da izglasamo za prave ljude-pa nisu nam valjda vrane mozgove popile,za Boga miloga !!!!!!!!!!

     
  23. vlatko

    29. travnja 2017. at 23:26

    Ovom stokanu ocito puno toga fali

     
    • stokan sitnog zuba

      30. travnja 2017. at 10:54

      ‘es’ ti uni niki đolin mulac, ned’ljeti ?

      hihihi

       
  24. armida

    30. travnja 2017. at 8:08

    Godine nisu važne-tako se uvijek kaže……..O mladosti,ludosti.

     
  25. Tovari

    7. svibnja 2017. at 15:44

    Zamisli zena napokon napravi novinarski posao pa je pljucate.
    Marko nije nista bolji od ovakvih iz HDZa.
    Al je najglasniji i glumi najpostenijeg pa je fer da prvi i najvise “dobije” po picki.
    Bravo Arijana, jesi Baraba.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Arijana Baraba

ONLINE (Na)opaki svijet Antuna Novoselovića Baje

Objavljeno

-

Životni put našeg prijatelja Antuna Novoselovića Baje, privremenog podstanara u Zrinsko frankopanskoj 20, nadnaravna je priča s elementima misterije i znanstvene fantastike koja će gledatelja u neizvjesnosti držati prikovana za stolac sve do samoga kraja.

Kod njega ništa nije onako kako se čini, sve je drukčije od onoga u što bi se čovjek zakleo, ono što jest, ustvari nije, i na kraju je sve isto, osim stalnih obrata u svemu i ničemu.

Mnoge smo situacije i ljude do sada uspoređivali sa kultnim američkim serijalom „Zona sumraka“, ali nikad ovoliko osnovano.

Redom…

Koliko god se to danas činilo nevjerojatnim, Baja je nekad bio šef zadarske Krim policije.

Kao i sada, u medije je češće dospijevao zbog skandala, no zbog rezultata posla.

Slučajno ili ne, usred mnogih skandala o kojima se iscrpno pisalo, Baja je…

Dobio otkaz?

Nečastan otpust iz Policije?

Ne.

Orden, pa umirovljenje.

U naponu snage, u ranim četrdesetima, tek što je u rujnu 2009. dobio nagradu MUP-a zbog “iznimno visoke profesionalnosti i predanosti poslu”, u ljeto 2010. naš je Baja – prijevremeno umirovljen.

Tako “predan” policajac, netko bi pomislio, iscrpljen je od “posvećenosti” poslu pa će ostatak će života uživati u miru i tenisu, recimo?

Ne. Ovaj “profesionalni” policajac odlazi istog časa u – SDP.

Otamo grmi protiv nepotizma i raznoraznih društvenih nepravdi, tvrdi da se bez stranačke iskaznice HDZ-a ne može ništa…

Ali samo dotle dok u javnost nije procurila informacija da upravo on, točnije njegova obiteljska tvrtka, bogato posluje s državnim – HEP-om!?

Novoselović se povlači sa javne scene, nema više ništa reći ni o nepotizmu, ni o pogodovanju, još manje o javnim tvrtkama, zapošljavanju i natječajima. Nestaje sa lokalne i nacionalne političke scene i iz Gradskog vijeća, s Trga 5 bunara… Nema ga nigdje.

Ako ga tko traži, sad je u Zrinsko frankopanskoj 20. Izbacio je kamere pred ured obiteljske “Lav zaštite” i, piše na stranicama iste, bavi se zaštitom ljudi i imovine, odnosno detektivskim poslovima.

Točno kako i priliči nagrađenom, pa prijevremeno umirovljenom policajcu.

Opet – ne.

Policajac Baja niti koga štiti niti osigurava, koliko je poznato niti ne uhodi i ne provjerava.

On – čisti!?

Sa pola gradskog SDP-a, da ne zaboravimo, i očitava brojila potrošnje električne energije stanovnicima Zadra, a s metlom je došao i do Ploča, Bjelovara, Koprivnice… Do danas moguće da je pokrio i Sloveniju, nismo provjeravali neko vrijeme.

Ured od cca 20 kvadrata, zaposlenih malo i ništa, poslovno iskustvo nula, klijentela uglavnom policija i DORH… Kao da ništa nije.

Policajac Baja se reklamira kao detektiv, a u praksi čisti, na natječaje izlazi sa jednom, pobjeđuje sa desetom brojkom, direktor firme mu je sin, ali za sve se zove tatu…

Ništa ne smeta.

Inspektor prerušen u spremačicu, službeno je, ne zna proste radnje dijeljenja i množenja, ali sasvim dobro uspijeva.

Dapače. Dok se domaće gospodarstvo uslijed pandemije strmoglavo srozava, Bajina Lav zaštita doživljava poslovno proljeće.

Kako smo uvodno rekli, Baja je oživotvorena Zona sumraka.

Jedva čekamo novu epizodu.

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

Župan nije jedini. Svi se trebaju bojati Marka Pupića Bakrača, odavno!

Objavljeno

-

Najveća laž koju je Sotona prosuo jest ta da – ne postoji. Baš kao što je najveća laž koju je izrekao Marko Pupić Bakrač ona da se “njega nitko ne treba bojati”.

Kako pogrešno. Markom Pupićem Bakračem trebali smo biti užasnuti svi, odavna.

Tu je, međutim, jedna moguće još i gora njegova izjava:

“Shvaćaš li da mi je zbog tvog idiotizma izmaltretirana cijela obitelj?” – kazao je obraćajući se putem medija županu Longinu, istom onomu kojemu je par dana prije i ozbiljno zaprijetio.

Njemu je izmaltretirana cijela obitelj!?

Istom onome koji od ženinog otkaza naovamo ništa drugo ne radi ni na radnom mjestu ni kod kuće ni u krevetu, osim što maltretira i smišlja kako izmaltretirati svakog za koga mu se pričini da je korisno.

Njegova je obitelj izmaltretirana!?

Tko točno? Punica, radnica iz Maraske koja je nakon umirovljenja (prema njegovom iskazu) “u dva dana” digla zgradu sa osam apartmana na Pagu? Ili žena? Smijenjena direktorica javne tvrtke sa milijunima eura vrijednim nekretninama? Sin i nevjesta zaposleni u Bolnici dan nakon što su izašli s fakulteta? Svaki u svojoj vili s bazenom ispred, iznad i oko svakog apartmana… Sve ih vidimo kako shrvani i izmaltretirani plaču nad svojom sudbinom uz tropske koktele i roštilj okupljeni na krovnom bazenu najnovije, treće obiteljske vile u Josipa Kosora.

Kakve li nesretne sudbine. Da namakneš milijune eura, nabiješ ih svima na nos, ponosno, kao da si ih nakon 45 godina muke i znoja donio iz Njemačke, pa u istoj ulici nanižeš čak tri vile jer tebi nitko ništa ne može. Zar to nije svima jasno?

I, taman kad si mislio da je gotovo, da si prošao “lišo”, da te nitko ništa neće pitati – ni kako ni odakle, ono puna kuća policije. Ispada da ne smiješ ni prijetiti!? Kakve li nesreće.

Marko Pupić Bakrač već osam godina ne radi ništa drugo osim što maltretira, zlostavlja i nasrće na sve moguće načine na random odabrane adrese, sve sa samo jednom premisom, prvom i zadnjom koju je zapamtio iz djetinjstva – “reci joj dok ti ne kaže”.

Galami, provocira nerede i sukobe, vrijeđa, kleveće, podmeće i rovari sa sve redom sličnima sebi kao neka neuka i podla baba kakvu svijet nije vidio. Pod platformom, dakako, “drž’te lopova”.

Hoće li ga netko pitati konačno – gdje su lopovi bili prije 2013., kad je “izmaltretirana obitelj Pupić Bakrač” nogom u dupe izbačena sa Zračne luke Zadar?

Do tada je sve bilo ok?

Kakva glupost.

Jednaka onoj da je “kineski ražanj” nakon policijske posjete sve sem ražnja na kojem Kinezi okreću pse (a pas sa slike je zadarski župan).

Sad je “kineski ražanj” – “sintagma“, “vic”, “stari narodni izraz”… Ni prijetiti ne zna kako treba. Što je donekle i u skladu sa svim ostalim aspektima njegova života. Na terorističkim (nikako ne političkim!) tiskovnima se predstavlja kao inspektor RH, na radnom mjestu ga nema, kod kuće je rogonja… Pa jasno da na kraju nije niti onaj tko bi prijetio?

Istovremeno, MPB je jedini sudionik političkog života u Zadru otkad pamtim, a koji je u kratkom periodu više puta “imao posla” s oružjem. Te mu je bačena bomba, te prodaje oružje, te mu je u kući pronađen cijeli arsenal…

Učinak sudjelovanja MPB u društvenopolitičkom životu Zadra ravan je savezničkom bombardiranju grada. Trebat će desetljeća da nakon ove predstave ovdje izraste opozicija vrijedna slušanja, rasprave i komentiranja.

U pravu je Longin kada kaže da čak niti nije pitanje vlastitog straha kad prijavljuje prijetnju Marka Pupića Bakrača na čijem je Facebooku i dan danas “obećanje” da će biti nabijen na kolac.

Marko Pupić Bakrač je možda bio nebitan, pa je možda poželio postati bitan, možda je u nekim trenucima to i mogao biti, ali danas je krajnje opasan, suočen sa drugom starom narodnom – “dabogda imao, pa nemao”.

U jednom je trenutku imao sve – gradilišta, stanove, punu kesu i medijski mir.

Danas je obrnuto. Žena je bez posla, njemu se ozbiljno trese stolica u Ministarstvu poljoprivrede, pod povećalom je čak i opravdanost bolovanja na kojemu je skoro tri mjeseca, na zadnjim je izborima potvrdio biračko tijelo u težini 128 glasova. Umjesto pilota s aerodroma, horde turista i građevinskih radnika, kućama mu sad šetaju DORH, porezni inspektori i policija.

Sad je pravi trenutak za ispeći kokice, zavaliti se i gledati. Tko mu je sljedeći kriv i tko će platiti?

Jedini je problem što se komedija s elementima krimića naglo pretvara u ratni film.

Neugodna poruka svih predstava u režiji Marka Pupića Bakrača jest – “mene ne dirajte jer ćete požaliti” i vrlo brzo će to biti jasno svima.

On stoji na prvoj crti obrane krajnje sumnjivo stečenog obiteljskog bogatstva i ni metar dalje. Do sada mu je sve pošlo za rukom, pa misli da će i prijetnje.

Na potezu je Ivica Škara i ODO Zadar.

Može li Marko Pupić Bakrač što nitko ne može?

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

MADE IN KLOKOČEVCI Je li Glasovac zadarska Slavonka, slavonska Zadranka ili – zagrebačka karijeristica?

Objavljeno

-

Netko je strašno zamjerio jer je u zadnjoj kolumni o rasulu u SDP-u Zadar kao krivo napisano da je Sabina Glasovac “sa sjevera Hrvatske”.

Jer da Slavonija nije na sjeveru nego na istoku. Toliko smo veliki. Da nam je malo i četiri strane svijeta.

Uz duboke isprike, dopuštamo da je Glasovac i sa samog zenita iznad Slavonije, Dalmacije i Zagreba, pa da je to predisponira za političko čudo koje je danas kandidat za gradonačelnicu Zadra, sutra za saborskog zastupnika iz Slavonije, dogodine za međimursku županicu (?)…

Najpreciznije moguće, aktualni glas Slavonaca u Saboru i članica Predsjedništva socijaldemokrata u Zadru nije ni sa sjevera ni sa juga nego – iz Klokočevca.

Selo je to površine 33,58 km², sa oko 160 kuća. Je li presudno jesu li Klokočevci na jugozapadu, sjeveroistoku, sjeveru ili nadiru Republike Hrvatske… čini se da i nije.

Bitnije pitanje jest kako je žena iz Klokočevca uspjela postati članicom Predsjeništva SDP-a Zadar 2020. godine?

Tri dana nakon što je dospjela u Sabor zahvaljujući glasovima “rodne” Slavonije.

I kako je došla u poziciju da žica glasove “svojih” Slavonaca tri godine nakon što se nudila za gradonačelnicu – Zadranima?

Istina, nije da ne odgovara smjeru kojim zadarski SDP tone već godinama.

Članica Predsjedništva iz Slavonije ustvari se sjajno uklapa u vodstvo koje čine fetivi Zadrani Radeta, Mrčela i Gaši.

Radi se o tome da se još od mandata Antuna Novoselovića Baje Slavonci dobro zabavljaju sa zadarskom političkom scenom, sa SDP-om Zadar i sa samim biračima.

Baja je izgradio milijunski biznis na plećima poreznih obveznika, a Glasovac saborsku plaću i mirovinu.

Krajnje je pogrešno nazivati je i zadarskom Slavonkom i slavonskom Zadrankom. Nakon svega viđenog, sa sigurnošću se može reći tek to da je njena prava adresa – Zagreb, a jedina domovina – matična banka.

Zadar se i bez navedenih od neovisnosti zaista nagledao kojekakvih igrokaza na sceni koju zovemo političkom, ali ova se čini posebno iskarikirana.

Ovo nisu političke igre u SDP-u. Prije igre gladi.

 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu