Connect with us

Sport

FOTO/VIDEO Održan peti triatlon na Dugom otoku

Objavljeno

-

Protekle nedjelje u organizaciji Triatlon kluba Zadar je na Dugom otoku održan peti Triathlon Long Island, natjecanje u srednje dugom triatlonu. Prvi puta start je bio u nedjelju zbog nepovoljnih vremenskih prilika koji su sve pomaknuli za jedan dan. Pokazalo se to kao odličan potez jer je nedjelja bila topla i sunčana. Sudjelovalo je više od 80 natjecatelja iz 8 europskih zemalja u pojedinačnoj i štafetnoj utrci. Član Triatlon kluba Zadar Josip Bugarija ponovio je uspjeh od prošle godine te je pobijedio na zahtjevnoj dionici. Uz to, popravio je svoj lanjski rezultat za više od 10 minuta. Dionicu od 1900 metara plivanja, 90 kilometara bicikla te 21 kilometar trčanja sa dosta uspona završio je za 4:40:55. Drugi je bio član Triatlon kluba Zrinski Martin Štefan s vremenom 4:44:42 dok je treći završio Michael Stroi iz Austrije.

Prva trojka na muškoj utrci

U ženskoj konkurenciji slavila je Maja Urban s vremenom 5:07:40 ispred Micahele Wolf (5:33:19) i Tine Gorete iz Triatlon kluba Swibir (6:01:22). Članica Triatlon kluba Zadar Ana Miočić je zauzela odlično 7. mjesto u povratničkom nastupu na srednje dugom triatlonu. Zanimljivo je bilo i pratiti natjecanje štafeta kojih je ovaj puta startalo čak 14. Na kraju su uvjerljivi bili Hoky’s Angel on Vacation (Alenka Štefanac Udrih, Tomislav Mijatović, Horjan Zdenko) u vremenu 4:51:16 ispred 3C!kle (Antonio Omićević, Lovro Maslać, Matija Sedak) i štafete zanimljivog imena Triatlonci trče počasni krug (Marina Rajsman, Tin Karlović, Marin Ferić). I tu smo imali svoje predstavnike – već tradicionalna štafeta Long Island Ice Tea u nešto izmijenjenom sastavu (Hrvoje Baranović i Jurica Ropuš) zauzela je 9. mjesto. Treba napomenuti kako je Hrvoje odradio i plivački i biciklistički segment te je popravio svoje vrijeme u odnosu na prošlu godinu.

Ana Miočić na biciklu

Svi sudionici istaknuli su odličnu organizaciju i prekrasnu prirodu koja ih je pratila na cijeloj stazi. Jedinstvena lokacija starta utrke u uvali Sakarun koja je zasigurno jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj privukla je mnoge triatlonce na ovo događanje. Biciklistički segment sudionike je upoznao sa cijelim Dugim otokom pa su tako imali priliku proći od Božave, uz Brbinj, Luku, Žman, Zaglav do mjesta Sali. Završni dio uključio je prekrasnu lokaciju Parka prirode Telašćica gdje se trčalo do samog Slanog jezera i natrag u mjesto Sali u cilj. Na rivi u Salima publika je s velikim pljeskom ispratila sve natjecatelje, od prvog do posljednjeg.

Start utrke na plaži Sakarun

Sama utrka uključivala je dosta volontera kako bi protekla što bolje i kako bi natjecatelji imali što manje briga oko logistike. Kako su start i cilj bili na dva kraja otoka koji su udaljeni više od 40 kilometara, najveći posao oko organizacije je bio transport natjecatelja i njihovih stvari u tranzicijske zone kao i osiguranje biciklističke dionice tokom trajanja događanja. Organizator utrke je Triatlon klub Zadar uz pomoć Općine SaliTurističke zajednice Dugog otokaZadarske županije i Parka prirode Telašćica. Potrebno je zahvaliti i svim stanovnicima Dugog otoka koji su pokazali gostoljubivost i spremnost za domaćinstvo ovakvog sportskog događaja. Svi sudionici su istaknuli kako su uživali u prirodi te će se zasigurno vratiti i sljedeće godine.

Ekipa Triatlon kluba Zadar s trenerom

Sve rezultate možete pogledati ovdje a više informacija o samom događaju možete pronaći i na službenoj Facebook stranici utrke. Triatlon klub Zadar zahvaljuje svim volonterima i sponzorima na podršci u provedbi ovog zahtjevnog događanja i vidimo se sljedeće godine u trećem vikendu rujna. Prijave će biti otvorene uskoro a svi vi koji bi željeli sudjelovati a mislite da niste spremni, javite nam se jer su otvoreni upisi za sve dobne kategorije. U nastavku pogledajte fotogaleriju i kratki video zapis sa nedjeljne utrke.Triathlon Long Island 2022. (Izvor: Facebook Triathlon Long Island)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

KARATE / Hrvatska reprezentacija u lovu na odličja na EP u Zadru!

Objavljeno

-

By

Izbornički stožer u borbama: Danil Domdjoni, Zdenko Horvat, Esad Garibović, Danijel Vučić (FOTO: HKS)

Zadar organizacijski spremno dočekuje sutrašnji početak 59. EP u karateu. Hrvatsku će imati 27 natjecatelja, u svih šesnaest pojedinačnih i ekipnih kategorija u katama i borbama. Ukupno će nastupiti  596 karatista iz 51 zemlje. 

Na EP-u u španjolskom gradu Guadalajari u ožujku prošle godine Hrvatska je osvojila četiri odličja. Srebrni je bio Enes Garibović (-84kg), kao i ženska selekcija u ekipnim borbama (Lea Vukoja, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak). Do bronce su stigli Anđelo Kvesić (+84 kg) i muška reprezentacija u ekipnim borbama (Anđelo i Ivan Kvesić, Enes Garibović, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Jakov Bunjevac).

Prvog natjecateljskog dana od naših sudjelovat će Anđelo Kvesić (+84 kg), Ivan Kvesić (-84 kg), Ivan Martinac (-75 kg), Nikolina Golomboš (+68 kg), Lea Vukoja (-68 kg) i Mia Čačko (-61 kg). 

Program počinje u 10 sati pojedinačnim katama, a hrvatski predstavnici su Dino Huić i Sara Malčec. 

Hrvatska reprezentacija na EP u Zadru: 

BORBE; (M): Dino Jelinić (-60 kg)                                                        (Ž): Ema Sgardelli (-50 kg)

                      Boran Berak (-67 kg)                                                             Alessandra Hasani (-55 kg)

                      Ivan Martinac (-75 kg + ekipa)                                               Mia Čačko (-61 kg)

 Ivan Kvesić (-84 kg + ekipa)                                                   Lea Vukoja (-68 kg + ekipa)

                      Anđelo Kvesić (+84 kg + ekipa)                                              Nikolina Golomboš (+68 kg + ekipa)                              

                      Enes Garibović, Jakov Bunjevac,                                           Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović, 

                      Ante Mrvičić, Leon Tomljanović,                                              Lucija Lesjak (ekipa)

                      Ivan Pehar (ekipa)

izbornici: Danijel Vučić (M), Danil Domdjoni i Esad Garibović (Ž), Zdenko Horvat (koordinator izborničkog stožera)

KATE: (M): Dino Huić (pojedinačno + ekipa)                                         (Ž): Sara Malčec (pojedinačno) 

                   Mihael Ećimović, Mark Fileš,                                                     Ivana Raguž, Nika Jelen, 

                   Ivan Žeinski (ekipa)                                                                   Lucija Gečević, Inga Grgić (ekipa)

izbornik: Tihomir Grgić, trener: Joco Đukić

Tijekom petodnevnog natjecanja u SC Višnjik u Zadru, održat će se i EP u parakarateu u kojem se očekuje nastup 70-tak natjecatelja iz 19 zemalja. 

Hrvatski predstavnici na tom natjecanju bit će: Danijela Topić, Stipe Barić, Roko Boduljak, Toma Goatti Matijević, Josip Šteko, Antonio Saršanski, Petar Harambašić, Leticija Ivanac i Julija Kardakić, a s njima su i treneri Danijel  Kufner i Damir Barić. 

Na prošlom EP u Španjolskoj Danijela Topić osvojila je zlato, a Stipe Barić bio je osvajač brončanog odličja.

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO / Hrvatska reprezentacija u karateu prije EP-a na Višnjiku

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik – Dvorana Krešimira Ćosića – i Zadar bit će domaćini 49. Europskom seniorskom prvenstvu u karateu od 8. do 12. svibnja 2024. Tim je povodom u Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića u ponedjeljak, 6. svibnja, u organizaciji Hrvatskoga karate saveza održana konferencija za novinare.
Novinarima su se najprije obratili reprezentativci Ivan Kvesić i Ivan Martinac, te reprezentativke Sadea Bećirović i Nikolina Golomboš.
Trofejni reprezezentativac Ivan Kvesić, istaknuo je:


– Drago nam je da će se ovo natjecanje održati u Zadru. Glede sportske forme mogu reći da je na visokoj razini. Konkurencija će biti izvrsna, ali nama je to izazov. Vjerujem da ćemo uz potporu publike ići do kraja i u pojedinačnoj i u momčadskoj konkurenciji. U svakom slučaju, bit će zanimljivo.
Nakon njega govorio je Ivan Martinac. Kazao je da je sretan što će nastupiti u Zadru i u Hrvatskoj, nada se što boljim rezultatima i očekuje dobro popunjene tribine.
Sadea Bećirović kazala je da se nada doći do medalje „u našem Zadru“, da će suparnice biti veoma kvalitetne jer „sve najbolje su tu“… Nikolina Golomboš, pak, istakla je da motiva ima puno i da je cilj „popeti se na postolje“.
Kao izbornik ženske selekcije u borbama govorio je Danil Domdjoni, izbornik, inače rođeni Biograđanin, nekad trofejni natjecatelj, sad trofejni trener:
– Hvala Gradu Zadru na suradnji i na potpori. Očekivanja su velika, ima i pritiska, ali mi se time znamo nositi. Želimo nastaviti niz vrhunskih postignuća. Glede muške reprezentacije rekao bih da ona uvijek iznova potvrđuje svoju klasu i da će s velikim motivom nastupati i u Zadru.


Nazočnima se potom obratila Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra i zamjenica pročelnice u UO-o za kulturu i šport u Gradu Zadru:
– Pozdravljam vas sve i želim da se ugodno osjećate u našem gradu koji uvijek podupire ovakva i slična događanja. To je ujedno i velika promidžba za Zadar i za Hrvatsku, pa i poticaj ovdašnjem turizmu. Zahvaljujem Hrvatskom karate savezu na izvrsnoj suradnji.


U ime ŠC-a Višnjik nazočnima je govorio Tomislav Zubčić, v. d. direktora:
– Uz veliki pozdrav svima želim da se ovih dana ugodno osjećaju i dobro provedu na Višnjiku. Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćin ovog EP-a. Vjerujemo u sjajne rezultate naših natjecateljica i natjecatelja. Hvala Davoru Cipeku, predsjedniku Hrvatskoga karate saveza, na odabiru Višnjika, a Gradu Zadru na potpori i na suradnji.
Na koncu, novinarima je govorio i Davor Cipek, predsjednik Hrvatskoga karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije.
– Hvala Gradu Zadru, Vladi RH-e i Ministarstvu turizma i športa, dakako i ŠC-u Višnjik. Ovo je značajni događaj i za karate i za cijeli hrvatski sport. Glede natjecateljskog dijela vjerujemo u uspjeh, a treba reći i da je ovo natjecanje kvalifikacijsko za ekipno, te za pojedinačno SP. U sklopu EP-a održat će se i kongres Europske karate federacije.
Poslije konferencije za novinare reprezentativke i reprezentativci održali su pokazni trening.


Valja znati da će za publiku ulazak tijekom cijeloga prvenstva biti besplatan. Nastupit će 448 natjecateljica i natjecatelja, te 70-ak u parakarateu.
Natjecanja će početi u srijedu, 8. svibnja 2024. u 9, 30 sati. Dva će dana trajati eliminacije, potom će u subotu i u nedjelju biti održavane borbe za medalje. Svečano otvaranje bit će u petak, 10. svibnja u 17 sati, a svečano zatvaranje u nedjelju, 12. svibnja u 14, 15 sati.
Kako je bilo na konferenciji za novinare i na pokaznom treningu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

FOTOGALERIJA / I tim zadarske Čistoće na utrci Wings for Life

Objavljeno

-

Wings for Life World Run, humanitarno-trkački spektakl, i ove je godine održan u Zadru. Uz organizatore i trkače, sve ove godine svoj izuzetno važan doprinos daju i radnici Čistoće d.o.o.

Za vrijeme svih jedanaest godina postojanja ovog događaja u našem gradu, zaposlenici zadarske  Čistoće brinu o terenu prije, tijekom i poslije utrke, osiguravajući da sve protekne glatko i da ulice grada ostanu čiste. Zadnje tri godine i sami sudjeluju u utrci, podržavajući na taj način utrku iz više perspektiva.

Pripreme za čišćenje terena kojim se odvija utrka započinju nekoliko dana prije samog događaja. Trava se kosi, ceste se temeljito čiste, a duž cijele utrke postavljaju se plastične posude od 240 litara. Ove pripreme omogućuju neometano odvijanje utrke. U nedjelju, na dan utrke, sve ekipe su spremne već u 10:00 sati na nekoliko lokacija kako bi se posljednji put provjerio put utrke prije samog početka.

Kada presretačko vozilo krene, radnici Čistoće počinju svoju veliku akciju čišćenja. Prateći tempo utrke i pazeći na sudionike koji ostaju iza presretačkog vozila, brinu se da ulice kojima se utrka odvijala na vrijeme budu čiste i sigurne za sve sudionike. Njihova brzina i učinkovitost omogućuje policiji da otvori ceste što je prije moguće, dopuštajući normalan protok prometa.

Na terenu su bile tri čistilice, autosmećarka, mala električna vozila, kamion s rampom, kiper i grajfer, a radnici s puhalicama pratili su ostale radnike tijekom cijele akcije. Iz tehničkog sektora sudjelovala su 23 radnika u čišćenju i zbrinjavanju otpada tijekom i nakon utrke. Ovaj angažman pruža neprocjenjiv doprinos čistoći zadarskih ulica, stvarajući pozitivan i blistav dojam na sve koji sudjeluju u utrci.

Na ovaj način, utrka Wings for Life u Zadru ne samo da okuplja trkače iz cijelog svijeta, već i inspirira zajednicu i potiče brigu za okoliš. Uz neumornu podršku zadarske Čistoće, čiste ulice postaju simbol snažne zajedničke namjere da se stvori okruženje u kojem svi možemo živjeti sigurno i ponosno u urednom okolišu. Njihov nevidljiv, ali neprocjenjiv doprinos je primjer kako „pozadinske akcije“ mogu imati veliki utjecaj na našu okolinu i društvo. A nakon same utrke, kada se zadovoljni trkači vrate kućama, ne ostaju nikakvi tragovi osim osjećaja ponosa, uspjeha i motivacije da zajedničkim naporima i dalje unaprjeđujemo kvalitetu života u našoj zajednici. Čistoća naših ulica nije samo rezultat rada jedne tvrtke, već je izraz zajedničke suradnje svih nas.

A sve su ovo svojim predanim radom prije, za vrijeme, a pogotovo nakon utrke omogućili: Nelo Kapović, Luka Vukelić, Krešimir Verunica, Milivoj Relja, Mihovil Kovač, Jurica Bračić, Boris Pali, Mladen Matuslović, Ante Pilato, Šime Stručić, Denis Lisica, Danijel Dujela, Roko Pavlović, Denis Jerak, Branislav Pucarin, Marino Peša, Denis Smirčić, Denis Zekanović, Danijel Jurac, Marin Žigun, Luka Knežević, Predrag Šilić i Šime Pinčić.

Hvala svim zaposlenicima Čistoće koji su svojim trudom i predanošću omogućili da utrka Wings for Life bude ne samo sportski događaj, već i prilika da pokažemo svoju brigu za okoliš. Nastavimo zajedno graditi održivu budućnost za naš predivni Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu