Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(REAGIRANJE) Lukić: “Vučetić i ekipa ne nude projekte. Nude kritike, gay pride, žderanje, lokanje i morbidne sprovode!”

Objavljeno

-

Još jedna reakcija na izjave predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra, Marka Vučetića. Nakon gradonačelnika Dukića, oglasio se i šef zadarskih pravaša, Mate Lukić. Evo što poručuje Vučetiću:

“Ta strašna Kristalna noć u Zadru je opis Marka Vučetića koji u maniri Goldsteina pokušava ponovno oblatiti naše sugrađane.

Nakon vijesti o tome da je u mjestu Polača ubijen Franko Lisica, Bibinjci su se spontano organizirali i u koloni koja je brojila više od tisuću članova došli u grad. Međutim, taj dan ostao je duboko u sjećanju mnogim Srbima, ali i oficirima JNA. Tamo im se pridružio i dio Zadrana, te su ispunjeni gnjevom i tugom zbog smrti mladog sumještanina, ne razmišljajući u koliki rizik se upuštaju, hrabro paradirali pored vojarne u kojoj je bila naoružana vojska koja je jedva čekala zapovijed da zapucaju. Mnogi koji su bili svjedoci ovog prosvjeda kažu kako tako veličanstven prosvjed nije nikad, ni prije ni kasnije, viđen na ovim prostorima. Pri tome su razbijeni i izlozi nekih lokala čiji vlasnici su bili Srbi zbog čega je prosvjed nazvan Kristalna noć.

Hrabrost ovih golorukih ljudi dobro se urezala u pamćenje JNA.

To trebaju znati nove generacije.

Vučetić nudeći KK Zadru jednu jedinu kunu, promatra mirno kako klub čvrsto u svoje ruke preuzimaju Enio Meštrović i Ante Rubeša i to je jedino kristalno jasno.

Parola koja je odjeknula pred prošle izbore “glas za HDZ i koaliciju glas je za propast KK Zadra” koji sad kako oni kažu nije više u rukama politike iako ga vode čelnici druge dvije političke opcije vjerojatno će postati i ove godine dvostruki prvak sa svakom utakmicom prepunih tribina. Moš’ misliti.

Marko Vučetić i ekipa ne nude projekte, ne nude Vrata Zadra nude kritike, gay pride, referendum te žderačinu i lokačinu u kojoj osim ljesova i morbidnih sprovoda građani još nisu stigli uživati.”

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comments

  1. GTJ

    16. veljače 2022. at 6:22

    Gospodine Lukiću,htjela bih Vam skrenuti pažnju na veoma nisku razinu Vaše komunikacije u javnom prostoru, koja me podsjeća na ” razgovore ugodne naroda Slovinskog” na nekom derneku uz bukaru i kilo pečenog ! Vi se možete ne slagati s Vašim “protivnikom”,ali u konačnici ovakva retorika vrijeđa nas, poštene ,časne i uljuđene građane ove zemlje!
    P.S. Piše se : LIJESOVA, a ne”ljesova”!!!!
    Ugodan dan Vam želim!!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

GRMLJAVINA, PLJUSKOVI I PAD TEMPERATURE / Evo kad stiže promjena vremena…

Objavljeno

-

By

Danas pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku. Uz umjeren razvoj oblaka moguć je poneki poslijepodnevni pljusak, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj, na širem riječkom području te u unutrašnjosti Istre. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26 °C.

U ponedjeljak djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. U unutrašnjosti razmjerno vjetrovito uz umjeren, u gorju na udare mjestimice i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu većinom umjereno jugo, uz obalu i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom od 9 do 14, u gorskim predjelima i niža, a najviša između 21 i 26 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U ponedjeljak djelomice sunčano i uglavnom suho. Od utorka promjenjivo i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar umjeren i jak jugozapadni, na Jadranu jugo. U srijedu će zapuhati mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura. Temperatura zraka bez veće promjene, tek u srijedu na kopnu mjestimice manje toplo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NEDJELJOM U SPIZU? ZAŠTO NE? / Danas su otvoreni ovi trgovački lanci i trgovine u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje, 5. svibnja:

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

od 8 do 21

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 21

Skradinska 8 – od 7 do 13

KONZUM:

Polačišće 2 – od 7 do 13

Franje Petrića 10 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Put Vrela 2 – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Zadarska ulica 24 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Put Stanova 63 – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

Ivana Zadranina 1/A – od 7 do 21

RIBOLA

Put Petrića 51C – od 7 do 21

Zrinsko-frankopanska 18 – od 7 do 20

Andrije Hebranga 10A – od 7 do 20

Put Šimunova 2 – od 7 do 20

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) NARODNI TRG / Baklja mira iz Vatikana stigla do Zadra

Objavljeno

-

By

Atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac u subotu 4. svibnja ispratili su s Narodnog trga u Zadru Baklju mira prema Pagu. Baklja je na put oko svijeta krenula iz Vatikana uz blagoslov pape Franje.

Uoči starta utrke na glavnom zadarskom trgu priređen je kratki kulturni program folklornog ansambla Donatići pod vodstvom nastavnice Anamarije Botica Milijanović.

Baklju mira ulicama grada ponijeli su Marija Fuzul, Vanja Petrović, Reza Javidi, Mihael Dražević, Ivica Berdik, Iva Dražević, Mila Trumbić i Leona Petani.

U Poličniku su ju predali Lovri Kalcu, poznatom zadarskom maratoncu, koji je uz pratnju Šime Grgurice, Gabrijele Grgurice, Nikole Grgurice i Ive Barišić trčao do mjesta Visočane, odakle je baklja nastavila put prema gradu Pagu.

„Zahvaljujemo Gradu Zadru, Upravnom odjelu za kulturu i sport te pomoćnici pročelnice Snježani Jurinić koji su nam ukazali čast da budemo domaćini ispraćaja Baklje mira“, rekao je Slobodan Miolović, trener u Atletskom klubu Alojzije Stepinac. Ujedno je najavio i dva značajna atletska sportska natjecanja u organizaciji kluba:

„Na atletskom stadionu SC Višnjik u nedjelju 12. svibnja bit ćemo domaćini Prvenstva Dalmacija za limačice i limače te drugog kola Dalmatinske atletske lige. Limači će se natjecati od 12 sati, a stariji na red dolaze u 16 sati. Veselimo se novim izazovima i atletskoj fešti koja je pred nama“, istaknuo je Miolović.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu