Connect with us

magazin

(TJEDNI HOROSKOP) Najsretniji znakovi bit će Blizanac, Škorpion i Ovan

Objavljeno

-

OVAN

LJUBAV: Sad već možete lakše disati pa i preispitati neke dvojbe iz svoje ljubavne prošlosti. Partner će vas rado saslušati, ali isto očekuje i od vas. Imajte to na pameti kad se počnete povjeravati jedno drugom. Vaš opušten stil bit će dobro prihvaćen.

KARIJERA: Došlo je vrijeme kad sve u vezi posla možete sagledati u cjelini. To će vam razbistriti pogled i definirati plan za dalje. Posla će biti, a dosta toga ovisit će o vama. Utoliko ćete osjećati i teret odgovornosti, no radit ćete dobro. Neki će putovati.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne reagirajte bučno.

BIK

LJUBAV: Intelektualna razina osobnih odnosa bit će kvalitetna, a sve ostalo navodit će vas na nezadovoljstvo ili nadmudrivanja. Stoga spustite loptu i razmislite što je zanimljivo oko vas i u vama. Probudite to. Razgovarajte, ali ne inzistirajte na zagrljajima.

KARIJERA: Dani su dobri za sređivanje sitnijih poslova. I oni uhodani, ali ne preambiciozni, ići će vam od ruke. Ako se pak želite upustiti u nešto veće, atraktivnije ili zahtjevnije, ovo nisu dobri dani za takvo nešto. Možete razrađivati planove.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne ulazite u rasprave.

BLIZANCI

LJUBAV: Opuštenost i ugodno ozračje zavladat će u vašim osobnim odnosima. Bit ćete zadovoljni, ali i skloni tome da se prilagođavate pod svaku cijenu. Ne mora baš sve biti onako kako vaš partner želi. Ponešto neka bude i po vašem.

KARIJERA: Stići će zanimljive vijesti i sad ćete moći raditi punim plućima. Cijela situacija postat će vidno jasnija. Okolnosti će vam ići na ruku, a pravac u kom će se razvijati vaši poslovi bit će sve stabilniji. Bit ćete vrlo ambiciozni.

ZDRAVLJE&SAVJET: Oslobodite se napornih ljudi.

RAK

LJUBAV: Netko od vaših prijatelja mogao bi vam se jako svidjeti. Možda ćete dvojiti da li sačuvati lijepo prijateljstvo ili se upustiti u ljubavnu vezu. U svakom slučaju, ako slušate svoje srce, ne možete pogriješiti. Oni u duljim vezama bit će dobro.

KARIJERA: Mnogi će na poslu pokazati emocije ili će shvatiti koliko vole ono što rade. Otuda će proisteći i nova motivacija, te još uporniji rad. Vaša predanost i energija za mnoge će biti zarazni. Moći ćete pokrenuti kolege oko sebe.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ovih dana imat ćete višak energije.

LAV

LJUBAV: Potreba za sigurnošću u privatnom životu bit će naglašena ovih dana. Ipak, ne gnjavite partnera s dokazima ljubavi jer to nitko ne voli. Shvatite da ne postoji garancija za ništa na ovom svijetu, a kad to usvojite, sami ćete se osjećati bolje.

KARIJERA: Mnogi će biti u iskušenju da podlegnu vlastitoj pohlepi. Proanalizirajte ono što imate i ako uvidite da vam je to dostatno za normalan život, ne tražite više od toga. Skromnost je oduvijek zapravo bila vrlina.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ni u čemu ne treba pretjerivati.

DJEVICA

LJUBAV: Sigurnost i stabilnost osobnih odnosa postat će vam važni u ljubavnom životu. Svoju energiju usmjerit ćete na postizanje spomenutog. Partner će biti ugodno iznenađen. Oni koji su još sami sada će birati samo trajne opcije odnosa.

KARIJERA: Vjerojatna su poslovna putovanja, nova učenja, otkrivanja novih spoznaja. Učenici i studenti bit će uspješni. Oni koji rade svaki će dan imati na pameti sve više odličnih ideja. Intelektualni djelatnici briljirat će u svom radu.

ZDRAVLJE&SAVJET: Pijte više vode.

VAGA

LJUBAV: Prihvatit ćete ono što imate i što živite. S takvim zrelim pristupom počet ćete uživati u sitnicama koje život znače. Ovaj stil odgovarat će svima onim koji su u duljim vezama. Samci će biti skromniji u svojim ljubavnim očekivanjima.

KARIJERA: Sanjat ćete o nekoj drugoj karijeri. To nije nemoguće, ali prvo treba odraditi ono što vam je dato. Spremnost da se izborite za ono što vam pripada bit će ključ vašeg uspjeha. Idite za svojim idejama i budite dosljedni i profesionalni.

ZDRAVLJE&SAVJET: Bilo bi dobro posjetiti zubara.

ŠKORPION

LJUBAV: Sreća u duši zbog stvari koje su vam drage, ugodne zabave bez previše pompe, opuštenost u krugu dragih vam osoba – sve je to moguće doživjeti ovih dana. Budite otvoreni, imajte povjerenja u one koji vas vole i bit ćete zadovoljni.

KARIJERA: Zamišljat ćete se u ulozi vođe. Mnogi će zaista voditi stvari na poslu jer će se situacija tako složiti. Drugi će se rado oslanjati na vas. Istovremeno ćete poticati razvoj sasvim novih ideja ili tehnologija. Bit će ovo dinamičan tjedan.

ZDRAVLJE&SAVJET: Bude se neke stvari iz prošlosti.

STRIJELAC

LJUBAV: U ljubavnom životu bit ćete fokusirani na svakodnevicu. Nećete imati velike prohtjeve, nego dapače, bit ćete skromniji više nego inače. Oni koji su još sami ljubav će potražiti na običnim mjestima i bez pritiska da je moraju naći. To će biti opuštajuće.

KARIJERA: Plodovi vaših napora polako izlaze na vidjelo, no ima još dosta toga što treba napraviti. Ipak, sve je više zadovoljstva, pa i napredovanja. Oni čiji je posao managerskog karaktera bit će pohvaljeni. Svi će imati volje za rad.

ZDRAVLJE&SAVJET: Mali problemi s mladima. Nasmijte ih.

JARAC

LJUBAV: Možete očekivati kvalitetne ljubavne dane. Ako je zapelo između vas i partnera, sad ćete se oboje otvoriti i opet početi nalaziti zajednički jezik. Bit će još povremenih neprimjerenih ponašanja, ali to će biti zanemarivo u usporedbi s onim što je prošlo.

KARIJERA: Do nedavno ste samo maštali o nekim poslovnim potezima, a sada ćete imati vremena sve to osmisliti i razraditi. Istovremeno ćete se malo više pozabaviti i pitanjima ulaganja. Naći ćete način kako zatvoriti jednu financijsku konstrukciju.

ZDRAVLJE&SAVJET: Male peripetije s dokumentima.

VODENJAK

LJUBAV: Bit ćete spremniji za nove ljude i nova poznanstva, ali i dalje postoji mogućnost provokacija pa i rasprava koje vam ne idu na ruku. Radi se o tome da trebate paziti kako komunicirate. Zato se ne zalijećite. Budite taktični i uviđavni.

KARIJERA: Nastavit ćete tihu diplomatsku strategiju, a ono što dogovorite, provodit ćete u djelo odmah. Tako će se izmjenjivati dva stila rada: jedan tiši, a drugi dinamičniji. Vi ćete e bez problema prilagođavati čas jednom, čas drugom.

ZDRAVLJE&SAVJET: Poradite na svojoj kondiciji.

RIBE

LJUBAV: Sve ćete se više baviti onim unutrašnjim, premda nećete zanemariti društvo. Ipak, što se emocija tiče, proradit će vaša introvertirana faza koja je zaista rijetka. Neki će ljubomorno čuvati svoju ljubav i neće je pokazivati nikome.

KARIJERA: Sve ćete se bolje povezivati s ljudima iz struke koji nisu iz mjesta gdje vi radite. Neki će dobiti priličnu količinu informacija kroz koje će proširiti svoja znanja i uspostaviti nove potencijalne suradnje. Bit ćete suradnik otvoren za sve.

ZDRAVLJE&SAVJET: Moguć je posjet naporne rodbine.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

“SAVRŠENI DANI” / Ovog petka u Kino Zoni novi film Wima Wendersa i početak manifestacije „Mjesec našeg filma“

Objavljeno

-

By

Mjesec svibanj u više od 70 kina diljem zemlje donosi drugo izdanje manifestacije „Mjesec našeg filma“ Hrvatskog audiovizualnog centra kojom se u fokus stavlja domaća kinematografija i slave postignuća od samih začetaka do danas. Ovogodišnjom manifestacijom obilježava se 70 godina filmskih festivala u Hrvatskoj prikazivanjem biranih 70 filmskih ostvarenja koja su obilježila festivale diljem zemlje.

Kino Zona se i ove godine uključuje u manifestaciju s osam izabranih filmova, a prvi su već ovog petka na programu kad imate priliku pogledati nagrađivane dokumentarce, kratkometražni ”Anine pjesme” Vlatke Vorkapić te dugometražni ”Dečko kojem se žurilo” Biljane Čakić-Veselič. Nakon seta domaćih dokumentaraca očekuje vas i najnoviji film znamenitog njemačkog redatelja Wima Wendersa, njegov posljednji stvaralački trijumf ”Savršeni dani” koji mu je uz posebno priznanje u Cannesu donio i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma!

Film ”Anine pjesme” kazuje priču o dvjema prijateljicama, pučkoj pjesnikinji Ani Šebalj i Mandici. Naglasak filma je na njihovom svakodnevnom životu ispunjenom djetinjom radošću.

Drugi film popodneva, ”Dečko kojem se žurilo”, osobna je priča redateljice Biljane Čakić-Veselič o potrazi za vlastitim bratom nestalim tijekom velikosrpske agresije 1991. godine. Tragična autoričina pripovijest svojevrsni je nastavak na obiteljsku tragediju iz Drugog svjetskog rata u kojem je autoričin djed ubijen, a njena baka je cijeloga života čekala da se on vrati.

Film ”Dečko kojem se žurilo” premijerno je prikazan 2001., a uz brojne pohvale na Danima hrvatskog filma je zaslužio i Grand prix, nagradu žirija za najbolju redateljicu te nagradu Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film. Od 20h na rasporedu kinoteke je pak jedan od ponajboljih filmova prošle, godine, Wendersovi ”Savršeni dani”!

Radnja filma “Savršeni dani” prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju. Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice on uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga. Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost…

Wendersov najnoviji film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje. Glavna tema filma bavi se pojedincem koji je svoju životnu sreću (ili bolje rečeno podnošljivu egzistenciju) pronašao u malim stvarima. Jednostavnije rečeno, Hirayama je čovjek koji je usred razvijenog Tokija ostao u analognom dobu. Međutim, ono što se posebno ističe u ovom izrazito humanističkom djelu, a što također krasi i većinu Wendersove filmografije, njegova je velika ljubav prema glavnom liku kojeg je stvorio u ”Savršenim danima”. Njega ovdje tumači iskusni japanski glumac Koji Yakushokoji koji je za svoju suptilnu, ali krajnje humanu glumačku izvedbu nagrađen priznanjem za najboljeg glumca na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu.

”Anine pjesme” i ”Dečko kojem se žurilo” su na rasporedu u petak, 03. svibnja s početkom od 18, odnosno 18:30h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače i ulaz na njihove projekcije je besplatan! ”Savršene dane” gledamo od 20h, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Projekcije iz manifestacije ‘Mjesec našeg filma’ se održavaju u suradnji s HAVC-om.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar 

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 2. svibnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Neki će malo pobrkati stvarnost i maštu, ali će ih događaji brzo uvjeriti što je istina. Ipak će biti zadovoljni.
KARIJERA: Otvaraju se mogućnosti razvoja u višim ili alternativnim znanjima. Morat ćete dobro razlučiti što vam leži.
ZDRAVLJE&SAVJET: Sagledajte stvari u cjelini.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Pred vama je skladan i ispunjavajući ljubavni dan kad će vam okolnosti ići na ruku, a vi ćete prema njima biti otvoreni.
KARIJERA: Uspjet ćete postići dogovor u vama važnim poslovnim temama, tako da ćete na kraju radnog dana biti zadovoljni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Opustite se.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Oni hrabriji i iskreniji među vama priznat će si da ništa nije onako kako bi treblao biti i već to će biti korak prema naprijed.
KARIJERA: Bit ćete uspješni u svođenju računa i malim inventurama. Također ćete se posavjetovati s drugima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pad imuniteta. Jedite voće.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Moguće je da ćete danas svojim ponašanjem i nastupom uznemiravati osobe suprotnog spola.
KARIJERA: U poslovnim dogovorima budite suzdržani, jer svako vaše odskakanje van pravila igre može biti korak nazad.
ZDRAVLJE&SAVJET: Taktizirajte.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Potrebno je probaviti sve nedosljednosti i gluposti koje vam se serviraju. Odvojite pšenicu od kukolja. Odnosi se i na vas.
KARIJERA: Posvećenost višim ciljevima bit će vam danas prva ideja u glavi kad se o poslu radi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Lijepo je biti plemenit.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Izgledan je dobar provod u većem društvu, bilo da u isto povedete voljenu osobu, bilo da ste sami.
KARIJERA: Uspoređivat ćete svoje zasluge u poslu sa zaslugama drugih, a to nije zahvalno zato jer nismo svi isti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite objektivni.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Zanemarit ćete pitanja znatiželjnika i okrenuti se onom što vi volite. Bit ćete u pravu, a partner će vas podržati.
KARIJERA: Predvidjeli ste ovakav razvoj događaja, pa sad samo slijedite ono što ste već mnogo puta provrtili u glavi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite dosljedni sebi.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Smioni potezi obje strane dovest će vas na jednu razinu više u vašoj vezi. Bit će to događaji za prepričavanje.
KARIJERA: Usudit ćete se zbijati šale s najozbiljnijim poslovnim temama, no bit će to dobar potez za smanjenje pritiska.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite ono što jeste.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Ponašat ćete se neprimjereno situaciji i to će odbiti svaku osobu do koje vam je stalo. Kontrolirajte se.
KARIJERA: Fokusirani na neke svoje ideje, potpuno ćete zaboraviti na zahtjeve svojih nadređenih.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nađite ravnotežu kroz mir.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Kako dan bude odmicao, vi ćete sve više otklanjati ljubavne brige i posvećivati se nečem korisnijem.
KARIJERA: Opet ćete pokazati da su vam važne sitnice, ali o vrsti posla ovisi koliko su zapravo važne.
ZDRAVLJE&SAVJET: Razmislite o svojim ciljevima.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Danas nećete imati dobar vjetar u leđa kad se o ljubavi radi. Najbolje je da se primirite i pričekate.
KARIJERA: Neki će uređivati svoj dom i kroz tu aktivnost ispraznit će svu frustraciju koju nakupljaju na poslu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne maštajte previše.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 02.05.2024.
LJUBAV: Moguće su peripetije na zajedničkom putovanju koje će izmamiti nepovoljne reakcije. Budite suzdržani.
KARIJERA: Oslobodite se imperativa da se nešto mora pod svaku cijenu. Pokušajte raditi opuštenije, pa će sve biti bolje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Strpljenje je vrlina.

 
Nastavi čitati

magazin

ULAZNICE U PRODAJI / Svibanjski program u HNK Zadar počinje hvaljenom predstavom “Tata”

Objavljeno

-

By

Program HNK Zadar u svibnju počinje s hvaljenom predstavom TATA u petak, 3.svibnja u 20 sati. Režiju potpisuje Zoran Mužić, a uživat ćete u izvedbama sjajne  glumačke ekipe koju čine Ivica Pucar, Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber, Lucija Alfier i Mimi Zadarski.

Urnebesna tragikomedija jednog oca u vremenu koje dolazi nastala je integracijom različitih dijelova iz autorovog opusa fokusirajući se na lik oca kao središnjeg motiva.

Otkrijte zanimljiv spoj elemenata iz predstava Bljesak zlatnog zuba, Legenda o Svetom Muhli, Ničiji sin i Hrvatska Lolita. Kroz intrigantni pristup, TATA istražuje razloge za ukidanje tradicionalne figure oca u suvremenom društvu. Što je prethodilo tom činu? Kako očevi oblikuju svoje nasljednike i koje posljedice toga imamo

Cijena ulaznice iznosi 10 eura. Ulaznice su dostupne na blagajni HNK Zadar i online na https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/tata-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-640252/event.html.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/raspored/mjesecni-program

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu