Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda u potpunosti zdravstveno ispravna, prokuhavanje više nije potrebno!

Objavljeno

-

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravnate nema više znakova zamućenosti,  stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti, priopćeno je iz zadarskog Vodovoda.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Martin Sinković posjetio 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila HRZ-a

Objavljeno

-

By

Foto: HRZ

Legendarni hrvatski veslač Martin Sinković posjetio je protekli tjedan 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Martina Sinkovića ugostio je satnik Ivan Dukić, pilot na Canadairu CL-415 koji se i sam bavio veslanjem prije vojnog poziva i karijere u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a bio je juniorski prvak u veslanju u Hrvatskoj.

“Osim što sam sportaš, ugovorni sam pričuvnik Hrvatske vojske, a uz to i zaljubljenik u zrakoplove te sam rado iskoristio poziv da posjetim vojarnu u Zemuniku”, izjavio je Sinković prilikom posjete te istaknuo kako mu je u počecima karijere satnik Ivan Dukić kao jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj bio uzor i kako mu je velika čast posjetiti protupožarnu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Prilikom posjete, Martina Sinkovića oduševio je avion Canadair: “Nevjerojatno mi je na koliko stvari piloti kanadera moraju paziti prilikom gašenja požara. Obzirom da često veslam na Peruči ponekad i tamo vidim kanadere koji mi uvijek izgledaju fascinantno, a sada sam ih imao priliku vidjeti i s druge pozicije pa mi je zato još zanimljivije”.

Zapovjednik 855. protupožane eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je hrvatskom veslaču na posjeti te mu u znak pažnje uručio plaketu 855. protupožarne eskadrile s potpisima svih pilota eskadrile.

“Ovim putem želim još jednom zahvaliti Ivanu Dukiću i zapovjedniku pukovniku Darku Kučeju kao i ostalim kolegama što su nas lijepo ugostili i sve nam pokazali”, rekao je krajem posjeta eskadrili Martin Sinković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Predsjednik Milanović u Zadru odlikovao Središte za obuku dočasnika Redom bana Jelačića za doprinos razvitku OSRH

Objavljeno

-

By

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas u Zadru na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine. Tim povodom Predsjednik Republike odlikovao je Središte gardijsko za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“  Redom Bana Jelačića za izniman doprinos u ustroju i razvitku  Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uoči dodjele odlikovanja pročitana je povjesnica Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine, postrojbe koja je osnovana 17. travnja 1994. godine na inicijativu generala Ante Gotovine. Cilj postrojbe je stvaranje visoko profesionalnog i autoritativnog dočasnika odnosno zapovjednika desetine ili voda koji će biti primjer podređenima i uzdanica nadređenima uz visoku nacionalnu svijest i s osobnošću hrvatskog vojnika.

„Prvi dočasnik Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske – naš je pripadnik , prvi dočasnik Središta za razvoj vođa – naš je pripadnik, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, zapovjednik Središta za razvoj vođa Marko Babić – naš je pripadnik i mnogi naši pripadnici i polaznici raznih obuka obnašali su ili još uvijek obnašaju odgovorne dužnosti u Hrvatskoj vojsci“, rekao je između ostalog umirovljeni djelatnik Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine Željko Turić koji je čitao povjesnicu Središta.

Nakon dodjele odlikovanja predsjednik Milanović sudjelovao je na svečanosti završetka natjecanja Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku“ na kojoj je uručio prijelazni pehar pobjedniku natjecanja. Ovogodišnje natjecanje održano je povodom obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran” te u spomen na 30. godišnjicu pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku” održalo se na području bivše vojarne u Šepurinama, Nina, Ninskih Stanova, Žerave i Zadra. Cilj natjecanja je prikazati odlike hrvatskog vojnika – požrtvovnost, hrabrost, izdržljivost i predanost, a natjecatelji pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja pokazuju svoje znanje i vojničke vještine te tjelesnu i psihološku pripremljenost na zahtjevnoj stazi dugoj približno 34 km, savladavanjem sedam radnih točaka. Natjecali su se pripadnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova te pripadnici oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja.

Na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPA BELAFUŽA / U subotu Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji

Objavljeno

-

By

Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji održava se u subotu, 11. svibnja u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Susret prvenstveno okuplja djedove i bake, kao i sve ljude u tjelesnoj potrebi, nepokretne i invalide, ali i njihove obitelji i osobe koje skrbe o njima, započinje u 10 sati u kripti župne crkve na Belafuži koja ima i pristup za invalide.

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa. Susret se ujedno održava prigodno uz blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, a organizira ga Povjerenstvo za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi. Tim susretom želi se afirmirati dostojanstvo starijih i osoba s posebnim potrebama i zahvaliti njegovateljima na požrtvovnom radu s ljudima u tjelesnom stanju koje iziskuje osobitu njegu i skrb. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu