Connect with us

Nekategorizirano

"U zadarskoj Poreznoj vlada totalni kaos!"

Objavljeno

-

Porezna uprava (Foto: Žeminea Čotrić)

Porezna uprava Zadar


Na adresu redakcije Z NET-a ovih je dana u nekoliko navrata anonimni čitatelj slao “link” koji vodi do časopisa Lider, a koji je objavio ovih dana dojavu o navodnim “kriminalnim radnjama” u zadarskoj Poreznoj upravi. Nakon svega, do nas je stiglo i pismo jednog čitatelja (podaci poznati redakciji Z NET-a), a koje prenosimo u cijelosti, uz napomenu da se o pisanju Lidera prozvani šef zadarske Porezne, Vjekoslav Jurlina, nije želio očitovati:
“Prije svega želim pohvaliti vaš portal jer mi se čini da imate dosta hrabru ekipu kojoj nije teško istražiti i objaviti istinu o malverzacijama državnih činovnika koje u posljednje vrijeme ispunjavaju sve medijske prostore. Osobito bih Vas zamolila da pokušate istražiti što se krije iza članka na linku http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=114548.
S obzirom da mi je stanje u zadarskoj Poreznoj upravi jako poznato, želim Vam potvrditi istinitost navoda u objavljenom članku. Radi se o supružnicima kojima se isplaćuje naknada putnih troškova, iako žive u Zadru. Osim putnih troškova ostvaruju i pravo na povrat poreza jer su lažno prijavljeni na području posebne državne skrbi. Oni nisu jedini. Ima još nekoliko slučajeva za koje pročelnik Jurlina zna.
Ukoliko ste u mogućnosti bilo bi dobro da pošaljete nekoga u prostorije Porezne uprave u Zadru kako bi vidjeli u kakvim uvjetima rade zaposlenici. Zbog nesposobnosti voditelja Pejkovića i pročelnika Jurline radni prostori su zatrpani arhivom, gomilom starih poreznih prijava.
U više navrata su na račun Jurline već pristizale prijave o kršenju radne discipline. Stranke su bezbroj puta tražile referente u kafiću porezne uprave umjesto na radnom mjestu.
Nepotizam već duže vrijeme caruje. Pročelnik Jurlina je pozapošljavao nećake, prijatelje, čak i dijete svog automehaničara.
Već s ulaza možete vidjeti da nešto u organizaciji posla ne štima. Od gomile šaltera red se čeka samo na njih dva, a na ostalima nema nikoga. Valjda bi rad sa strankama trebao biti ravnomjerno raspoređen na sve šaltere da ljudi ne  gube vrijeme.
Već sam prijavila i slučaj lažne prijave boravišta  novinarke koja ostvaruje prava na povrat poreza kao da živi na području posebne državne skrbi, a stvarno živi u Zagrebu. Ništa se nije dogodilo.
Posebno sam prijavila slučaj sestre saborske zastupnice Nevenke Marinović koja isto tako živi u Zadru, a ostvaruje prava kao da živi u Škabrnji, a otkupljuje vojni stan u Zadru. Međutim, to je HDZ i to se ne dira.
Problem sa neradnicima voditelj Pejković rješava tako da njihov posao preraspoređuje drugim zaposlenicima koji ionako već grcaju u poslu. Činovniku sa višom spremom daje posao slaganja koverti po abecedi. I to mu je jedini posao. Ukratko, u zadarskoj Poreznoj upravi vlada totalni kaos. I službeno je proglašena najgorom u Hrvatskoj. No Jurlini i Pejkovću se ne može ništa dogoditi jer su oni štićenici HDZ-a.

Želim Vam puno uspjeha u novinarskom poslu.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. miro

    23. studenoga 2010. at 13:20

    pa to je opće poznata stvar. poreznom upravom u zadru vlada mafija. lipo daš pravom čovjeku lovu i nitko te ne dira. lako je tako biti uspješan poduzetnik

     
  2. lela

    23. studenoga 2010. at 14:42

    Slažem se sa svim navedenim i u članku Lidera kao i u citiranom pismu. Naglašavam da se Porezna uprava Zadar postavlja kao da za nju Zakon ne postoji. Sama određuje i odlučuje i zanemaruje prigovore i žalbe temeljene na zakonskoj regulativi. Sebe doživljavaju kao samozvane veličine uz blagoslov Jurline koji je odavno sobzirom na stanje u PU Zadar trebao od srama dati ostavku. Zakon tu nepostoji. Uostalom kako bi on znao što je zakon kad za svoju savjetnicu ima Irenu Anić, voditeljicu Ovrhe, koja ga ujedno svituje u pravnom smislu..Ona je po papirima magistrica prava, koja gle čuda sama krši zakon uz Jurlinin potpis. Mnogo je tu utajenog javnog novca koji se naplačuje od poreznih obveznika, samo je pitanje tko i kad će ga vratiti??? Tko će napraviti reviziju Prijava poreza na dohodak poreznih službenika i provjerit sve olakšice koje su uračunate u njih u proteklih 10 godina??? Nažalost još iz devedesetih mnogi se poduzetnici boje reći NE, represivnim , a nezakonitim metodama Porezne uprave Zadar. Samo što su isti ti agresivni poreznici na čelu sa Jurlinom, postali toliko nezasitni i halapljivi, da ih sve djelatnosti poduzetnika Zadar ne mogu više nahraniti.

     
  3. jasno ko dan

    24. studenoga 2010. at 8:38

    sve je moguće u poreznoj, ako nekoga znaš ne trebaš plaćati nikakav porez, možeš saznati sve podatke o bilo kome…Hrvatska u malom!

     
    • mala

      24. studenoga 2010. at 10:24

      Što bi se desilo kad bi u cilju riješavanja ovakvih problema, samo mjesec dana, svi poduzetnici složno, na nivou Hrvatske, dogovorno NEPLATILI ni kunu u državni proračun??? Zašto, zato što bi na taj način svi digli opći štrajk, i država bi nas morala slušati..jer oni žive od nas, a ne mi od njih. Radna mjesta koja obnašaju, uključujući i Jurlinu i Anićku i sve djelatnike naše Zadarske porezne uprave pa i šire plaćamo mi! Oni samo sjede u foteljama i smišljaju neki novi namet jer im čak ni mašta nepomaže tu više previše. Neznaju više kako bi javno pljačkali, uz koju izliku…I mi država sa Ustavom ha, ha…samo na papiru..ni Zakoni nam nisu u skladu sa Ustavom, a kamoli pravilnici koji mjenjaju i brišu djelove zakona. U svakom slućaju ako radimo po pravilnicima ne radimo po zakonu i odgovaramo kazneno, a ako radimo po Zakonu neradimo po pravilnicima i odgovaramo prekršajno…iz čega proizlazi da smo krivi šta god napravili, a naša Anićka, magistrica prava, samo to čeka…i okomljava se ko jastreb na sve nas…naravno uz blagoslov tate Jurline…bože spasi nas

       
  4. lea

    25. studenoga 2010. at 8:47

    Na temu objavljenog članka u Liderpresu i ovdije na Znetu vezano za nezakonite postupke Porezne uprave Zadar iz pouzdanih izvora znamo da se digla velika prešina ovdije u Poreznoj upravi Zadar. Traži se krivac preko koga su informacije procurile..jer kako se to neko usudio dirati NEDODIRLJIVE. Pritisak iz Središnjeg ureda je velik. Sa zanimanjem prate sve nove podatke koji se objavljuju. Zato prije onoga što slijedi želim citirati jedan članak Hrvatskog Ustava da podsjetim poreznike da nemaju pravo zataškivati kaznene radnje u svojim redovima i da prekršitelje u svojim redovima treba kažnjavati NEMILOSRODNO kao što se radi i sa poreznim obveznicima RH:
    Članak 38.
    Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.
    Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.
    Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.
    Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.
    Podaci koji slijede su provjereni i nadam se da će ih novinari imati priliku,u skladu sa Ustavom , provjeriti moje navode, sa naglaskom da OIB navedenih osoba u daljnjim podacima nije javno dostupan:
    IRENA ANIĆ, JMBG 2801968382705, OIB 89809011484, PRIJAVLJENA NA ADRESI Kruševo, Anići 12, kod crkve (registar stanovništva)
    Načelnica odjela ovrhe u Poreznoj upravi Zadar živi u Zadru Vladimira Vidrića 3. što znači da imenovana zloupotrebljava Zakon o područjima posebne državne skrbi, fiktivnom prijavom na adresi u Kruševu, te je stekla znatnu imovinsku korist i oštetila državni proračun
    Za cca 130.000,00 kn i sve to u periodu od 2002 pa nadalje do danas kako slijedi :
    POVRAT POREZA NA DOHODAK ZBOG OLAKŠICA ZA OSOBE KOJE ŽIVE NA PODRUČJU OD POSEBNE DRŽAVNE SKRBI
    2009. g – 10.022,15
    2008. g – 10.717,99
    2007. g – 9.954,88
    2006. g – 7.839,64
    2005. g – 6.622,19
    2004. g – 6.190,86
    2003. g – 4.143,47
    2002. g – 4.499,94
    Cca = 60.000,00
    MJESEČNI PUTNI TROŠKOVI ( FIKTIVNI )
    680,00 KN/ mj * 12 mj = 8.160,00 kn/god * 8 god = cca 65.280,00 kn
    Da bi izbjegla plaćanje na kuću za odmor u gradu gdije i živi, prijavila je malodobno dijete da živi u kući na adresi Vladimira Vidrića 3. (registar stanovništva )
    Suprug, ŠIME ANIĆ (Ante ), JMBG 0810967388922, OIB 52729788732
    Inspektor u Poreznoj upravi Zadar – odijel nadzora, na isti je način protuzakonito iskoristio olakšice te državni proračun u visini cca 95.000,00 kn
    POVRAT POREZA NA DOHODAK ZBOG OLAKŠICA ZA OSOBE KOJE ŽIVE NA PODRUČJU OD POSEBNE DRŽAVNE SKRBI
    2009. g – 4.278,29
    2008. g – 4.481,91
    2007. g – 3.837,07
    2006. g – 3.286,24
    2005. g – 4.030,42
    2004. g – 1.115,94
    2003. g – 2.497,02
    2002. g – 3.465,78
    Cca = 27.000,00
    MJESEČNI PUTNI TROŠKOVI ( FIKTIVNI )
    680,00 KN/ mj * 12 mj = 8.160,00 kn/god * 8 god = cca 65.280,00 kn
    Ovo je primjer samo dvoje državnih službenika sa određenim ovlastima, a sve im to uredno potpisuje Jurlina koji vjerojatno sa njima djeli utajen porez, sobzirom na njegovu mogućnost školovanja djece u visokim Američkim školama…a sad sve to pomnožite sa barem trečinom svih službenika Ministarstva financija, pa napokon da svi svhate zbog ćega nam se uvećava PDV, zbog ćega se uveo bio krizni porez, zbog čega će se pojaviti i drugi nameti…mislim da je odgovor jasan

     
  5. lea

    25. studenoga 2010. at 8:49

    Svi gornji podaci su dostavljeni prijavom U bajićev ured, provedena je interna kontrola ali do danas prijave po kaznenoj odgovornosti za nikoga nema…zašto pitajte njihz????

     
  6. zizo

    25. studenoga 2010. at 10:13

    Sve dosad pročitano je istina, no nemojte se hvatati samo djelatnika porezne uprave. proširite malo istragu na ostale zaposlene u npr. hzzo-u. Tamo samo valjda čistačice (ne omalovažavam) žive u zd. Ravnateljica im je prijavljena u Pridragi gdje ima vikendicu, zašto onda nebi i ostali. Velik je broj poštenih građana koji fiktivno žive na ppds-u. Nije to tako loše, da nema prijavljenih u selima ugasile bi se općine, da neki nemaju prebivalište na otoku (radi putnog troška) ugasile bi se brodske linije i eto veće štete. Problem porezne je daleko veći. Nije istina da su tamo neradnici, ima ih ali je puno više onih koji se dave u papirima, a zbog čelnih ljudi (pročelnik, voditelj) sve ono što naprave pada u vodu. Ljudi rade u nehumanih uvjetima, odnos s nadređenima je trul. U sobama im smrde stari papiri a njih po troje se guše. Jadni su vam ti ljudi tamo, svi od referenata očekuju, a ruke su im vezane. Maltretira ih se, a neradnici su odvijek tamo nagrađivani i nitko zbog nerada nije dobio otkaz. Što se kafića tiče, rijetki se tamo zadržavaju. Kad god dodjem je prazno. Kad bi se smjenili beskičmenjaci bila bi druga priča. Ostavite se vi Anića oni se barem ne diraju u druge. Bolje pričajte o voditelju koji sa svojim radnicima ne komunicira i uvijek je živčan pa se istresa na one jadne mlade, a ni prema starijima nema pardona. Problem primjene zakona ne leži u Poreznoj u Zadru, već je ovdje glavni problem kršenje ljudskih prava i svaka stranka je dočekana kao neprijatelj posebno ona koja nešto zna. Dignite ljudi glas možda se ipak nešto promijeni, a ako ništa drugo neka se prozvani crvene.

     
  7. marija

    29. studenoga 2010. at 9:36

    A tko će sada srediti kaos kad im je i šef Mladineo pod istragom. Jadni ljudi koji rade u poreznoj sa ovakvim šefovima.

     
  8. Alen Mandić

    21. prosinca 2011. at 14:40

    Sada dolazi nova vlast.Sve malverzacije treba prijaviti,kao i nezakonite poslove Porezne Uprave-Zadar.Ja imam isto slučaj kao pomorac za 2008g,koji mi po zakonu nisu riješili

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu