Connect with us

magazin

Dani velikih konjukcija

Objavljeno

-

Nalazimo se u periodu kad su na nebu zaživjele moćne konjukcije.

Nakon totalne Sunčeve pomrčine od 8.4. u Ovnu, na nebu su se planete poredale u par vrlo snažnih i moćnih konjukcija. 

Konjukcija je aspekt kad se planete spoje jedna blizu druge u odnosu na Zemlju, kad se prividno “poklope” na istom stupnju Zodijaka, a energija koju proizvode miješa karakter utjecaja obje planete (ili više njih u konjukciji, tada je to stellium), vibrirajući na specifičan način. 

Već postojeća konjukcija Marsa i Saturna u Ribama (egzaktna je u noći na priljelazu iz 10. u 11.4., no i više dana prije i kad prođe, ona još ima utjecaj) – astrološki snažan aspekt koji Mile Dupor naziva “Udarac” spaja energije dvije snažne planete, te stvara silu koja može pokrenuti brda, ali i (ako je natalna karta destruktivna) potencira nasilje, činjenje stvari na silu, pod svaku cijenu, igranje na sve ili ništa. U Ribama može donijeti spomenuto na temu religija, psihologije, zatvorenih sustava, psihe, umjetnosti. 

Na nju se nadovezuje također već postojeća i ulazeća konjukcija Juitera i Urana (egzaktna će biti 21.4.) u Biku koja je pak iznenađujući aspekt koji može donijeti neočekivano sretne okolnosti, ovisno gdje pada u natlanoj karti. Odličan aspekt za igre na sreću, neočekivanu dobit, financijsku, moralnu, pravnu, a kako je u Biku, sve povezano s temama zemlje, financija, sustava vrijednosti. može doživjeti neobičan obrat čiji scenarij nije moguće predvidjeti, ali na kraju ispadne više nego dobar. 

Obje spomenute konjukcije, Mars-Saturn i Jupiter-Uran su u sekstilu, dobrom astrološkom aspektu suradnje, pa je moguća razmjena svih opisanih energija i tema na skladan način.

Vrlo je vjerojatno da će se usaglašavati neke tenzije koje će biti na rubu, i to na način koji će u sebi donijeti i neke nepredvidive okolnosti koje će naglo rasplesti neku napetu priču, no moguće je i obratno, da će nešto što se okrene sretno u nastavku dobiti napore koji će zakolutani krug opteretiti.

Ipak, kako će teža konjukcija, ona Marsa i Saturna, prva proći i biti izlazeća, a konjukcija Jupitera i Urana ulazeća, to smo skloniji prvom scenariju, da će se nešto teško i silovito odjednom okrenuti ili biti svladano na neočekivano dobar i sretan način. 

Kod pojedinačnih natalnih karata – kod svačije životne priče – svej je otvoreno i moguće. Prva konjukcija rješava se mirom, strpljenjem i ne forsiranjem stvari ako osjetimo poriv da nešto činimo na silu, a druga otvorenošću i spremnosću prihvaćanja nekih sretnih okolnosti unatoč možda početnoj nevjerici i iznenađenju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert grupe Jet Set na Muraju

Objavljeno

-

By

Donosimo fotogaleriju sa sinoćnjeg koncerta grupe Jet Set na bastionu sv. Roka na gradskim zidinama, tijekom kojeg su se ujedno prodavale i rukotvorine skupine zadarskih dizajnerica: BoVi by Božena (modni dodaci za kosu); Zaplet_twist (spoj tradicionalnog i modernog dizajna nakita); Sunflowersbyana (makrame nakit); beadway by kate (ručno rađen nakit od staklenih perlica); Željka Tomaš (fotografkinja iz Zadra koja prenosi zadarske motive na razglednice, torbe i lepeze); Dalnature iz Briševa (Lavanda, ružmarin, smilje, kadulja, lovor, neven i mirta pretočeni u eterična ulja, macerate i hirdolate); shamballaflower_art (ručno oslikane slike, podmetači i magnetići); Obrt POTONKA (heklane torbe, košarice, privjeske od konca i špage); Obrt TINKA (torbe, ruksaci, kozmetičke torbice i pernice od recikliranih materijala); Pherall butiga (dalmatinski brend inspiriran užancama i životom uz more); Ljiljana Surać (nakit od bakra); Sandra Vukman (šivani dodatci, torbe i ruksaci).

 
Nastavi čitati

magazin

19. LIPNJA: Koncert Nere Gojanović u atriju palače Cedulin 

Objavljeno

-

By

Negdje između klasične i popularne glazbe svoje mjesto našla je filmska glazba. Posebnu omiljenost među publikom ima zbog svoje melodioznosti i tematske prepoznatljivosti. Ona  je od velike važnosti jer u gledatelju izaziva emocije i pojačava njegov doživljaj filma.

Ljubitelji filmske glazbe u našem gradu doći će na svoje u 19. lipnja, jer im Turistička zajednica grada Zadra organizira sjajan koncert s hitovima iz filmova, crtića i serija koje su nekad sigurno čuli i zavoljeli.

Na programu je glazba iz filmova i mjuzikla “Ljepotica i zvijer”, zatim “La vie en rose”, legendarna skladba koju je proslavila neponovljiva Edith Piaf, “Besame mucho”, kao i ljubavne teme iz filma “Kum” autora Nine Rote, svevremenska „Beautiful Maria of my Soul” iz filma „The Mambo Kings” te brojne  druge vječne melodije.

Koncert će biti održan u srijedu, 19. lipnja s početkom u 21 sat u atriju Palače Cedulin uz slobodan ulaz!

 
Nastavi čitati

magazin

“ZNAM DA MOGU SVE” / Glazbeni studio LIBRETO priređuje pravu glazbenu poslasticu koja se ne propušta  

Objavljeno

-

By

Nakon vrlo uspješne školske godine koja se polako bliži kraju, a za GS LIBRETO iz Zadra je bila prepuna nastupa, snimanja, spotova, osvojenih nagrada na festivalima i natjecanjima, novih izdanih pjesama, radio i tv showova, u ponedjeljak, 17.6. s pocetkom u 19 sati održat će veliki završni koncert simboličnog naziva “Znam da mogu sve”, kako to u lipnju čine svake godine, s istom krilaticom i vrlo motivirajućom i osnažujućom porukom.

Koncert će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a na njemu ce nastupiti dva zbora iz GS LIBRETO: Dječji zbor Libretići i Libreto TEENS, zatim pjevači solisti raznih dobnih skupina, gosti plesači iz SPK Bellus (Ines Dragović Pedić), gosti gitaristi i tamburaši iz Osnovne glazbene škole Biograd pri Osnovnoj školi Biograd na Moru (nast. Ivana Begović), kao i neki bivši Libreto učenici koji polako streme i prelaze u profesionalne “glazbene vode”. 

Sve točke kao mentori i umjetnički voditelji potpisuje već prepoznatljiv i uigran LIBRETO “dvojac”, Ivana Begović i Dinko Habuš, uz Marina Ćutu kao trećega člana Libreto teama, a na repertoaru će se naći, kako nam najavljuju, puno različitih glazbenih stilova i žanrova, uz njihovu autorsku glazbu. 

Bit će to pravo slavlje glazbene i glazbeno – scenske umjetnosti u kojemu će uživati baš svi, od najmlađe, pa sve do najstarije publike, najavljuju nam iz Libreta, jedva čekajući koncert. 

Službena fotografkinja produkcije jest Danijela Pedišić.

Glazbeni studio LIBRETO već godinama unazad slovi za pravi inkubator i rasadnik malih i mladih talenata iz Zadra i čitave Zadarske županije, kao studio koji radi puno, marljivo, prepoznatljivo, autentično i neumorno te stalno i u kontunuitetu postiže izvrsne rezultate u radu sa svojim učenicima. 

Zasigurno će i ovim svojim velikim godišnjim koncertom/produkcijom opravdati uvijek visoka očekivanja od njihovoga rada te da će za svoju publiku upriličiti cjelokupni audiovizualni događaj i doživljaj – za pamćenje!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu