Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKA BOLNICA OBJAVILA IZVJEŠĆE O POSLOVANJU U 2023. / Ostvaren višak prihoda u iznosu od 1,5 milijuna eura; dugovanja smanjena za 73 posto!

Objavljeno

-

Na temelju članka 13. Statuta Opće bolnice Zadar Upravno vijeće donijelo je Odluku o prihvaćanju Izvješća o ostvarenju financijskog plana i Izvješća o poslovanju  za 2023. godinu. Sastavni dio Izvješća predstavlja i Izvješće o radu za 2023. godinu te obrasci temeljnih financijskih izvješća za 2023. godinu, priopćeno je danas.

Opća bolnica Zadar je tijekom 2023. godine nastavila poslovati prilagođavajući se novim uvjetima, a ujedno nastavljajući pružati dostupnu i kvalitetnu javnozdravstvenu zaštitu.

Poslovanje tijekom 2022. godine obilježila je opća inflacija uzrokovana globalnom svjetskom krizom koja se tada odrazila ponajviše na porast cijena energenata, prehrambenih artikala, uredskog materijala i elektronike. U 2023. godini inflacija se odrazila i na cijene potrošnog medicinskog materijala, medicinskih uređaja te gotovo svih uslužnih djelatnosti, koje su, unatoč mjerama Vlade i reformi zdravstva u vidu provedbe objedinjenih nabava, rasle. Sve navedeno, usprkos dobrim mikro i makroekonomskim mjerama usmjerenim na racionalizaciju i stabilizaciju poslovanja, doprinijelo je značajnom rastu materijalnih rashoda u redovitom poslovanju. Osim materijalnih rashoda, poglavito zbog mjera Vlade i povećanja radničkih prava u 2023. godini, bilježi se i značajan rast rashoda za zaposlene.

Tijekom 2023. godine ostvareni su i značajno veći prihodi u odnosu na 2022. godinu, u najvećoj mjeri radi povećanog obujma i programa rada, bolje naplate odrađenog posla od strane HZZO-a, bolje turističke sezone, namjenskih pomoći iz Državnog proračuna i značajnijih prihoda od EU projekata.

Utjecaj na prihodnu stranu je bio značajniji te je anuliralo utjecaj na rashodovnoj strani i u konačnici rezultiralo da Opća bolnica Zadar u svojim poslovnim knjigama za 2023. godinu bilježi ukupan višak prihoda nad rashodima u iznosu od 1.470.692,40 EUR.

Višak prihoda nad rashodima je u konačnici prouzročio značajno poboljšanje tekuće likvidnosti i solventnosti te smanjenje dospjelih obveza u odnosu na stanje 31.12.2022. godine za 2.174.662,00 EUR tj. za 72,57 %.

Osim svega navedenog bitno je napomenuti kako je 2023. godina bila rekordna što se tiče kapitalnih investicija, ali i gotovo svih naturalnih pokazatelja te pokazatelja kvalitete i učinkovitosti (KPI i QI), dodaju iz OB Zadar.

Usvojena Izvješća su dostupna na web stranici bolnice putem poveznice: https://www.bolnica-zadar.hr/aktualnosti/financijski-plan-i-izvjesca

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Izmjenjivat će se kiša i sunce. Najviše padalina u utorak, najsunčanije u srijedu

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom u unutrašnjosti u drugom dijelu dana lokalno kiša te pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji. Vjetar slab, ponegdje i umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, prolazno i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 °C.

U ponedjeljak djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice kiša i poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije, gorskoj i istočnoj Hrvatskoj gdje poslijepodne lokalno mogu biti i izraženiji. Ujutro ponegdje moguća magla. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i jugo, a na sjevernom dijelu moguće bura. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na moru između 14 i 19, a najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Najoblačnije uz najčešće kišu i pljuskove, ponegdje moguće i obilnije očekuje se u utorak, a najrjeđe uz više sunca u srijedu. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, u srijedu jugozapadni, na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, u utorak mjestimice jaki. Dnevna temperatura malo niža, jutarnja viša.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Na Sveučilištu u Zadru promovirano 28 prvostupnica i prvostupnika anglistike 

Objavljeno

-

By

Na Sveučilištu u Zadru jučer je promovirano 28 prvostupnica i prvostupnika Odjela za anglistiku.

Uoči svečane podjele diploma promotorica Leonarda Lovrović prisjetila se vremena u kojem su tadašnji brucoši prvi put došli u zgradu u kojoj primaju diplomu, svatko sa svojim ciljem i vizijom budućnosti, ali i strahovima koji obično prate nove životne okolnosti. Na prijediplomskog studija trebali su se prilagoditi novom načinu rada koji nam je svima bio nepoznat te je zahtijevao poseban angažman i razvijanje nekih drugih vještina i zato danas mogu biti ponosni jer su, unatoč svim preprekama, uspješno prešli prvi dio svog akademskog puta.

– Ne samo da ste svojim trudom, upornošću i disciplinom ispunili određena očekivanja koja je pred Vas stavio ovaj studijski program, nego ste se i hrabro nosili sa svim problemima. Danas ste ovdje jer ste pronašli načina i snage da se uhvatite ukoštac sa svim poteškoćama, a zato ćete primiti diplomu kao krunu svog dosadašnjeg uspjeha, rekla je Lovrović, čestitajući i nazočnim roditeljima i bližnjima koji su im bili najveća potpora i oslonac.

Izrazila je uvjerenje kako su profesori uspjeli na njih prenijeti svoje znanje, potaknuti ih na kritičko promišljanje te pomogli razviti vještine koje će im biti potrebne u budućnosti.

-Pozivam Vas da svojim djelovanjem mijenjate svijet oko sebe i da promičete istinske vrijednosti kojima smo Vas učili jer vi ste budućnost i pokretačka snaga našeg društva. Nemojte nikad prestati raditi na sebi jer ovo je tek prva stepenica koja Vam je osigurala ulazak u akademsku zajednicu. Obrazovanje je proces koji traje i nadam se da smo u Vama uspjeli zapaliti iskru radoznalosti koja će vas tjerati da se cijeli život usavršavate, poručila im je promotorica.

Nakon svečane prisege v. d. pročelnice Odjela za anglistiku prof. dr. sc. Sanja Škifić podijelila je diplome nazočnim promoventima.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(NE)RADNE NEDJELJE / U Zadru su danas otvorene sljedeće trgovine i trgovački lanci…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Skradinska 8 – od 7 do 13

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Put Vrela 2 – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Ul. Roberta F. Mihanovića 62 – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

RIBOLA

Put Pudarice 11 – od 7 do 20

Vukovarska 6a – od 7 do 20

Ulica Andrije Hebranga 10a – od 7 do 20

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu