Connect with us

magazin

U PETAK DUPLI PROGRAM U KINO ZONI: ”El Shatt – Nacrt za utopiju” i ”Crveno nebo”!

Objavljeno

-

U petak 10. studenog u 18h dokumentarac ”El Shatt” ponovno dolazi u vašu kinoteku, a poslije njega od 20h vas kroz već tradicionalni program ZFF putuje očekuje i Srebrnim medvjedom ovjenčana romantična komična drama ”Crveno nebo” Christiana Petzolda. 

U ”El Shattu” stotine promrzlih i izgladnjelih ljudi plutaju na brodovima usred Mediterana bježeći od rata. Scene koje smo navikli gledati u posljednje vrijeme… ali godina je 1944. i izbjeglice bježe iz Europe u Afriku.

Nakon kapitulacije Italije, a prije dolaska njemačke vojske, Tito je uz pomoć Saveznika odlučio evakuirati 28 000 stanovnika Dalmacije u Egipat, gdje su dvije godine živjeli pod šatorima usred pustinje, u svojevrsnom komunističkom model-naselju koje je trebalo pokazati Zapadu kako će izgledati nova Jugoslavija kad završi rat. Ovo je priča o njima.

Nakon zapaženog uspjeha s dokumentarnim filmom ”O jednoj mladosti”, intimnoj priči o prijateljstvu s kojom je osvojio niz prestižnih priznanja (Grand prix na ‘Danima hrvatskog filma’, ‘Oktavijan’ za najbolji film, nagradom za najboljeg redatelja na ‘Liburnia Film Festivalu’…), Ivan Ramljak se vraća još dalje u prošlost kako bi nas podsjetio na nevjerojatnu priču o kojoj mnogi gotovo ništa ne znaju, a svakako bi trebali. Brojne bake i majke, djedovi i očevi svoju su priču prenijeli potomcima, no ima i onih koji su o svemu šutjeli.   

Petu godinu zaredom u Kino Zonu pak stiže program “ZFF putuje” kojim donosimo aktualne naslove ZFF-a paralelno s projekcijama u Zagrebu, a ovom prilikom to je ”Crveno nebo”..

Radnja filma ”Crveno nebo” prati mladog romanopisca Leona koji planira provesti mirno radno ljeto s prijateljem Felixom u vikendici na Baltičkom moru. No već od početka ništa ne ide prema planu. Putem im se pokvari auto, a kada se napokon domognu kuće u njoj nailaze na neočekivanu gošću, enigmatičnu Nadju. Duo se ubrzo pretvori u trio, a zatim i kvartet, što se Leonu nimalo ne sviđa. Kada u okolici počnu divljati požari, četvero mladih ostaju zarobljeni u baltičkoj idili u kojoj će rasplamsale emocije i same dosegnuti točku izgaranja.

Nakon uspješnica ”Tranzit” i ”Undine”, zahvaljujući manifestaciji ‘ZFF putuje’ ćemo ponovno moći s užitkom popratiti rad u uvodu spomenutog redatelja koji nastavlja oduševljavati svojim nezaboravnim humanim pričama i životopisnim likovima zbog čega je i ovom prilikom zaslužio vrijedna priznanja kritike i struke. U glavnim ulogama se pojavljuju Thomas Schubert, Langston Uibel, Enno Trebs, Matthias Brandt, Jennipher Antoni, odnosno, Petzoldova muza, neodoljiva Paula Beer.

”El Shatt – Nacrt za utopiju” i Crveno nebo” su na rasporedu u petak 10. studenog s početkom od 18, odnosno, 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 

magazin

(VIDEO) Otkrijte unutarnju snagu: Novi trail film zadarskog arhipelaga

Objavljeno

-

By

Uzbudljiva avantura na otocima zadarskog arhipelaga dobila je svoj nastavak. Nakon uspjeha prvog promotivnog filma koji je oduševio ljubitelje biciklizma i osvojio međunarodnu nagradu na festivalu u Portugalu, devet udruženih turističkih zajednica (Preko, Sali, Pašman, Kali, Kukljica, Tkon, Božava i Silba te zadarska turistička zajednica s otocima Ižom, Ravom, Olibom, Premudom, Molatom i Istom) predstavlja najnoviji promotivni film koji ističe ljepotu trčanja kroz srce ovih netaknutih otoka.
Zadarski arhipelag već dugo privlači pozornost svojom nevjerojatnom prirodom, slikovitim pejzažima i kristalno čistim morem. No, ovaj film ide korak dalje, fokusirajući se na jedinstveno iskustvo trčanja, a kroz snimke koje oduzimaju dah, gledatelje se pokušalo inspirirati da istraže zadarski arhipelag dok pretrčavaju slikovite krajolike. I za ovaj film je bila zadužena produkcijska ekipa Level 52.

Cilj nam je pozicionirati Zadarski arhipelag kao zadivljujuću destinaciju za trail trkače i ljubitelje outdoora diljem svijeta. Želimo privući gledatelje koji su strastveni prema trčanju, prirodi i avanturama, prikazujući arhipelag kao mjesto gdje ljepota prirode poboljšava iskustvo fizičke izdržljivosti i istraživanja, odmiče nas od užurbanog stresnog života, potiče gledatelje da uspore korak, udahnu svjež zrak i povežu se s onim što je zaista važno! Otkrivajući im jedinstveno mjesto na svijetu za taj doživljaj! Zadarski arhipelag!

 
Nastavi čitati

magazin

KINO ZONA: Večeras predstavljanje knjige “Klasični film noir: Mračno ogledalo Amerike”, u srijedu Zlatnom palmom nagrađena triler drama “Bijela vrpca”! 

Objavljeno

-

By

Ljubitelji sedme umjetnosti će danas i sutra imati novih razloga za uživanje u programu Kino Zone. Večeras ćete od 18h tako imati priliku prisustvovati predstavljanju knjige ”Klasični film noir: Mračno ogledalo Amerike” autora prof. dr. sc. Rajka Petkovića s kojim će razgovarati izv. prof. dr. sc. Mirko Duić dok u srijedu 15. svibnja nastavljamo s ciklusom filmova posvećenom velikom redatelju Michaelu Hanekeu kad za vas prikazujemo još jedno njegovo remek-djelo, na festivalu u Cannesu ‘Zlatnom palmom’ nagrađenu povijesnu triler dramu, ”Bijela vrpca”! 

U njemačkom selu Eichwald sve se prividno odvija svojim tokom: većina seljaka u službi je baruna i barunice, a djeca prolaze strogi odgoj kod lokalnog pastora. Jednoga dana netko je postavio konop o koji se spotaknuo barunov konj i zbacio ga, a nedugo zatim izgleda da je netko potpalio štagalj. Ubrzo je i oteto dvoje djece. Nitko ne razumije što se zapravo događa, radi li se o nekoj uroti, te tko kani izazvati metež među miroljubivim seljacima i zbog čega. O tome razmišlja i vođa crkvenog zbora, kojemu se cijela stvar čini pomno isplanirana…

Kad je 2009. premijerno prikazao svoj najnoviji film ”Bijela vrpca”, Michael Haneke je već bio dobro poznat međunarodnoj filmskoj zajednici i ljubiteljima sedme umjetnosti kao hrabar, originalan i izuzetno snažan autor koji nerijetko briše barijere između osjećaja napetosti i potpune nelagode, a to je dokazao i s ovim filmom. ”Bijela vrpca” je njegov obračun s korijenima zla. Radnjom smješten u malo njemačko selo uoči početka Prvog svjetskog rata, film nudi krajnje mračan prikaz društva i obitelji i poručuje kako je je sasvim svejedno da li je zlo začeto religijom ili ratovima pošto je konačni ishod jednako tragičan i bolan. 

”Bijela vrpca” je te 2009. apsolutno pomela festival u Cannesu gdje je uz spomenutu Zlatnu palmu osvojila FIPRESCI nagradu kritičara i onu ekumenskog žirija, a tijekom nadolazećeg perioda i niz drugih prestižnih priznanja poput Zlatnog Globusa za najbolji strani film, Europske filmske nagrade za najbolji film, najboljeg redatelja i scenarista, nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma te brojne druge.

Predstavljanje knjige ”Klasični film noir: Mračno ogledalo Amerike” i razgovor s njezinim autorom je na rasporedu u utorak 14. svibnja s početkom od 18h dok ”Bijelu vrpcu” gledamo u srijedu, 15. svibnja s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaz na predstavljanje knjige je BESPLATAN, a ulaznice za ”Bijelu vrpcu” možete kupiti po posebnoj cijeni od 3 eura na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

 
Nastavi čitati

magazin

NAJAVA KONCERTA / Doris Dragović na Višnjiku 23. studenoga 2024.!

Objavljeno

-

By

U nizu glazbenih i scenskih spektakala u Dvorani Krešimira Ćosića bit će i veliki koncert hrvatske pjevačice Doris Dragović.

Organizator je koncert najavio za 23. studenoga 2024. pod motom njezinoga velikoga hita Malo mi za sriću triba.

Ulaznice možete nabaviti na platformi Eventim.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu