magazin
Horoskop za 8. listopada 2025.
Ovan (21.03.-20.04.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Ne trebate se truditi biti ljubazni, jer nećete biti uvjerljivi. Budite jednostavno prirodni i činite ono što vam godi.
KARIJERA: Ozračje na radnom mjestu danas bi moglo biti napeto. Ništa ne forsirajte nego se povucite i pričekajte do sutra.
ZDRAVLJE&SAVJET: Loš osjećaj nestat će već sutra.
Bik (21.04.-20.05.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Neki će doživjeti bliski susret s osobom iz svoje ljubavne prošlosti. Drugi će samo malo maštati o istom.
KARIJERA: Bit ćete prilično podložni utjecajima drugih na vas. Moguće je da vam se netko do suradnika uvuče pod kožu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pre-jake emocije.
Blizanci (21.05.-20.06.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Danas se već puno lakše diše, a u vama opet raste optimizam, sreća i zadovoljstvo. Jednako je i vašem partneru.
KARIJERA: Opasnost je prošla i opet možete surađivati bez opterećenja. Na dnevni red dolaze financijske teme.
ZDRAVLJE&SAVJET: Razvedrit ćete se.
Rak (21.06.-20.07.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Danas ćete iznimno zračiti što će prepoznati gotovo svaka osoba suprotnog spola. Lako ćete se drugima uvući pod kožu.
KARIJERA: Imat ćete povećan utjecaj na druge, pa to iskoristite u poslu koji se i inače razvija sasvim dobro.
ZDRAVLJE&SAVJET: Blistate.
Lav (21.07.-21.08.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Neke stvari danas bi vam zaista mogle sjesti. Potpuno ćete se razumjeti s voljenom osobom.
KARIJERA: Malo više truda uložite u svoj posao, pa ni rezultati neće izostati. Surađujte s drugim kolegama.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite tolerantniji.
Djevica (22.08.-22.09.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Vaše riječi zadirat će duboko u dušu druge strane i postići efekt za pamćenje. Slobodno izrazite osjećaje.
KARIJERA: Neki se istraživati povijest firme ili struke u kojoj rade. Bit će to zanimljiva digresija od svakodnevnih zadataka.
ZDRAVLJE&SAVJET: Bit ćete temeljiti.
Vaga (23.09.-22.10.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Iako ćete se vi svim silama truditi pospješiti svoj seksualni život, danas biste u tom području mogli lako omanuti.
KARIJERA: Danas ne očekujte podršku drugih. Oslonite se na vlastite snage i sve će proći više manje dobro.
ZDRAVLJE&SAVJET: Osjetljivost žuči ili jetre.
Škorpion (23.10.-22.11.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Tokom dana uspjet ćete nadvladati sumnje koje su vas mučile i svoj međusobni odnos vratiti u ravnotežu.
KARIJERA: Sjetit ćete se nekih prijedloga osoba iz inozemstva i potruditi se s njima obnoviti poslovne kontakte.
ZDRAVLJE&SAVJET: Poboljšanje.
Strijelac (23.11.-21.12.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Vjerojatno ćete biti u prilici pokazati koliko ste ranjivi i emotivni. Druga strana će vas razumjeti.
KARIJERA: Danas vam vjerojatno ništa neće ići od ruke. Pomirite se s tim i čekajte sutra kad će sve izgledati bolje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nemojte se napiti jer to neće biti dobro.
Jarac (22.12.-20.01.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: U duši ćete osjetiti olakšanje, ali ćete se i dalje trebati prilagođavati drugoj strani jer će ona držati konce u svojim rukama.
KARIJERA: Iznjedrit ćete neke nove ideje kojim biste mogli povećati prihode. Sve treba usaglastiti s kolegama.
ZDRAVLJE&SAVJET: Imunitet vam je i dalje slab.
Vodenjak (21.01.-19.02.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Bit ćete skloni dublje razmotriti svoje privatne odnose. Neki će odlučiti postaviti nove smjerove ili granice.
KARIJERA: Budite maksimalno taktični u svakoj suradnji. Ako treba, pričekajte do sutra i sve će doći na svoje mjesto.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pad imuniteta.
Ribe (20.02.-20.03.) – Dnevni horoskop za 08.10.2025.
LJUBAV: Danas zanemarite svaku idjeu koja vam dolazi od vaše intuicije i držite se onog što vidite i možete opipati. Tako ćete biti sretniji u ljubavi.
KARIJERA: U konkretnim poslovima kao i u uslužnim djelatnostima stvari će vam ići od ruke. Umjetnici neka danas miruju.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nesanica.
magazin
ČETVRTAK U KINO ZONI / Nova projekcija filma o Hastoru i trima Arenama nagrađena drama Kako je ovdje tako zeleno?
Izniman interes za sjajnim dokumentarnim filmom „Treći svijet“ donosi nove projekcije u gradskoj kinoteci Kino zoni, ovog i idućeg tjedna, a sedmo gostovanje Zagreb film festivala u Zadru pak donosi trima Zlatnim arenama u katergorijama manjiske koprodukcije dramu „Kako je ovdje tako zeleno?“.
„Treći svijet“ je više od dokumentarnog filma o Haustoru – legendarnom zagrebačkom bendu koji je oblikovao glazbenu scenu bivše Jugoslavije. To je priča o dvije kreativne suprotnosti: Darku Rundeku i Srđanu Sacheru.
Pritom, „Treći svijet“ nije tek biografski portret ni nostalgično prisjećanje već mozaik o suprotnostima koje su se spojile zahvaljujući magiji svakodnevice i Zagrebu koji ih je oblikovao, čiji se duh, kontrasti i slike prelamaju kroz estetiku Haustora.
Kroz otvorene razgovore, prodorne opservacije, raskošnu arhivu i, možda najvažnije, novo okupljanje benda u studiju nakon četrdeset godina na snimanju remakea pjesme Treći svijet, film oživljava vrijeme kada je istoimeni album (1984.) bio dočekan s nerazumijevanjem, a danas se smatra jednim od najznačajnijih pop-rock albuma bivše Jugoslavije.
Ono što je započelo kao restauracija izgubljene snimke dub verzije spomenute pjesme, pretvorilo se u dokument kreativnog procesa, nakon što su se članovi benda okupili u studiju gotovo četiri desetljeća kasnije. Tako je došlo do stvaranja posve nove verzije pjesme – dijaloga između Haustora nekad i danas.

“Kako je ovdje tako zeleno” melankolična je meditacija o zavičaju, identitetu i obitelji. Novi film redatelja Nikole Ležaića premijerno je prikazan na Međunarodnom festivalu u Karlovym Varyma, a u Puli je u kategoriji manjinskih koprodukcija ovjenčan zlatnim arenama za najbolji film, mušku glumu i kameru.
Radnja filma govori o Nikoli koji je nekoć snimao filmove, a danas je zaglavio u snimanju reklama. Kada dozna za mogućnost da konačno vrati kući posmrtne ostatke svoje bake, koja je tijekom rata bila prisiljena pobjeći iz Hrvatske u Srbiju, Nikola s ocem kreće na putovanje iz Beograda u Dalmaciju. Putem uči lekciju o roditeljstvu, obitelji i uspomenama koje ponekad nisu stvarne.
U glavnim ulogama pratimo Snježanu Sinovčić-Šiškov, Izudina Bajrovića, Filipa Đurić, Branku Katić, Stojana Matavulja, Leona Lučeva i druge sjajne regionalne glumce.
U “Trećem svijetu” uživamo u četvrtak 6. studenog s početkom u 19 h, a u „Kako je ovdje tako zeleno?“ od 20.30 h. Lokacija prikazivanje je standardna, Polivalentna dvorana Providurove palače. Ulaznice se mogu kupiti online na platformi CoreEvent i na samoj lokaciji prikazivanja – blagajna se otvara sat vremena prije svake projekcije.
*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.
magazin
ĐIR PO GRADU
magazin
RECEPT / Vikinški tost – najpopularniji doručak u 2025. godini, koji se priprema za pet minuta
Društvenim mrežama širi se recept za doručak ili međuobrok pod nazivom vikinški tost.
Recept se smatra idealnim za održavanje vitke linije jer ima manje od 300 kalorija. Vikinški tost zapravo je sir na tostu, ali s nekoliko neobičnih sastojaka. Inspiriran je receptom za vikinšku svinjetinu i sličan je kultnom velškom jelu rarebit, piše zadovoljna.rs.
Sastojci:
½ luka
40 g cheddar sira
½ žličice Worcestershire umaka
prstohvat praška od gorušice
1 srednji žumanjak
1 čajna žličica mlijeka
morska sol i svježe mljeveni crni papar
1 srednja kriška integralnog kruha
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk. Lagano poprskajte tavu uljem i stavite je na srednje jaku vatru.
Naribajte cheddar sir. Dodajte luk u tavu i pirjajte 2–3 minute. U zdjeli pomiješajte pirjani luk i sir.
https://assets.pinterest.com/ext/embed.html?id=330310953931905940
Dodajte pola žličice Worcestershire umaka i prstohvat senfa u prahu. Zatim dodajte žumanjak i mlijeko, pa začinite paprom i morskom soli.
Dobro promiješajte. Smjesu nanesite na krišku kruha i pecite 3–4 minute, odnosno dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Poslužite odmah.
-
magazin4 dana prijeŠPICA!
-
ZADAR / ŽUPANIJA3 dana prijeMORATE U SPIZU? Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru rade ove nedjelje…
-
Svijet4 dana prijePogledajte što je otkrilo veliko istraživanje o štetnosti cjepiva protiv covida
-
ZADAR / ŽUPANIJA5 dana prijeJAVNI NATJEČAJI / Za četrnaest radnih mjesta u Gradu Zadru – 81 prijava






