Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Ministar Erlić uručio 1,56 milijuna eura za sufinanciranje izgradnje Medicinske škole

Objavljeno

-

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar sklopili su Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića-Zadar regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ u okviru Programa za sufinanciranje završetka provedbe EU projekata na područnoj (regionalnoj) i lokalnoj razini.

Ugovor u vrijednosti 1,56 milijuna eura uručio je ministar Šime Erlić u Domu Zadarske županije županu Božidaru Longinu i resornom pročelniku Ivanu Šimuniću.

Ovim projektom provode se radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, a realizacijom istoga uspostavit će se infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti, odnosno osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanja i osposobljavanja prilagođenih regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.

„Ulaganjima iz EU fondova u preko 20 regionalnih centara kompetentnosti diljem Hrvatske, stvaramo najviše standarde obrazovanja za strukovna zanimanja, što je važno i zbog usklađivanja sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada. Drago mi je da projekt Medicinske škole napreduje i siguran sam da će ova sredstva pomoći u realizaciji projekta i da će uskoro učenici i nastavnici Medicinske škole imati vrhunske uvjete obrazovanja ovdje u Zadru”, poručio je tom prigodom ministar Erlić.

„Nakon dosta problema u početnoj fazi izgradnje konačno su radovi na izgradnji nove zgrade Medicinske škole na Relji krenuli u dobrom smjeru. Svakako je izuzetno dobra vijest da smo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobili sredstva za sufinanciranje ovog projekta. Trenutno radovi teku sukladno ažuriranom dinamičkom planu izvođenja radova, a nastavit će se i tijekom ljetne sezone punim intenzitetom. Svi uključeni u gradnju ulažu maksimalne napore kako bi objekt bio spreman do krajnjeg roka za dovršetak radova – 24. prosinca 2024. godine“, istaknuo je župan Longin.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U Galeriju Dom na žalu u Preku uplovit će “Barka mala” Jakova Vučića

Objavljeno

-

By

“Barka mala” treća je ovoljetna izložba u POU Dom na žalu u Preku, a svoj “šareni pogled na svijet” slikama će predstaviti Jakov Vučić.

Arheolog po struci, Jakov Vučić od rane mladosti crta i slika, a javnosti se dosad predstavio na jednoj samostalnoj i jednoj skupnoj izložbi u Zadru.

Rođen je 1974. godine u Metkoviću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Sveučilištu u Zadru završio je dvopredmetni studij povijesti umjetnosti i arheologije.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu doktorirao je arheologiju. Proteklih trideset godina živi u Zadru, zaposlen je u Arheološkom muzeju Zadar kao kustos srednjovjekovnih zbirki. Član je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika Zadar.

Prema mišljenju povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Nike Dobrić, “Vedro šarenilo poteklo iz kista Jakova Vučića mami svačiji pogled barem na tren. A to je sve što je i potrebno – samo jedan trenutak pažnje – kako bi njegove platnene figure oživjele…”

Otvorenje izložbe “Barka mala” Jakova Vučića bit će u nedjelju, 14. srpnja u 20.30 sati, a u programu će nastupiti Ženska klapa Lavandiere iz Preka.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VOLONTERSKA BURZA / Traže se volonteri za dm millennium jump 2024. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

I ove godine dm Millennium Jump ponovno okuplja ljubitelje skokova u more i pozitivne energije!

Osim što je sinonim za dobru zabavu, projekt ima i humanitarnu notu budući da je dio prikupljenih sredstava namijenjen školi plivanja za djecu s teškoćama u razvoju.

Ako želiš pomoći u organizaciji, a pritom si vedrog duha i voliš raditi s ljudima, prijavi se za volontiranje!

Za volontere su osigurani majica, piće, ručak i pokloni. Bonus: prilika za upoznavanje novih ljudi i uživanje u jedinstvenom događaju.

Link s detaljima: https://vczd.org/burza-346-volonter_na_dm_millennium_jumpu_2024.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2CN9lX1LnHzj95McHdla2bLzYZhiU1KJYT2LP-ujQM4E_G5prNdtRWoXU_aem_mMPQCHGmfXedfQYF-Bqwpw

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ ŽUPANIJE: Dodijeljeni ugovori za sufinanciranje sunčanih elektrana

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin uručio je danas 33 ugovora za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana.  Na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvu na području Zadarske županije za 2024. godinu pristiglo je 56 prijava. U skladu s odredbama Javnog poziva Povjerenstvo je utvrdilo da 33 prijave ispunjavaju sve uvjete te će se iz proračuna Zadarske županije odobriti sredstva u ukupnom iznosu od 100.000,00 eura.

Obračajući se nazočnima župan Longin reko je da je Zadarska županija vodeća  u Hrvatskoj po proizvodnji energije iz  obnovljivih izvora u prvom redu vjetroelektrana i sunčanih elektrana.

“Već sada proizvodimo više energije nego li je potrebno da budemo samodostatni. Solarna energija izuzetno je poželjan obnovljiv izvor energije zbog svoje ekološke čistoće pri proizvodnji i uporabi, a i kada je riječ o zbrinjavanju panela, recikliranje je na visokoj razini. Korištenje solarnih panela svakako smanjuje troškove električne energije i smanjuje ovisnost o javnom elektroenergetskom sustavu te pruža neovisnost kod poskupljenja energenata.  Također, smanjuje emisiju stakleničkih plinova i drugih onečišćujućih tvari u atmosferi, što pomaže u zaštiti okoliša, a sunčane elektrane zahtijevaju minimalno održavanje i imaju dugi vijek trajanja. Nije zanemarivo i to da sunčane elektrane povećavaju vrijednost vaše nekretnine i mogu biti atraktivna značajka za potencijalne kupce. Kada sve to zbrojimo, vi koji ste odlučili ući u solarnu priču radite nešto dobro ne samo za sebe, već i za okoliš.”, rekao je župan Božidar Longin.

Zadarska županija će sufinancirati radove u iznosu od 40% ukupnih prihvatljivih troškova iz dostavljenih računa o izvršenim radovima, ne više od iznosa koje je Povjerenstvo odobrilo po dostavljenim ponudama i prijavi na Javni poziv, a maksimalno do 4.000,00 eura po kućanstvu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu