Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U PROGNOZAMA MALO DOBRIH VIJESTI U ponedjeljak stabilnije, ali nova kišna epizoda već od utorka. Još hladnije!

Objavljeno

-

Danas pretežno oblačno, povremeno s kišom. U gorju snijeg, a mjestimična susnježica i snijeg mogući su i u nizinama na zapadu zemlje. Prema večeri u većini krajeva prestanak oborine te djelomično razvedravanje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu još ujutro i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

U ponedjeljak na Jadranu barem djelomice sunčano, no još u noći na jugu može pasti malo kiše. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz maglu, a potom sunčanije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku i zapadni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u noći duž obale ponegdje i bura. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 6 na sjeveru do 11 °C na jugu. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 9, u gorju ponegdje niža, a na Jadranu 13 i 16 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U ponedjeljak stabilnije i sunčanije, no u prvom dijelu dana u unutrašnjosti uz čestu maglu i niske oblake. Novo jače naoblačenje s kišom dolazi u utorak. Mjestimice će biti obilne oborine, osobito na Jadranu i krajevima uz njega i intenzivnih pljuskova praćenih grmljavinom. U utorak navečer te u noći na srijedu, ponajprije u Gorskome kotaru kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Potom, danju u srijedu postupan prestanak oborine te popodne djelomično razvedravanje sa sjeverozapada. U utorak će zapuhati umjeren, ponegdje i jak jugoistočni vjetar, a u srijedu će prolazno okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu nakon umjerenog sjeverozapadnjaka u utorak će zapuhati jako i olujno jugo, ponegdje moguće i orkansko. Jugo u srijedu slabi i okreće na buru, pod Velebitom i jaku, a u Dalmaciji i sjeverozapadnjak te jugozapadnjak. Jutro na kopnu početkom tjedna hladno, mjestimice uz mraz.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu