Connect with us

Sport

"Ambicije ćemo podrediti mogućnostima!"

Objavljeno

-


U razgovoru za Z NET, trener KK Zadar, Danijel Jusup iznio je svoje viđenje aktualnih događanja u Klubu.
Nova pojačanja, mlada momčad s kojom ulazi u svoju novu, osmu sezonu na kormilu klupe Zadra, ambicije, financijska situacija, kao i propust koji se dogodio s Ricardom Greerom, glavne su teme razgovora s Jusupom, koji u cijelosti možete pogledati u video prilogu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

(FOTOGALERIJA) Zadar spreman za novo izdanje Wings for Life World Run utrke. Ulice se zatvaraju već od 9.30!

Objavljeno

-

By

Uoči 11. izdanja Wings for Life World Run utrke održana je ove subote u Zadru konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra, Marijo Tokić, voditelj službe za javni red i sigurnost PU zadarske, Anita Gerhardter, izvršna direktorica zaklade Wings for Life te Niko Kovač, bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Kao i svake godine, jedna od glavnih tema bilo je zatvaranje cesta u gradu Zadru za vrijeme utrke. Pa će tako Liburnska obala i Obala kralja Tomislava biti zatvoreni od 9:30 do 14 sati, kao i ulice od Zrinsko Frankopanske do ulice Ante Starčevića, u razdoblju od 12:45 do 14:30. Jadranska magistrala na području Zadra bit će pak zatvorena 12:50 do 14:30.

Marijo Tokić, voditelj službe za javni red i sigurnost PU zadarske zbog toga je zamolio građane za razumijevanje i pozvao ih na strpljenje, kako bi tisuće uključenih natjecatelja mogli trčati za one koji ne mogu.

Wings for Life World Run trčat će 5. svibnja čak 8 tisuća natjecatelja, a grad je također krcat volonterima, kao i svima onima koji će svojom glasnom podrškom podržati utrku kojoj je cilj učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Zato nije iznenađenje da ovaj humanitarni događaj postaje sve važniji za turizam grada Zadra, a okupljeno mnoštvo na Liburnskoj obali poslat će u nedjelju još jednu prekrasnu razglednicu u cijeli svijet.

“Imamo rekordan broj noćenja svake godine tijekom Wings for Life World Run vikenda. Čak ni ja nisam mogla pronaći smještaj prijateljima za ovaj vikend,” naglasila je Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra.

Zaklada Wings for Life zahvaljujući uplaćenim startninama i donacijama dosad je uspjela financirati 299 različitih kliničkih istraživanja ozljeda leđne moždine. Iako se trči u isto vrijeme na šest različitih kontinenata, upravo pozitivna energija kojom zrači zadarsko izdanje Wings for Life World Run utrke impresionirala je izvršnu direktoricu zaklade Anitu Gerhardter. Zato je odlučila zadarskoj atmosferi svjedočiti na licu mjesta.

“Ovo je prvi put da trčim izvan Austrije. Iz godine u godinu sam gledala slike s ove utrke. Zadar je prekrasan, a utrka ovdje vrlo emotivna. Zato samo odlučila doći i pridružiti se,” otkrila je Anita Gerhardter.

Na press konferenciji je bio i Niko Kovač, bivši kapetan i izbornik hrvatske reprezentacije. Nakon uspješnih trenerskih epizoda na čelu Eintrachta, Bayerna, Monaca i Wolfsburga trenutnu radnu pauzu iskoristio je da bi došao trčati za one koji ne mogu. Došao je na poziv Anite Gerhardter i dat će svoj doprinos Wings for Life World Runu trčanjem sve do Bibinja.

Na press konferenciji je još jednom naglašeno da stopostotna vrijednost startnina ide u zakladu Wings for Life, koja financira istraživanja ozljeda leđne moždine s ciljem pronalaska lijeka, a detaljne informacije o tim istraživanjima mogu se pronaći na službenoj stranici zaklade.

Zadarska Wings for Life World Run utrka počinje u nedjelju točno u 13 sati. U isto vrijeme trči se i na brojnim lokacijama diljem svijeta, s više od stotinu tisuća uključenih sudionika. Osim u Zadru, Wings for Life World Run trčat će se uz pomoć aplikacije i u drugim dijelovima Hrvatske, od Zagreba i Rijeke do Belišća, Omiša i mnogih drugih domaćih lokacija.

 
Nastavi čitati

Sport

WINGS FOR LIFE / Utrka će okupiti i ekipu sastavljenu od 70 djelatnika hrvatskih županija

Objavljeno

-

By

Na startu ovogodišnje utrke Wings for Life World Run koja u nedjelju, 5. svibnja kreće s Liburnske obale u Zadru, prvi put će se naći i tim Hrvatske zajednice županija (HZŽ) s više od 70 sudionika iz svih županija. Ekipa je dobila naziv “Volim svoju županiju”, a za kapetana su izabrali iskusnog maratonca Igor Androvića, župana Virovitičko-podravske županije.

„Kao maratoncu rekreativcu koji je do sada istrčao deset maratona, velika mi je čast po prvi puta trčati Wings for Life World Run i biti kapetan divnim ljudima najbolje ekipe pod nazivom “Volim svoju županiju”. Ovo je jedinstvena utrka, i možda je upravo to ključno zašto je toliko uspješna, a cilj je svima isti – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Motivacije nam ne nedostaje i naš natjecateljski duh željan je adrenalina, a vjerujem da će i publika u Zadru biti kao i uvijek, najbolji navijači i poticaj svima da istrče ono što su i poželjeli, jer ovo je jedan dan, cijeli svijet, jedan cilj“, kaže Andrović. 

Osim virovitičko-podravskog župana za tim HZŽ-a još trče karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, zadarski župan Božidar Longin te nekoliko zamjenika župana. Ostali članovi tima “Volim svoju županiju” zaposlenici su Zadarske županije, ali i niza drugih hrvatskih županija.

„Veselimo se što ćemo u Zadru ugostiti naše prijatelje iz svih hrvatskih županija. Trudit ćemo se biti dobri domaćini, a svima nam je zajednički cilj podržati ovu humanitarnu utrku koja je Zadar postavila na kartu renomiranih svjetskih gradova u kojima se ona paralelno održava“, poručio je župan Božidar Longin. 

Da su svoj prvi nastup na Wings for life utrci shvatili ozbiljno, govori i podatak da su prošlog mjeseca članovi tima imali organizirane trkačke treninge, a one u Virovitici vodio je trostruki pobjednik zadarske utrke Robert Radojković.

Veselimo se našoj prvoj zajedničkoj humanitarno-sportskoj aktivnosti i kilometrima koje ćemo zajedno osvojiti, poručuje ekipa “Volim svoju županiju”.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku automobilizam, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Subota, 4. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9; daska 1 i 3 metra od 17 sati.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zadarnova – Abeceda II u 8; papaline: Zara – Novalja u 9, 10; ml. pioniri i pioniri: Zadar – Trogir u 10, 10 i u 11, 25; ml. pioniri: Zara II – Sv. Mihovil u 12, 50; kadeti: Zara – Bibinje u 14, 20; seniori: Abeceda – Polača u 17 sati.

Nedjelja, 5. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9 do 11 sati.
AUTOMOBILIZAM – Nagrada Grada Zadra, sjeverno parkiralište od 13 sati. Izložba oldtimerskih vozila oko Dvorane Krešimira Ćosića.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Zara u 9; papaline: Zadarnova II – Zadarnova III u 10, 10; kadeti i juniori: Arbanasi – Jadran u 12 i u 14 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu