Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JE LI OVO RASPLET? Enio Meštrović otvoreno o Vučetiću: “Profesor filozofije želi biti iznad svih. Našao je krivog.”

Objavljeno

-

NOVO:

Nakon cjelotjednog manje ili više suptilnog prepucavanja između tabora SDP-a i Konja, odnosno Liste Enija Meštrovića, uslijedilo je nešto izravnije subotnje pripretavanje Darka Vrdoljaka i Enija.

Prije nekoliko minuta moguće da je i zaključeno.

Evo što je Meštrović imao za reći mladom SDP-ovcu koji je cijelog jutra branio čast Marka Vučetića:

“Davati ultimatume priko dnevnika HRT-a je krajnje nepristojno.

Profesor filozofije želi biti iznad svih. Naša je krivog.

Meni life coach i guru ne tribaju…proša san puno boli u životu i još uvik želim samo dobro.”

RANIJE:

Nije bilo teško predvidjeti – nakon završetka (?) lokalnih izbora, uslijed nerealiziranih ambicija oporba je proključala unutar sebe. U nastojanju da ipak nekako podijele fotelje kako je prvotno zamišljeno, u akciji su silovanja demokracije, odnosno nastoje pošto poto stvoriti većinu tamo gdje je evidentno da većine nema. Kako sada stvari stoje, umjesto “opozicijske koalicije”, izvjesniji je opozicijski rasjed. Jednima nema priše (Enio Meštrović & Co.), dok se drugima (SDP-u) sve više žuri formalizirati “dogovor” uglavnom samih sa sobom.

Slijedom opisanoga, iz dana u dan situacija sve više ključa. SDP je održao tradicionalnu post-izbornu feštu, na nogama podnio par dana mamurluka, no pred vikend je stiglo otrježnjenje. Meštrović i dalje oteže s jasnim deklariranjem što će i koga će, ako će, a SDP-u ponestaje strpljenja.

Nakon par objava svatko za sebe, jutros se zbila i javna, neugodna rasprava uzdanice SDP-a Darka Vrdoljaka i Enija Meštrovića.

Nakon suptilnih poruka s adrese supruga bivše HDZ-ove direktorice Katice Pupić Bakrač, a da “tko ide s HDZ-om – nema obraz” (?!), odnosno SDP-a da “žetončići neće biti niti će ikom nositi vreće”, stvar dalje eskalira, ovoga puta ne preko medija već “face to face”.

“KAŽE PROFESOR (Marko Vučetić, op.a.) KOJI MI NUDI MISTO PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA. I u slučaju neprihvaćanja me označava kao ‘Političku kukavicu’ i ‘Trojanskog konja hdz-a’… Nudimo isto, sa svim pripadajućim epitetima”, objavio je Meštrović.

Nakon niza komentara, tipa:

“Profesor nešto mulja… Mislim da profa kalkulira di ima love za njega, a na predsjedničkom mjestu izgleda da nema. Enio, pusti neka se sami utuše. Polako.”;

“Da je on neki profesor ima bi pametnijeg posla nego laprdat ovakve gluposti… #iđemodada”;

Ali i “primjedbe” jednog od obožavatelja:

“Profesor bar zna sto hoće.”

… u raspravu su se uključili i SDP-ovci.

Vrdoljaka je zanimalo gdje je to Enio pročitao da je Vučetić rekao ako ne prihvati mjesto predsjednika GV-a onda je trojanski konj HDZ-a.

Brzo je stigao Enijev odgovor:

“Živija Darko! Niko Konje neće koristiti za oružje.”

“Sve okej, podržavam… Samo htjedoh reći da nije okej tu svoju poziciju braniti neistinama”, dalje će Vrdoljak.

Protiv kolege SDP-ovca okrenuo se i nekadašnji vijećnik SDP-a u Zadru, Renato Pilipović. Objasnio Vrdoljaku gdje je i kada Vučetić rekao citirano, te mu pojasnio “problematiku”:

“Mi te možemo predložiti, ali oni drugi ne smiju. I to na poziciju za koju sam Vučetić kaže da je bezvezna.”

Usred pisanja ovog teksta, u javnost je s najnovijom objavom izašao i Daniel Radeta, čitač brojila za struju Antuna Novoselovića, te poručio da Eniju daju još vremena da se očituje.

Čini se da se očitovao.

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comments

  1. Plenki & Pupi

    6. lipnja 2021. at 15:56

    Ne zna se kome je teže Eniu ili Ričardu.
    Ako se ne opredijeli slijede novi izbori, ni Enia ni Ričarda. Možda Enio preživi ali sam.
    Ako uvjetno ili bezuvjetno podrži HDZ onda više nema Ričarda i tu je kraj zaj…cije.
    Najbolja varijanta za obojicu, da bi “preživili”, pa kolko traje da traje je formirati većinu u vijeću bez HDZ-a.

    Ričard, nemoj z…bati.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MISA U SV. FRANE I PROCESIJA / Jakov Zadranin danas će prvi puta kao blaženik proći ulicama svoga Zadra

Objavljeno

-

By

Danas će Jakov Zadranin (oko 1400. – 1496.) prvi će put kao blaženik proći ulicama svoga grada. Franjevci Bitetta doći će u Zadar s moćima blaženika, onim istima s kojima svake godine svečano čine tradicionalnu procesiju u svom gradu.

Poslije Svete mise, koju će u Crkvi Svetog Frane u 16 sati predvoditi nadbiskup Zgrablić, procesija će s moćima blaženika ići: trgom Svetog Frane, ulicom Zadarskog mira 1358., ulicom Božidara Petranovića, Bedemima zadarskih pobuna, ulicom obitelji Stratico, trgom Petra Zoranića, poljanom Šime Budinića, ulicom Elizabete Kotromanić, i Širokom ulicom, do Katedrale.

U procesiji će biti nošen i Zadarski procesijski križ koji je, nakon što je ukraden i gotovo 50 godina izbivao iz Zadra, iz Italije prošle godine vraćen franjevcima.

Križ je franjevcima darovala kraljica Elizabeta Kotromanić u prigodi potpisivanja Zadarskog mira, 18. veljače 1358. u sakristiji franjevačke crkve. Taj mir trajao je 50 godina, pa je križ u funkciji njegova obilježavanja svake godine u procesiji nošen zadarskim ulicama, sve dok 1409. Zadar nije opet potpao pod Veneciju, pa su Mlečani takvu procesiju zabranili. Blaženi Jakov u djetinjoj dobi zasigurno je više puta sudjelovao u toj procesiji.

Ovogodišnja procesija zaustavit će kratko, uz molitvenu stanku, na Bedemima zadarskih pobuna u blizini Crkve Sv. Marije u Luci, u kojoj je Jakov kršten.

U procesiji će biti nošeni i stari barjaci samostana Svetog Frane, a više udruga sudjelovat će u procesiji sa svojim barjacima, kao i članovi folklornih društava i pojedinci u narodnim nošnjama.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

GRMLJAVINA, PLJUSKOVI I PAD TEMPERATURE / Evo kad stiže promjena vremena…

Objavljeno

-

By

Danas pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku. Uz umjeren razvoj oblaka moguć je poneki poslijepodnevni pljusak, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj, na širem riječkom području te u unutrašnjosti Istre. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26 °C.

U ponedjeljak djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. U unutrašnjosti razmjerno vjetrovito uz umjeren, u gorju na udare mjestimice i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu većinom umjereno jugo, uz obalu i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka većinom od 9 do 14, u gorskim predjelima i niža, a najviša između 21 i 26 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U ponedjeljak djelomice sunčano i uglavnom suho. Od utorka promjenjivo i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar umjeren i jak jugozapadni, na Jadranu jugo. U srijedu će zapuhati mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura. Temperatura zraka bez veće promjene, tek u srijedu na kopnu mjestimice manje toplo.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NEDJELJOM U SPIZU? ZAŠTO NE? / Danas su otvoreni ovi trgovački lanci i trgovine u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje, 5. svibnja:

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

od 8 do 21

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 21

Skradinska 8 – od 7 do 13

KONZUM:

Polačišće 2 – od 7 do 13

Franje Petrića 10 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Put Vrela 2 – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Zadarska ulica 24 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Put Stanova 63 – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

Ivana Zadranina 1/A – od 7 do 21

RIBOLA

Put Petrića 51C – od 7 do 21

Zrinsko-frankopanska 18 – od 7 do 20

Andrije Hebranga 10A – od 7 do 20

Put Šimunova 2 – od 7 do 20

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu