Connect with us

magazin

Žrtva prevare: Zaljubio se i izgubio gotovo 400 tisuća eura

Objavljeno

-

Pexels

Na Okružnom sudu u Augsburgu završeno je suđenje mladiću i djevojki koji su prijevarom od 50-godišnjeg muškaraca uzeli gotovo 400 tisuća eura.

Muškarac je “studentici arhitekture” u koju se zaljubio plaćao tri godine, ukupno je dao 392.469,85 eura, odnosno sve što posjeduje, i slučajno doznao kako studentica zapravo ne postoji. Iza svega je bio Tolga C. koji je imao novčanih problema pa se upustio u “avanturu” koja mu se vrlo brzo pokazala uspješnom, prenosi Fenix magazin.

Tolga C. (22) je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog prijevare u 306 slučajeva. Osim toga, 22-godišnjak bi trebao oštećenom vratiti ukradeni novac. Tolgina pomagačica, njegova bivša djevojka Dilara P., mora odraditi 50 sati društveno korisnog rada i žrtvi platiti tisuću eura jer je svom bivšem dečku pomagala u 21 slučaju prijevare.

“Stvarno ste napravili mnogo štete. Glumiti studenticu oboljelu od raka je na najnižoj moralnoj razini”, rekao je sudac Fabian Espensched nakon presude.

Ali kako se dogodilo da student izmisli da je teško bolestan i glumi ženu, a odrastao, oženjen muškarac godinama u to vjeruje?

Oštećeni muškarac se na sudu pojavio u svojstvu svjedoka. Rekao je kako je na internetskoj platformi upoznao studenticu arhitekture, zaljubio se iako se nisu vidjeli, samo su se dopisivali. Rekla mu je kako je bolesna i da ima rak.

“Želio sam da ozdravi”, rekao je 50-godišnjak.

Svoju priču 50-godišnjak je ispričao za njemački RTL. Sve je počelo na online platformi za upoznavanje “SugarDaddy” na koju se prijavio. Na sudu je rekao da voli naklonost mladih žena. S druge strane Tolga C. je kazao kako su njega na tu platformu dovele novčane brige.

“Pandemija koronavirusa me je pogodila”, rekao je. Osim toga, prijatelj s ugovorom o mobitelu ga je “otkačio”. Imao je dugove od osam tisuća eura.

Glumeći studenticu arhitekture koja se zove “Tolgayana”, nadao se da će stupiti u kontakt s ljudima koji bi mu dobrovoljno poslali novac. I to je odmah upalilo. Mladić je 50-godišnjaku poslao fotografije i videosnimke, naravno, ne sebe, već druge osobe, a u koju se 50-godišnjak odmah zaljubio, objasnio je sucu. Klasična ljubavna prijevara koja je godinama funkcionirala samo zato što je “Tolgayana” iznenada “oboljela od raka pluća”. Trebalo joj je sve više novca za navodna liječenja i boravak u bolnici.

U to su vrijeme oba roditelja 50-godišnjaka bolovala od raka. Otac mu je ubrzo nakon toga umro.

“Bio sam pogođen i emotivan”, rekao je sucu.

Zato jedva da je išta posumnjao. Osim toga, Tolga C. je dao svoj doprinos priči. Poslao je svoju tadašnju djevojku da se nađe s internetskim poznanikom. Dilara P. pojavila se nasuprot 50-godišnjaka u jogging odjeći kao teško bolesna “Tolgayana” u predvorju Središnje bolnice Augsburg.

Djevojka (21) je rekla da joj je sastanak bio “neugodan” jer ju je 50-godišnjak pokušao poljubiti. Ali nije znala točnu pozadinu. Njezin joj je dečko rekao “u relativno kratkom roku” što treba učiniti.

Sljedećih mjeseci navodna bolest i obiteljske priče sve su više uzimale maha. Mladić je napisao 50-godišnjaku da je neko vrijeme bio u komi pa su se muškarcu javili “članovi obitelji” koji su od njega tražili sve više novca, a on je plaćao.

Višegodišnja ljubavna prevara: Ovako je sve otkriveno

Policija je doznala za studenta iz Augsburga zbog još jednog zločina. Istražitelji su otkrili veliki broj depozita na njegovom računu za koje nije imao vjerodostojno objašnjenje. Tako je 50-godišnjak konačno saznao da “Tolgayana” nikada nije postojala.

“To je zapravo bila moja mirovina”, rekao je o gotovo 400.000 eura koje je dao.

Novac kojeg je dao svojoj internetskoj ljubavi je bila njegova ušteđevina, nasljedstvo, a uzimao je i sa zajedničkog računa kojeg ima sa suprugom.

Na sudu nije prihvatio isprike dvoje optuženih. Istaknuo je kako se uopće ne radi o kazni. Razočaran je što su iskoristili ovakvu bolest.

“Sram me je što mi se ovo dogodilo”, zaključio je oštećeni muškarac.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

SUTRA JE BLAGDAN TIJELOVA / Znate li što slavimo?

Objavljeno

-

By

Katolički blagdan Tijelovo, odnosno u dužoj verziji Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Krist.

Ideja o blagdanu prvi put se javlja u 13. stoljeću na inicijativu augustinske redovnice sv. Julijane iz samostana kod Liegea u Belgiji koja je imala viđenje punog Mjeseca s mrljom na površini. Puni Mjesec protumačila je kao Crkvu, a mrlju kao upozorenje na nedostatak blagdana kojim bi se slavila euharistija odnosno sakrament koji je Krist utemeljio na posljednjoj večeri rekavši da kruh predstavlja njegovo tijelo, a vino njegovu krv.

Na molbu Julijane mjesni je biskup u svojoj biskupiji uspostavio blagdan, koji se na početku zvao blagdan euharistije. Belgijska redovnica i njeni suvremenici zdušno su promicali ideju blagdana i nastojali ga proširiti na cijelu Crkvu. Papa Urban IV. objavio je 1264. godine bulu kojom je to pokušao učiniti, no spriječila ga je brza smrt. Tek u 14. stoljeću, papa Ivan XXII. širi Tijelovo na cijelu Rimokatoličku Crkvu, odnosno na zapadno kršćanstvo.

Za Katoličku Crkvu, svetkovina je spomen na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak. Prema katoličkom nauku tijelo i krv Kristova u euharistiji su ‘istinski, bitno i stvarni prisutni’, a misterij pretvorbe kruha i vina događa se po euharistijskoj molitvi koju izgovara svećenik. Pojednostavnjeno bi se moglo reći sljedeće: Ako je mana, hrana što ju je Bog dao Izraelu na putovanju kroz pustinju, kruh s neba i znak zajedništva s Bogom koje nikada ne prestaje, a euharistija spomen na Kristovo potpuno predavanje i žrtvovanje te sakrament u kojem je on stalno i potpuno prisutan, Tijelovo je blagdan kojim se slavi euharistija i misterij pretvorbe kruha i vina u Kristovo tijelo i krv. Tijelovo se slavi u četvrtak poslije Presvetog Trojstva, dakle, deveti četvrtak nakon Uskrsa, što ove godine pada 15. lipnja.

Dr. Tomislav Ivančić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, kaže da jednako kao što u objektivno spoznatim slovima neke pozivnice na gozbu prepoznaje nevidljivu ljubav i prijateljstvo onih koji ga pozivaju, tako u vidljivo spoznatim znakovima kruha i vina vidi poziv Boga na njegovu gozbu.

‘Kao što mi prijatelj može poslati pismo i u njemu poruku da se ne bojim u određenim krizama života, tako mi prijatelj Isus u kruhu i vinu, u tim euharistijskim znakovima, daruje poruku da se ne bojim, jer on je sa mnom’, poručuje Ivančić i navodi Kristove riječi: ‘Tko jede moje tijelo i pije moju krv, ostaje u meni i ja u njemu’.

Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima širom Hrvatske i neradni je dan. Blagdan se, među ostalim, obilježava tijelovskim procesijama u kojima se u povijesti tradicionalno prezentirala pobožnost, ali i važnost pojedinih osoba, udruga, crkvenih i svjetovnih dužnosnika, kao i običnog puka. Pravoslavna Crkva ne poznaje tijelovske procesije, a euharistiju tumači na ponešto drugačiji način.

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 29. svibnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Vaš partner danas će biti posebno emotivan i nadahnut za ljubav. One koji su još sami mučit će čežnje.
KARIJERA: Dvojit ćete da li u ono što je stabilno i dobro unijeti dašak otkačenih zamisli koje još niste isprobali.
ZDRAVLJE&SAVJET: Zanemarite sitnice.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Ako se nalazite u tajnoj ljubavnoj vezi, danas biste u istoj mogli doživjeti pravu ljubavnu ekstazu.
KARIJERA: Izgleda da vas kolege toliko vole, da su spremni sve učiniti za vas. Nemojte to zloupotrebljavati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Meditirajte.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Danas ćete u osobnim pitanima uspjeti povezati erotiku i ideale. Sve će postati jasnije, a vi mirniji.
KARIJERA: Kod nekih će doći do okrupnjavanja posjeda ili zarade koja će im se činiti kao pravo malo bogatstvo.
ZDRAVLJE&SAVJET: Razbistrite misli u tišini.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: U popodnevnim satima doći će do više otvorenosti između vas i voljene osobe. Ako se udvarate, postat ćete pričljiviji.
KARIJERA: Utjecaji su vrlo šareni. S jedne strane lijepo napredujete i imate podršku drugih, dok vas s druge strane, netko iritira.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki razmišljaju o dijeti.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Izgledan je dobar provod s prijateljima i voljenom osobom, a kroz sadržaje koji u sebi nose nešto mistično.
KARIJERA: Ne samo da ćete odlično funkcionirati u redovnim zadacima, nego ćete uspijevati i zabavljati sve oko sebe.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite još otvoreniji.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Saznat ćete da vas netko voli i to će vam osvježiti dan. I vi osjećate slično, pa možete u akciju.
KARIJERA: Danas ćete gledati da što više istaknete svoje zasluge u poslu. Zanemarit ćete što rade drugi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite na sunce i na svjež zrak.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Zanemarit ćete ozbiljnost i prepustiti se pričama ili tračeraju. Jedna tema bit će suvišna, a partner će vam prigovoriti.
KARIJERA: Danas ćete si dopustiti mali luksuz ili ćete dio radnog vremena provesti ljenčareći.
ZDRAVLJE&SAVJET: Bit ćete lakomisleni.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Neki će zauzeti obrambeni stav kako bi imali predaha od partnerovih želja. Ipak, morat ćete se prilagođavati.
KARIJERA: Prepustit ćete se osjećajima i privatnom životu bez previše angažmana na poslu. Odradit ćete što morate.
ZDRAVLJE&SAVJET: Osnažite se šetnjom na zraku.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Sve se više okolnosti okreće u vašu korist, vi postajete dublji i osjećajniji, a druga strana to zna cjeniti.
KARIJERA: Na poslu stojite dobro, a većina vas danas će se posvetiti privatnom životu, hobijima i sportu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki obnavljaju hobije.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: I dalje stoji da trebate biti maksimalno taktični i prilagodljivi. Oni koji su još sami neka puste drugoj strani da vodi.
KARIJERA: Trebalo bi zapeti, a vama se još uvijek ne da. Što dulje budete razvlačili, više će se zaostataka nakupiti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Disciplinirajte se.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Emocije, ljepota, hedonizam i strasti danas će se spojiti u vrlo skladnu cjelinu na obostrano zadovoljstvo.
KARIJERA: Dobro ćete se snalaziti u novonastalim okolnostima. Čak ćete biti na usluzi drugima da ih uputite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pretjerujte s konzumacijama.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 29.05.2024.
LJUBAV: Danas bi moglo doći do iskrenih izljeva emocija od strane ili prema osobi s posla. Ostali će privatno biti dobro.
KARIJERA: U sitnijim poslovima vladat će mali kaos koji ćete trebati pobijediti dobrim planom i boljom organizacijom.
ZDRAVLJE&SAVJET: Na analizirajte previše.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Premijera predstave “Plan B”, by Gesta 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu