Connect with us

Sport

Zadar izgubio 2:0 od Šibenika

Objavljeno

-

Nogomet NK Zadar- NK Šibenik (Foto: Ivan Katalinić)
Tri iznimno važna boda u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu ostala su na Šubićevcu. Slavili su domaćini s 2:0 u utakmici koja je imala dva potpuno različita poluvremena. Narančasti su dominirali u prvom, zabili vodeći gol (Alispahić), a mogli su i još nekoliko, u nastavku potpuno drugačija slika. Zadrani su se propisno napromašivali, u junaka susreta prometnuo se vratar Goran Blažević. Kazna za silne promašaje stigla je Zebićevu momčad u 80. minuti kad je prvijenac u šibenskom dresu postigao Krišto koji je samo nekoliko minuta prije ušao u igru.
U utakmicu u kojoj je objema momčadima pobjeda bila od iznimke važnosti domaćini su ušli u promijenjenoj formaciji. Umjesto uobičajenih (i najavljenih) 4-2-3-1 Lokica je svoju momčad posložio u formaciju 3-4-3, s tim da je u ulozi zadnjeg veznog bio Jurčević. S druge strane, Zadrani su na Šubićevcu došli igrati otvoreno, igrali su s dva napadača, a za prilikama koje su propustili realizirati u drugom poluvremenu sigurno će još dugo žaliti.
Prvi je spremnost Ježine isprobao Alispahić, ali potrebe za intervencijom nije bilo. Samo četiri minute kasnije zadarski je vratar ipak morao u svoju mrežu po loptu. Fenomenalan pogodak Alispahića, jubilarni deseti prvenstveni: uz samu gol liniju, ispred svoje klupe odapeo je bugojanski veznjak, a lopta je u visokom luku prevarila Ježinu i završila u mreži za vodstvo Šibenika od 1:0. U 14. minuti opasnije su zaprijetili i gosti, ali na drugoj stativi jedan je zadarski igrač zakasnio na ubačaj. 18. minuta donijela je i prvu od tri stopostotne prilike za Tokića u prvom poluvremenu: Kartelo je dugom loptom pronašao Jelića, no, obrana gostiju izbila je u korner. Alispahić je izveo taj udarac iz kuta, točno na glavu Tokića, ali njegov je udarac otišao uz samu stativu.
U 24. minuti zaprijetila je Zebićeva momčad iz slobodnog udarca: pucao je Mršić, ali Blažević se nije dao iznenaditi. Uzvraća Šibenik preko Jakoliša koji nakon prodora po desnoj strani daje prizemnu loptu za Tokića, a napadač domaćina puca preko gola. Još jedna odlična prilika za povećanje vodstva odlazi u nepovrat. Nešto kasnije gosti su mogli i bolje iskoristiti nepažnju obrane domaćina, Santini je ubacio s lijeve strane, ali je Mršić zakomplicirao dobru situaciju u kojoj se nalazio.
U završnici poluvremena još jedna prilika za Tokića: Kartelo je dugom loptom pronašao Jelića koji glavom prosljeđuje loptu za Tokića, ali on ni ovoga puta ne uspijeva pogoditi na željeno mjesto, Ježina ponovno nije morao niti intervenirati. Do kraja poluvremena dobru su akciju odigrali Jelić i Bačelić-Grgić, te Jakoliš, ali ubačaj mladog Jakoliša ispred Alispahića pokupio je zadarski vratar.
Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji Šibenika koji je igrao dobro, a za još bolji dojam nedostajao je samo još poneki pogodak. Zadrani su dobro stajali na terenu, ali nedostajalo je ideje u samoj završnici da bi i ozbiljnije ugrozili vratara domaćina.
I drugo je poluvrijeme počelo prilikom domaćina: Jelić je ubacio s lijeve strane, a na loptu su zakasnili i Tokić i Bačelić-Grgić. Otprilike od 64. minuti pa sve do drugog gola, nastupio je potpuni black-out u igri Šibenika. Redale su se greške, stajalo se daleko od igrača, sreća za Narančaste što je u vrhunskoj formi bio vratar Blažević inače tko zna kako bi sve završilo. Prvo je u 68. minuti Blažević obranio udarac Glumca, a dvije minute kasnije i Banovića. Bile su to 100%-tne šanse gostujućih igrača. I u 72. minuti moglo je doći do izjednačenja: pucao je Santini, ali Blažević je uz pomoć stative i to zaustavio.
Konfuzija u redovima Šibenika nastavila se i dalje, gol je visio u zraku: pokušao je i Mršić, ali i to je fenomenalni Blažević uspio obraniti. U jednoj od rijetkih prilika u drugom poluvremenu domaćin je došao do gola i praktički riješio utakmicu. Alispahić je izborio korner, a zatim ga je sam i izveo, na drugoj stativi sam je ostao Krišto (četiri minute prije gola ušao je u igru) koji glavom pogađa za 2:0 i olakšanje na Šubićevcu.
Iako su Zadrani do kraja utakmice pokušavali doći do pogotka, a najbliže su bili u 86. minuti kad je Banović glavom pucao preko gola, nisu uspjeli. Domaćini su sačuvali svoju mrežu netaknutom, te su osvojili tri iznimno važna boda s kojima mogu biti vrlo zadovoljni. Zadrani, pak, imaju za čime žaliti, priliku za popravak bodovnog salda, odnosno neefikasnosti imat će u domaćim ogledima protiv Intera i Hrvatskog dragovoljca.
(hrsport.net)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu