Connect with us

Sport

(FOTO) ŠC VIŠNJIK: Proglašenje najboljih sportašica i sportaša

Objavljeno

-

U Press sali u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je svečanost proglašenja najboljih sportašica i sportaša grada Zadra za 2023. Organizator izbora i ove svečanosti bila je Športska zajednica Grada Zadra. Na javni poziv klubovi i udruge odaslali su svoje prijedloge, poslije čega je povjerenstvo sve razmotrilo i proglasilo najbolje.

Sve nazočne u ime Športske zajednice Grada Zadra i u svoje ime pozdravila je Snježana Jurinić, predsjednica, ujedno i zamjenica pročelnice u Odjelu za kulturu i sport u Gradu Zadru. Ona je, uz ostalo, istaknula kako se u Zadru kontinuirano i sustavno promiče i potiče sport za sve, posebno za djecu i za mlade, a potporu imaju i sportska rekreacija i parasportaši. Kazala je i da je sustavno bavljenje sportom nadasve korisno za pojedinca i za cijelo društvo, te pred kraj svoga obraćanja zahvalila Branku Dukiću, gradonačelniku i Gradu Zadru za svekoliku potporu sportu i sportašima, kao i Hrvatskom olimpijskom odboru na izvrsnoj suradnji, razumijevanju i na potpori.

U ime Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) skupu se obratio Hrvoje Balen, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini. On je, također, istaknuo izvrsnu suradnju sa Športskom zajednicom Grada Zadra, kao i Gradom Zadrom i dodao da će i u budućnosti HOO podupirati što je više moguće različitih programa. Čestitao je dobitnicima na njihovim postignućima i nagradama, te im poželio puno uspjeha.

Uslijedila je svečana dodjela nagrada i priznanja. Posebna priznanja ŠZGZ dobili su KK Zadar, te Branko Began i Marijan Siketić iz Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba Donat.
Potom je dodijeljen Trofej za darovite i perspektivne sportašice i sportaše, a dobitnici su Vita Franov, Stella Patrk i Noemi Deanne Marcikić iz Kluba ritmičke gimnastike Sirena, te Anabela Rados iz Hrvačkoga kluba Zadar, Judo klub Zadar i Boksački klub Ares.

Kao najbolji sportski klub u području sveučilišnoga sporta nagrađena je košarkaška momčad Sveučilišta u Zadru, a najbolja ekipa je ženska štafeta Sveučilišta u Zadru.
Hana Sivec iz Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru najbolja je sportašica, a njezin kolega Roko Erslan najbolji je sportaš.

U području sporta osoba s invaliditetom naslov najboljega ponio je Mateo Škara iz Taekwondo kluba Donat. Za najuspješnijega trenera u 2023. proglašen je Ante Zanki iz Judo kluba Zadar.
U konkurenciji za najbolju sportsku ekipu pobjednice su nogometašice, seniorke ŽNK-a Donat, dok je osmerac Jadrana najbolja momčad.

Na koncu, za najbolju je sportašicu Zadra u 2023. proglašena Sara Žuvanić iz Veslačkoga kluba Jadran, dok je Matej Neveščanin iz Kluba za skokove u vodu Zadar 2011. najbolji sportaš.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

NAKON 12 GODINA / Zadarska OPEN water liga sutra na Sestrunju!

Objavljeno

-

By

Nakon 12 godina lige prvi puta se seli utrka u uvalu Kablin na otoku Sestrunju u nedjelju, 21.07.2024.

U suorganizaciji Općine Preko, Tzo Preko i KDP Donat odlučeno je da će se plivati i trčati na Sestrunju. Mnogi plivači se pitaju: “Pa gdje je Sestrunj, kako  tamo, nema dućana ni kafića”.

Ovo je upravo pravi razlog da upoznamo ovaj mali otok na kojem živi 48 stanovnika, poručuju organizatori.

A domaći i KDP Donat su se pripremili da neće ničega nedostajati, a uživati će se u prekrasno čistom i hladnijem moru za kojim svi zadnjih dana vapimo.

Svi zainteresirani mogu doći na Sestrunj katamaranom i trajektom, a start prvih utrka je u 12:30 sati.

Kako napominju Donatovci ovo i je jedan od ciljeva ZOWL-a da turisti i domaći što više pohode sve krajeve Zadarske županije. 

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO / Otvoren 2. ljetni ZADAR CHESS FESTIVAL – jedan od najvećih šahovskih događaja u Hrvatskoj 

Objavljeno

-

By

Danas je u novom Studentskom domu svečano otvoren ZADAR CHESS FESTIVAL, drugi takav ljetni turnir i među najvećim otvorenim međunarodnim šahovskim turnirima u Hrvatskoj! 

Suorganizatori su Sveučiliste u Zadru i ŠK Casper iz Zadra. Prijavljeno je oko 120 igrača iz 24 zemlje, a mnogo je natjecatelja stiglo iz dalekih zemalja poput Indije, Amerike i mnogih drugih. Nagradni fond je 10.000 eura, a prva nagrada je 1.600 eura. I ove godine, kao i lani, na natjecanju sudjeluje veliki broj mladih igrača, ali i velemajstora. Među ostalim mladim igračima tu je i Antea Petričić – naša prvakinja do 7 godina. 

Na otvorenju su prisustvovali prorektor Sveučilišta u Zadru, Zvjezdan Penezić i voditelj šahovskog kluba Casper, Veljko Šagi, koji je ujedno i direktor ovog zahtjevnog turnira. 

Posjetite zato Zadar Chess Festival od 16.-23.srpnja i zaigrajte jednu neobaveznu šahovsku partiju.     

 
Nastavi čitati

Sport

ZAGREB / PK Jadera na Kadetskom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno

-

By

13./14.07.2024. u Zagrebu na 50m bazenskom kompleksu Svetice održano je Kadetsko Prvenstvo Hrvatske. Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. u jakoj konkurenciji  43 kluba i 320 plivača PK Jaderu su predstavljala 3 kadeta koja su isplivali norme za ovo natjecanje: Noa Miočić, Adrian Pavić i Vito Vukoša, dok im se u štafetnim utrkama pridružio i Gabrijel Bušić. Maloj ekipi je ovo prvi nastup na PH, a pošto su tek ulazno godište kategorije kadeta nastupali su sa plivačima koji su godinu stariji.

Adrian Pavić (2011) je nastupio u četiri  discipline, a najbolji plasman je ostvario u disciplini 200m mješovito gdje se s vremenom 2:55.45 plasirao na 61 mjesto, 68 mjesto je zauzeo u disciplini 50m slobodno (30.12), 69 mjesto u disciplini 100m slobodno (1:06.86) i 83 mjesto u disciplini 400m slobodno.

Vito Vukoša (2011) i Noa Miočić (2011) su nastupili u jednoj disciplini. Vito se na dionici 400 m slobodno s vremenom 5:33.49 plasirao na 90 mjesto, dok je Noa zauzeo 107 mjesto u disciplini 50m slobodno s vremenom 31.39.

Kadetska štafeta u sastavu: Gabrijel Bušić, Noa Miočić, Adrian Pavić i Vito Vukoša je nastupila u 3 discipline:

4x50m slobodno – (2:07.49) – 21 mjesto

4x50m mješovito – (2:32.20) – 20 mjesto

4x100m mješovito – (5:48.43) – 19 mjesto

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu