Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO/VIDEO) “COVER ME IN SUNSHINE” Zadarski Libretići imaju novi singl – pogledajte video…

Objavljeno

-

Fotografije: Ivana Begović

U današnjim vrlo izazovnim vremenima ponekad nam se čini da je upravo nama odraslima najteže, no mi se s tim baš i ne bismo do kraja složili… Djeca su onaj dio sveukupne populacije koji gotovo pune dvije godine nema normalno djetinjstvo: prošli su i još uvijek prolaze izvođenje nastave online, česte izolacije i separacije od svojih vršnjaka, zatvaranje u svoje domove i manjak vremena provedenog u slobodnoj i nesputanoj igri, gubitak njima zlata vrijednih i važnih slobodnih aktivnosti, previše vremena provedeno na računalu… I tako bismo mogli, nažalost, unedogled.

Glazbeni studio LIBRETO tim je životnim okolnostima i uvjetima odlučio doskočiti na samo svoj način: nisu ugasili pjesmu, ples i druženje “u svojim redovima”. Nikada. Dapače, entuzijastično je i srčano potiču, a kao rezultat tog rada nastao je i projekt znakovita naziva COVER ME IN SUNSHINE.

Naime, djeca, mali pjevači iz javnosti dobro poznatog Dječjeg zbora LIBRETIĆI, odlučili su, zajedno sa svojim voditeljima, Dinkom Habušem i Ivanom Begović, obraditi svjetski poznati hit kojega u originalu izvode pjevačica Pink zajedno sa svojom kćeri, Willow Sage Hart. Dubinski su proživjeli svaku notu i svaki optimistični, radosni stih, pun svježine, utjehe i nade u bolje sutra, te su se uputili u studio Marina Ćute i snimiti uvježbano. Potom je uslijedilo i video snimanje u Biogradu, u prostoru Zazu igraonice (vl. Tana Ramić), gdje su se djeca sjajno provela pjevajući, plešući (koreografkinja Patricija Žunić), igrajući se, družeći se i snimajući vesele, nezaboravne kadrove (snimatelji Marin Ćuto i Katarina Mikulec), a sami to iskustvo opisuju kao dugoočekivani odlazak na zabavni i kreativni izlet koji su dugo iščekivali.

Krajnji produkt toga jest videospot pod nazivom COVER ME IN SUNSHINE kojega su ponosno objavili na svom YouTube kanalu pod nazivom Glazbeni studio Libreto te i ovom prilikom pozivaju sve svoje slušatelje, kao i one koji će to tek postati, da pogledaju njihov novi videouradak i upiju barem dašak divne, vesele, optimistične i poticajne atmosfere sa snimanja, a koja ih i inače uvijek prati u njihovom radu i stvaralaštvu.

Voditelji LIBRETA, Dinko i Ivana, u vrlo skoroj budućnosti najavljuju još jedan novi singl, ovoga puta u potpunosti u božićnom ruhu, za kojega su sami napisali i stihove i glazbu, a za sada nam samo mogu otkriti naziv pjesme – POKRAJ KAMINA, uz završnu poruku kako oni nikada neće odustati od svoje primarne misije i poziva – da svakom djetetu u LIBRETU, kroz svoj rad i djelovanje, nastoje obogatiti njihovo djetinjstvo i ostaviti pregršt prekrasnih uspomena za sobom.

“Mi smo uvijek na strani djece, oni su naš najveći motivatori, snaga, veselje i inspiracija. Djeca su jedina nada u sretnu budućnost. A od iskrene vjere u nju se nikada ne odustaje!” složno zaključuje ovaj kreativni poslovni i bračni par.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPA BELAFUŽA / U subotu Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji

Objavljeno

-

By

Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji održava se u subotu, 11. svibnja u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Susret prvenstveno okuplja djedove i bake, kao i sve ljude u tjelesnoj potrebi, nepokretne i invalide, ali i njihove obitelji i osobe koje skrbe o njima, započinje u 10 sati u kripti župne crkve na Belafuži koja ima i pristup za invalide.

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa. Susret se ujedno održava prigodno uz blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, a organizira ga Povjerenstvo za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi. Tim susretom želi se afirmirati dostojanstvo starijih i osoba s posebnim potrebama i zahvaliti njegovateljima na požrtvovnom radu s ljudima u tjelesnom stanju koje iziskuje osobitu njegu i skrb. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ARBANAŠKO ČUDO / U petak u Arbanasima svečana proslava Gospe Loretske

Objavljeno

-

By

Svetkovina Gospe Loretske svečano se slavi u župi Gospe Loretske u Arbanasima u Zadru u petak, 10. svibnja.

Svečano večernje misno slavlje s početkom u 18 sati, a nakon mise i procesiju s kipom Gospe Loretske, predvodi fra Tomislav Šanko, OFM, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima.

Mise toga dana su još u 7, 9 i u 10.30 sati.   

Svetkovina koja se u narodu zove ‘Arbanaško čudo’ tradicionalno okuplja tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZAŠTITNIK KISTANJA / U četvrtak svečana proslava sv. Nikole

Objavljeno

-

By

Na blagdan Prijenosa moći sv. Nikole biskupa, ujedno i svetkovinu 17. godišnjice posvete župne crkve sv. Nikole u Kistanjama, svečano koncelebrirano misno slavlje u četvrtak, 9. svibnja, u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama s početkom u 11 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise, mons. Zgrablić predvodi i procesiju s moćima sv. Nikole biskupa.

Župu Kistanje nastanjuju Janjevci koji se osobito utječu zagovoru svoga zaštitnika sv. Nikole. Kistanje od 2015. godine imaju relikvijar u kojem se nalazi ampula koja sadrži Mannu sv. Nikole, svijetlu tekućinu koja prokapljuje iz kostiju sv. Nikole. Tu je relikviju župi Kistanje darovao mons. Francesco Cacucci, nadbiskup metropolit Barija i papinski delegat tamošnje bazilike Sv. Nikole u kojoj se čuvaju moći sv. Nikole.

Posmrtni ostaci sv. Nikole prenijeti su u talijanski grad Bari i pohranjeni u crkvu izgrađenu njemu u čast, 9. svibnja 1087., uz veliko slavlje u kojem je sudjelovao i Papa. Do tada je tijelo sv. Nikole počivalo u katedrali u Miri, u današnjoj Turskoj. Pred opasnošću muslimanskog osvajanja Mire, mornari iz Barija uzeli su iz grobnice kosti sv. Nikole i prenijeli ih na sigurno, u Bari, 9. svibnja 1087. godine.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu