Connect with us

Sport

OTVORENA MOTO SEZONA 2024. / Zadrani Ćurković i Žilić nastavljaju sa dobrim plasmanima!

Objavljeno

-

Po otvaranju motosezone 2024. za Prvenstvo Hrvatske Zadrani Ćurković i Žilić nastavljaju sa dobrim plasmanima.

Ove godine otvaranje motociklističkih utrka, koji se boduju za Otvoreno prvenstvo Hrvatske, zadarske boje brane članovi MK Arbanasi iz Zadra – Vilijam Ćurković i Neven Žilić.

Oba zadarska motociklista se natječu u cestovnim moto utrkama, a cilj im je dobar plasman i ove godine. Želja im je obraniti dobre plasmane od prošle motociklističke sezone, u kojem su oba zauzela visoka druga mjesta u ukupnom plasmanu.

Otvorenje moto utrka za ovu sezonu je bila u slovenskom gradiću Središću ob Dravi , potom utrka u Križevcima i prošlog vikenda u Slavonskom Brodu.

Vilijam Ćurković, koji se natječe u klasi 7/ motori do 750 ccm/ je sezonu otvorio sa odličnim rezultatima te je u sve 4 utrke došao do postolja, pa sada drži drugo mjesto u ukupnom plasmanu.

Neven Žilić, koji se natječe u klasi 8 /motocikli od 750-1000 ccm/ je po ulaska u sezonu došao do postolja u zadnje dvije utrke, te sada drži treće mjesto u ukupnom plasmanu.

Kako je ova sezona krenula dobro, naši motociklisti ističu zadovoljstvo te naglašavaju da dolaskom utrka na brže staze žele i bolje rezultate.

Iduća utrka je krajem mjeseca kolovoza na stazi Grobnik, pa Vas naši Zadrani pozivaju na podršku na toj utrci gdje su mnogi naši sugrađani zavoljeli svijet moto utrka:

“Kacigu na glavu i gas samo gas! Pozdrav iz garaže!”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Otvoren 2. ljetni ZADAR CHESS FESTIVAL – jedan od najvećih šahovskih događaja u Hrvatskoj 

Objavljeno

-

By

Danas je u novom Studentskom domu svečano otvoren ZADAR CHESS FESTIVAL, drugi takav ljetni turnir i među najvećim otvorenim međunarodnim šahovskim turnirima u Hrvatskoj! 

Suorganizatori su Sveučiliste u Zadru i ŠK Casper iz Zadra. Prijavljeno je oko 120 igrača iz 24 zemlje, a mnogo je natjecatelja stiglo iz dalekih zemalja poput Indije, Amerike i mnogih drugih. Nagradni fond je 10.000 eura, a prva nagrada je 1.600 eura. I ove godine, kao i lani, na natjecanju sudjeluje veliki broj mladih igrača, ali i velemajstora. Među ostalim mladim igračima tu je i Antea Petričić – naša prvakinja do 7 godina. 

Na otvorenju su prisustvovali prorektor Sveučilišta u Zadru, Zvjezdan Penezić i voditelj šahovskog kluba Casper, Veljko Šagi, koji je ujedno i direktor ovog zahtjevnog turnira. 

Posjetite zato Zadar Chess Festival od 16.-23.srpnja i zaigrajte jednu neobaveznu šahovsku partiju.     

 
Nastavi čitati

Sport

ZAGREB / PK Jadera na Kadetskom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno

-

By

13./14.07.2024. u Zagrebu na 50m bazenskom kompleksu Svetice održano je Kadetsko Prvenstvo Hrvatske. Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. u jakoj konkurenciji  43 kluba i 320 plivača PK Jaderu su predstavljala 3 kadeta koja su isplivali norme za ovo natjecanje: Noa Miočić, Adrian Pavić i Vito Vukoša, dok im se u štafetnim utrkama pridružio i Gabrijel Bušić. Maloj ekipi je ovo prvi nastup na PH, a pošto su tek ulazno godište kategorije kadeta nastupali su sa plivačima koji su godinu stariji.

Adrian Pavić (2011) je nastupio u četiri  discipline, a najbolji plasman je ostvario u disciplini 200m mješovito gdje se s vremenom 2:55.45 plasirao na 61 mjesto, 68 mjesto je zauzeo u disciplini 50m slobodno (30.12), 69 mjesto u disciplini 100m slobodno (1:06.86) i 83 mjesto u disciplini 400m slobodno.

Vito Vukoša (2011) i Noa Miočić (2011) su nastupili u jednoj disciplini. Vito se na dionici 400 m slobodno s vremenom 5:33.49 plasirao na 90 mjesto, dok je Noa zauzeo 107 mjesto u disciplini 50m slobodno s vremenom 31.39.

Kadetska štafeta u sastavu: Gabrijel Bušić, Noa Miočić, Adrian Pavić i Vito Vukoša je nastupila u 3 discipline:

4x50m slobodno – (2:07.49) – 21 mjesto

4x50m mješovito – (2:32.20) – 20 mjesto

4x100m mješovito – (5:48.43) – 19 mjesto

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO/ U Novigradu održano 7. kolo Zadarske open water lige

Objavljeno

-

By

Povratak Zadarske lige u Novigrad nakon 2 godine pauze je bio pravi pogodak. U ovo naše malo mjesto je dosta natjecatelja stiglo, točnije 65. Možemo reći da nije bilo redovnog kola Tritalon saveza  i državnog prvenstva za bazenske plivače brojka bi bila sigurno preko 100.

Plivalo se u vrlo toplo moru skori 29.5 stupnjeva na rivi ispred Caffe bara „Noškić”.  Nakon sportskog dijela natjecanja, plivači su se podružili uz tradicionalne dagnje na buzaru i gulaš što je pripremila Općina Novigrad, uz veliku asistenciju načelnika gospodina Jose Klapana.

Pobjednici utrka:

1.500m: Š. Srzić – I. Macuka

300m:    N. Jureško – M. Vrkić

No womens:   M. Petek

Aquatlon veliki:    D. Srkoć – M. Kurta S.

Aquatlon kadeti:    V. Lasović

Aquatlon početnici:  T. Đerek 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu