Connect with us

Hrvatska

Poplava preselila u Moslavinu

Objavljeno

-


Oborinske vode prodrle su u podrumske prostorije obiteljskih kuća i pojedine gospodarske objekte u gradovima Novska, Petrinja, Kutina, te naseljima Voloder, Setuš, Potok, Batina, Petrinja, Lipovljani, Kraljeva Velika, Repušnica. Sveukupno radi se o 15-tak objekata. Vatrogasne snage su na terenu i vrše ispumpavanje vode.
Stanje se stabilizira. U Čičkoj poljani. Voda se povukla sa ulica. U tijeku je ispumpavanje vode iz obiteljskih kuća i gospodarskih objekata u naseljima Čička Poljana i Sop Bukevski.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Na ceste stigla nova kamera: Gotovo je nepogrešiva, a snima u svim smjerovima

Objavljeno

-

By

Poljska tvrtka Vitronic Machine Vision jedna je od vodećih na ovom tržištu čiji je primarni interes obuzdati nestašne vozače. Upravo je poljskoj prometnoj policiji isporučila niz svojih novih uređaja, nazvanih Poliscan, koji jamče izvrsne performanse.

U Vitronicu kažu da se njihove snimke ne mogu oboriti na sudu, odnosno da su svi aparati atestirani i precizni. Drugo, s kućištem koje podsjeća na stup, kamere snimaju u svim smjerovima, a jedan mjerni sustav prati nekoliko prometnih traka.

Kamere mogu detektirati promet koji se približava i koji se udaljava, snimiti vozila koja se kreću jedno iz drugoga. Sve to osigurava besprijekorno snimanje prekršaja, čak i u gustom prometu. Zahvaljujući tehnologiji laserskog mjerenja, nemoguće je zamijeniti vozila (krivo procijeniti) koja su prebrza, čak i ako voze paralelno. Na kvalitetu mjerenja ni na koji način ne utječu prometni ili vremenski uvjeti. Poljaci tvrde da je za raznovrsnost zaslužan laser, odnosno Lidar.

Vitronic svoj novi uređaj prodaje u tri konfiguracije, kao stup s nizom kamera, na tronošcu ili u kućištu koje podsjeća na stražnji dio kamp kućice. Na kraju, mnoge kamere imaju ograničenja brzine na kojima mogu snimati. Ova kamera posustaje tek nakon 320 km/h, piše HAK revija.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Plenković se obratio nakon pobjede na europskim izborima: “Ovo je sjajan uspjeh”

Objavljeno

-

By

foto: HDZ

HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri, a Domovinski pokret i Možemo! po jedan mandat na izborima za Europski parlament, pokazuju prvi neslužbeni rezultati koje je u nedjelju u 23 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP). Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković održao je govor nakon objave rezultata.

Poručio je da je ovo velika pobjeda. “Osvojiti 6 mandata, to je pola od naših 12 hrvatskih, to je sjajan uspjeh.”

Uslijedio je uspjeh uz povike ‘pobjeda, pobjeda’.

“To je i europska pobjeda koju smo smo večeras ostvarili. Želio bih zahvaliti svim našim sugrađanima, hrvatskom narodu izvan Hrvatske koji je sudjelovao”, rekao je.

Dodao je da izlaznost nije koliko su priželjkivali. “Očito da je došlo do zasićenja nakon izbora za Sabor.”

“Dat ćemo veliku podršku cijeloj našoj obitelji da EK i institucije budu takve da Hrvatska bude snažna i važna, utjecajna, imamo sjajne ljude, zahvala svim biračima i organizacijama HDZ-a, volonterima”, kazao je.

“Lijepo je pobjeđivati”

“Meni je smiješno da me se zadnjih 10 dana pita tko će biti na čelu nekog odbora umjesto neka europska pitanja”, rekao je naknadno Plenković novinarima.

“Lijepo je pobjeđivati”, dodao je.

Plenković je čestitao i ostalima koji su osvojili mandat.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

REZULTATI IZBORA / HDZ 6 mandata, SDP 4, DP i Možemo po jedan. Most i Kolakušić nula

Objavljeno

-

Objavljeni su rezultati europskih izbora u Hrvatskoj na kojima je bila vrlo slaba izlaznost.

Na 99.87 posto obrađenih biračkih mjesta glasalo je 751.845 birača (21.34%), a glasala nisu čak 2.771.504 birača (78.66%).

Ove stranke osvojile su najviše glasova:

foto: Index

U HDZ-u je Plenković dobio najviše glasova, no on ne ide u EP, već će umjesto njega ići sedmi na listi. Odnosno sedma, Sunčana Glavak.

Iz Možemo je najviše preferencijalnih glasova dobila Ivana Kekin, no u EP će ići Gordan Bosanac.


 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu