Connect with us

Sport

Postanite zadarski triatlonac

Objavljeno

-


Iz Triatlon Kluba Zadar pozivaju sve zainteresirane da se prijave u njihov klub i postanu triatlonci. Upisi se vrše za mladiće srednjoškolskog uzrasta i starije (poželjno je plivačko, biciklističko ili iskustvo bavljenja atletikom). Kontakt telefon je 098 1805434.
Ivan Gobin, pokretač zadarskog triatlon kluba  je ove sezone, nastupivši na šest utrka bodovanih za Kup Hrvatske, osvojio naslov viceprvaka u kategoriji seniora iznad 30 godina.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

16. KOLOVOZA Kreće malonogometni spektakl – 6. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević!

Objavljeno

-

By

Jedan od najvećih malonogometnih turnira u Hrvatskoj, 6. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević, započinje 16. kolovoza! Najposjećeniji turnir igra se na vanjskim malonogometnim terenima ŠC Višnjik, a sve posjetitelje i ove godine očekuje vrhunski nogomet, ali i zabava.

– I ove godine smo organizirali Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević u spomen na našeg prijatelja te vjerujemo kako će naši vjerni pratitelji uživati u dva tjedna malog nogometa uz vrhunsku igru i još bolju atmosferu. Ove godine, kao i proteklih, potrudit ćemo se da na vas prenesemo našu dobru energiju te da se na ŠC Višnjik osjećate kao kod kuće – istaknuli su članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević koji su kroz pet dosadašnjih turnira i kroz brojne aktivnosti koje su tijekom godina radili, potrebitoj djeci donirali preko 600 tisuća kuna!

Najveći turnir u Zadarskoj županiji, a i šire, igra se u tri kategorije: seniori, veterani i djeca. Utakmice se igraju svaki dan od 19 sati, a seniorski dio turnira igra se u sustavu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski dio, na koji se mogu prijaviti svi oni koji su 1984. godište ili stariji, igrati u sustavu 5+1.

– Molimo ekipe da se pridržavaju rasporeda odigravanja utakmica jer zbog velikog broja prijavljenih jednostavno nije moguće svima udovoljiti na zahtjev, ističu organizatori iz Humanitarne udruge Antonio Jurjević još jedanput moleći sve sudionike za poštenu igru i sportsko ponašanje. Ističu i kako će svako nesportsko ponašanje odmah biti kažnjeno na najstroži mogući način, diskvalifikacijom ekipa iz daljnjeg dijela natjecanja.

Turnir će i ove godine biti humanitaran, a članovi HUAJ nam govore kako će o detaljima humanitarne akcije koju organiziraju uskoro obavijestiti javnost.

Sve donacije koje je dosada napravila Humanitarna udruga Antonio Jurjević mogu se pratiti
na službenoj Facebook stranici udruge gdje redovito izvještavamo javnost kome smo i na koji
način pomogli, istaknuli su članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević zahvaljujući svim
djelatnicima ŠC Višnjik na izvrsnoj suradnji dosadašnjih godina.
Prijave za 6. memorijalno-humanitarni turnir traju do 14. kolovoza u 20 sati kada će biti
izvlačenje parova u Caffe bar-u E.T.!

Još jednom pokažimo zajedništvo koje nas krasi godinama i iz kojeg su proizašle
mnogobrojne donacije za potrebitu djecu kojoj smo barem malo olakšali odrastanje, poručili
su iz HUAJ.

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA IZ PRIDRAGE) JUBILARNI ROĐENDAN Hajduk je više od nogometa, Hajduk je baština!

Objavljeno

-

By

U Pridrazi je održana Svečana tribina povodom 50. rođendana NK Hajduk kojoj su nazočili brojni uzvanici među kojima i načelnik Općine Novigrad Joso Klapan te predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog nogometnog Saveza Marijana Kustića.

‘Davne 1972. godine započela je jedna od najljepših priča našeg malog mjesta. Grupa entuzijasta osnovala je nogometni klub po uzoru na našeg starijeg brata iz Splita. Početak devedeseti godina prošlog stoljeća donio nam je najteže razdoblje, izgradili smo Domovinu, a naš Hajduk u tom razdoblju dodatno je ojačao svoj identitet. Iako su nam upali u domove i zauzeli Pridragu, mi nismo odustali, naši borci vodili su bitke za stvaranje Domovine, a pritom nisu zaboravili ni na našeg Hajduka, s bojišta su ponosno dolazili i oblačili Bili dres. U to vrijeme rat nam je uzeo naša tri viteza: Milu Čulinu Bulina, Davora Zubčića i Borisa Čulinu. Nismo odustali, borili smo se, a u toj borbi imali smo i prijatelje koji su nam ustupili svoje domove, pa smo tako domaće utakmice igrali u Bibinjama, Arbanasima i na Bagatu te nam je tako omogućeno da naš klub preživi ratno razdoblje. Hajduk danas broji preko 70 djece u omladinskom pogonu, što sačinjava tri natjecateljske uzrasne kategorije te seniorsku momčad sastavljenu od 28 igrača. Sretan ti 50. rođendan pridraški mladiću, Hajduk živi vječno!, rekao je između ostalog u pozdravnoj riječi predsjednik kluba Ante Jergan.

Načelnik Općine Novigrad Joso Klapan u emotivnom se obraćanju prisjetio vremena u kojima je klub nastao.

‘Bilo je to vrijeme Hrvatskog proljeća, a Hajduk je bio samo jedan od njegovih vjesnika. Cijelo je mjesto živjelo za nogomet. Obitelji su se nekoliko dana pripremale za utakmicu. Svatko je imao svoju ulogu, matere bi prale dresove, djeca se pripremala za navijanje, a očevi igrali, trenirali ili sudjelovali u organizaciji. Pobijedili smo sve nevere, sačuvali identitet našeg kluba i mjesta, a iz rata izašli još jači i odlučniji. Hajduk je više od nogometa, Hajduk je baština’, poručio je Klapan.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Zadarske Županije Darko Banić je naglasio koliko je važna opstojnost i dugovječnost sredina koje ulažu u nogomet, a Pridraga je jedna od njih.

‘I dalje ćemo biti tu da podržimo sve vaše ideje i pomognemo kada god bude trebalo. Hajduk je
potreban podjednako Pridražanima koliko i hrvatskom nogometu’, rekao je Banić.

Pomlađeno, ali vrlo agilno vodstvo kluba predvođeno predsjednikom Antom Jerganom za ovu je priliku pripremilo poklone i zahvalnice za sve predsjednike, kapetane i trenere kluba od njegovog osnutka do današnjeg dana kao i za osnivače i prvu generaciju NK Hajduk.

Posebna priznanja dobili su novinari Ante Jelavić i Robert Zorić, dugogodišnji domar Zvonko Buljat, Općina Novigrad i Nogometni savez Zadarske županije te Luka Klapan autor filmova o NK Hajduk ‘Oni su prvi počeli’ i ‘U srcu te nosim’ čija je projekcija izazvala oduševljenje među okupljenim mještanima.

Svi akteri dokumentaraca snimljenih 2012. i 2022. godine dobili su i posebne nagrade za svoj doprinos u nastajanju filmova.

Nagrađeni osnivači NK Hajduk i igrači iz generacije 1972. godine:
 Ivica Pedić
 Slavko Čulina
 Špiro Čulina
 Mile Zubčić

 Vinko Čulina
 Zvonko Babić
 Marijan Babić
 Budimir Bašić
 Nikica Erlić
 Krste Grabovac
 Nedjeljko Klapan
 Mate Zubčić
 Šime Perica
 Vjekoslav Gospić
 Zvonimir Gospić
 Slavko Pedić
 Miljenko Čulina
 Roko Oštrić
Posthumno su nagrađeni:
 Šime Čulina, tajnik
 Marko Klapan, trener
 Luka Batur, predsjednik
 Marko Kokić
 Ante Zubčić
 Ive Gospić
 Vitomir Vrkić
 Dinko Gospić
 Filip Prusac
 Ive Buterin
Nagrađeni treneri NK Hajduk:
 Duško Zubčić
 Ivica Pedić
 Zlatko Klapan
 Jure Jergan
 Damir Zubčić
 Željko Zubčić
 Jure Čulina
 Ivan Vidula
 Dejan Butić
 Kristijan Tuta
 Marijan Lamešić
 Vlado Mandić
 Alen Vedrić
 Marko Klapan (posthumno)
 Vitomir Vrkić (postumno)
Nagrađeni kapetani NK Hajduk:
 Slavko Čulina
 Dinko Pedić

 Zlatko Klapan
 Željko Zubčić
 Tomislav Viduka
 Nikola Gusar
 Jure Čulina
 Damir Batur
 Darko Batur
 Krešimir Čulina
 Blaž Zubčić
 Jure Pedić
 Luka Buljat
 Goran Burčul
 Vitomir Vrkić (posthumno)
Nagrađeni predsjednici NK Hajduk:
 Ivica Pedić
 Špiro Čulina
 Marko Buljat
 Vinko Čulina
 Željko Čulina
 Slavko Gospić
 Slavko Kokić
 Martin Gospić
 Marijan Čulina
 Mladen Zubčić
 Zvonimir Pedić
 Stjepan Čulina
 Svetko Grubić
 Luka Batur (posthumno)
 Marko Kokić (posthumno)
 Damir Pedić (posthumno)

 
Nastavi čitati

Sport

PLANINSKA UTRKA U subotu više od 50 trkača kreće iz Starigrada u osvajanje Velikog Rujna

Objavljeno

-

By

U subotu 13. kolovoza s početkom u 8:30 sati u organizaciji Hrvatskog atletskog kluba Sveti Ante Poličnik i Atletskog saveza Zadarske županije održat će se 21. Međunarodna planinska utrka Starigrad Veliko Rujno 2022.

Riječ je o jednoj od najzahtjevnijih utrka na stazi dugoj 13,6 kilometra sa startom u Starigradu kod spomenika Stjepanu Radiću (0 metara nadmorske visine) i ciljem kod crkve Velike Gospe na Velikom Rujnu (920 metara nadmorske visine).

Očekuje se nastup više od 50 atletičara koji će biti raspoređeni u 12 kategorija (5 u ženskoj i 7 u
muškoj konkurenciji).

‘Posebnost utrke je činjenica da je jedina u Europi posvećena Velikoj Gospi, Majci Božjoj’, rekao je predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović te se posebno pohvalio podatkom da je u dva desetljeća postojana ova izazova utrka imala više od 2000 sudionika.

Direktor utrke je general Ljubo Ćesić Rojs, a njezin pokrovitelj predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

‘Vjerujem kako će održavanje jedne od najstarijih planinskih utrka nastaviti poticati zanimanje za tjelesne i sportske aktivnosti te pridonositi, ne samo popularizaciji planinskog trčanja, već i hrvatskoj turističkoj prepoznatljivosti i promociji velebitskog kraja kao poželjnog odredišta’, istaknuo je predsjednik Milanović.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu