Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

32 NOVOZARAŽENIH NA NAŠEM PODRUČJU Medić: “Potvrđen je delta-soj u Zadarskoj županiji. Ako želimo spasiti turističku sezonu – cijepimo se!”

Objavljeno

-

U Zadarskoj županiji 32 su novozaražene osobe koronavirusom, a uglavnom se radi o kontaktima već prethodno oboljelih osoba.

Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar (23) i Nin (1) te općina Galovac (1), Poličnik (2), Sukošan (4) i Vrsi (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 184 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 546 stanovnika, a trenutno je 177 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti na području Zadarske županije.

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je devet pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

„Potvrđena je prisutnost tzv. delta-soja u Zadarskoj županiji. Od devet uzoraka poslanih na analizu, četiri su bila pozitivna. To je očekivano i u skladu s rezultatima na razini Hrvatske gdje je u prosjeku za polovicu pozitivnih uzoraka utvrđen delta-soj koronavirusa. To je još jedan razlog da se naša stanovništvo cijepi u što većem broju, jer se cjepivo Pfizera koje imamo na našem punktu na Višnjiku pokazalo djelotvornim protiv delta-soja, a očekuje se da će već u kolovozu oko 80 posto novozaraženih slučajeva u europskim državama biti upravo od te, indijske varijante koronavirusa. Stoga, ako želimo spasiti turističku sezonu i održati rast privrede morat ćemo se cijepiti u što većem broju. Upravo zahvaljujući cjepivu nemamo veći priljev novozaraženih u bolnice jer je starija populacija procijepljena, a većina novih slučajeva utvrđena je kod mlađe populacije“, kazao je dr. Alan Medić, voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Punkt za cijepljenje na Višnjiku radi svaki radni dan od 7.30 do 12.30 te od 15 do 20.30 sati, a cijepljenje je moguće i bez prethodne najave.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu