Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

BIOGRAD: Održan MINDLAB susret u sklopu projekta Start-up nacija

Objavljeno

-

U Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru održan je dvodnevni MINDLAB susret u sklopu projekta Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja, a u organizaciji GTF-Inicijative za održivi rast, nositelja projekta.

Bio je ovo prvi u nizu MINDLAB susreta namijenjenih poduzetničkim potpornim institucijama iz cijele Hrvatske, a cilj mu je poticanje kreativnosti, inovativnosti i suradnje kako bi se pokušalo doći do rješenja za unapređenje poduzetničke klime u RH s naglaskom na ulogu PPI-ja u istome.

Uvodno predavanje održala je Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF-Inicijative za održivi rast, koja je ujedno vodila i kreativne radionice. Informacijsko inovacijski inkubator Knin predstavila je Ivona Grcić, Ruralni poduzetnički inkubator Krka, Kistanje Saša Ležaić, Poslovni inkubator Torkut Šibenik Diana Mudrinić, Poduzetnički centar Sinj Ana Barać, AGRRA-u Ivica Pintur te domaćina – Poduzetnički centar Biograd na Moru Ivan Čupić.

MINDLAB susretu nazočile su i predstavnice partnera projekta – Udruge „KRUG“ Zorana Ivić i Anita Ercegovac te Klastera „KOLO“ Ana Barać. Prvoga dana susreta nazočan je bio i gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez.

Po završetku MINDLAB susreta svi su se složili da je to bila izvrsna prilika za razmjenu iskustava, međusobnog umrežavanja te dolaženja do novih spoznaja koje će im pomoći u daljnjem radu.

Projekt Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja doprinosi izgradnji kapaciteta javnog i civilnog sektora za kvalitetno prenošenje potreba u društvu i zagovaranje unaprjeđenja javnih politika socioekonomskog razvoja.

Ukupna vrijednost projekta je 2.934.053,36 kuna, a sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“. Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a partneri su Ličko-senjska županija, Hrvatska zajednica županija, Sveučilište u Dubrovniku, Deša – Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, Start- up udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih, LAG Srijem, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice i Klaster „KOLO“.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Donacija knjiga o Japanu Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru 

Objavljeno

-

By

Veleposlanik Japana, Njegova Ekscelencija Iso Masato, Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru predao je vrijednu donaciju knjiga u sklopu projekta Read Japan Project, kojim se promiče razumijevanje Japana u inozemstvu. Projekt provodi Tokyo Foundation for Policy Research s ciljem obuhvaćanja općenito čitatelja ali posebno mladih znanstvenika.

– Projekt se provodi diljem svijeta kako bismo pomogli boljem razumijevanju Japana. Knjige su namijenjene prvenstveno znanstvenicima i istraživačima, ali i studentima i intelektualcima koji se zanimaju za područja koja nisu nužno vezana ja Japan. Ovo je 11. donacija Tokijske zaklade za politička istraživanja, a druga u Zadru nakon što je prva donirana 2012. godine, rekao je Nj. E. Masato.

Veleposlaniku su na donaciji zahvalili rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić, privremena ravnateljica Znanstvene knjižnice Sveučilišta u Zadru Marijana Senkić – Klapan i prorektor prof. dr. sc. Marko Lukić.

– Japanska kultura obogaćuje cijeli svijet, a ne samo Hrvatsku. Sretni smo što će u našoj Znanstvenoj knjižnici profesori, studenti i građani moći čitati o kulturi, književnosti, ekonomiji i politici Japana. U doba globalizacije možemo govoriti o općim vezama hrvatske i Japana, ali one su i vrlo konkretne s našim sveučilištem i gospodarstvom, posebice kroz izvoz i tehnologiju uzgoja tuna.  Ponosimo se našom tradicijom, kao i Japan, možemo jedni od drugih učiti i prožimati se, rekao je rektor Faričić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DRŽAVNI PRVAK IZ ENGLESKOG JEZIKA / “Benje” ponosno dočekao Luku Krpinu

Objavljeno

-

By

Luka Krpina, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, državni je prvak iz engleskog jezika.

Dolazak u školu za Luku je bio pravo iznenađenje. Ispred škole nekoliko stotina učenika formiralo je špalir kroz koji je Luka prolazio praćen pljeskom sa svih strana.

Na ulaznim vratima dočekali su ga nastavnici, ponosna mentorica Ivka Šarlija i ravnatelj Dražen Adžić koji mu je čestitao i uručio prigodni poklon.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu