Connect with us

Sport

I Varaždin pao na Stanovima

Objavljeno

-

Želimir Terkeš (Foto Ivan Katalinić)
Nogometaši Zadra nastavili su sa dobrim igrama i pobjedama. Nakon prošlog kola kada su na domaćem terenu svladali Rijeku, ovog puta na Stanovima pao je i Varaždin.
Golovima Skočibušića, Terkeša i Jerbića Zadrani su upisali tri nova boda i nakon 16 odigranih kola imaju 22 boda, a u zadnjih pet susreta pobijedili su četiri puta. Izgubili su samo od Dinama na Maksimiru s 1:0.
U 42. minuti Skočibušić je izveo slobodan udarac, netko iz varaždinske obrane u sredini je dodirnuo loptu i prevario svog vratara za vodstvo Zadra 1:0.
U 64. minuti Terkeš je zapucao snažno i to je bilo neobranjivo za varaždinskog vratara, a Zadar je udvostručio prednost.
U 84. minuti Ćurjurić je poslao loptu iz kornea, a Jerbić je bio najviši u skoku i po treći put zatresao mrežu Varaždinaca.
U slijedećem kolu Zadrani putuju na gostovanje kod Karlovca.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati

Sport

Cityjevi fanovi napadaju Barcinu zvijezdu zbog Gvardiola: “Ti si ljubomoran”

Objavljeno

-

Barcelonin Joao Cancelo (28) je morao za YouTube kanal Shoot For Love na slijepo rangirati igrače od 1 do 10. Prvi mu je iskočio Joško Gvardiol, a Cancelo ga je stavio na zadnje mjesto. Na prvo mjesto je stavio Chelseajevog Thiaga Silvu (39), koji igra lošiju sezonu od Gvardiola.

Na društvenim mrežama fanovi su ga odmah nazvali ljubomornim. Hrvatski reprezentativac, koji nije zabio gol u prva 32 nastupa za City, sada je zabio pet puta u posljednjih sedam utakmica kako bi pomogao svojoj momčadi na putu prema rekordnom četvrtom uzastopnom naslovu engleskog prvaka.

Podsjetimo, Cancelo je u siječnju 2023. otišao na posudbu u Bayern nakon što se u Manchester Cityju, gdje je dotad bio prvotimac, posvađao s trenerom Pepom Guardiolom. Međutim, u bavarskom klubu nije oduševio pa nije otkupljen za 70 milijuna eura. Cancelo se tako vratio u City, nakon čega je posuđen Barceloni.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu