Connect with us

Nekategorizirano

Strip "Strange, but true"

Objavljeno

-


Hm… Možda će vam biti jako poznate prvih nekoliko stranica ove priče, kao da ste ih vidjeli već negdje, neki misteriozni predosjećaj, “deja vu” neke vrste. Nemajte brige, niste ni vidoviti niti ste razvili famozno paukovo šesto čulo – jednostavno vas sjećanje još dobro služi! (ili ste zapravo već stari budući da se sjećate stvari od 30 godina ranije) Naime, istim kadrovima započinje i sama prva epizoda Martina Mysteréa, davne 1981. godine. Castelli se na lijep način prisjetio svoje prve priče (doduše, iako je “Ljudi u crnom”, bila prva objavljena, napisani prvijenac je ipak bila priča “Osveta božanstva Ra”), kao i svoje prve demonstracije vlastitog ega, mislim, jedan od likova nosi njegov izgled, pa čak i izvedenicu njegovog prezimena (otac Kastron-Castelli). No, već kad nas prođe kratki deja vu i povratimo se iz mirisnih kolačića prošlosti, iz onih starih dobrih vremena kad smo prvi put pročitali onu staru epizodu Mysteréa, vraćamo se u udobni Martinov naslonjač u Washington Mews br. 2. Saznajemo ideju koja pokreće priču, odnosno pronalazak misterioznog dokumenta i zagonetnu smrt osnivača rubrike “Strange, but true” koja je inspirirana stvarnom rubrikom Roberta Ripleya.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu