Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Opća bolnica Zadar obilježila 32. Svjetski dan bolesnika

Objavljeno

-

Svjetski dan bolesnika je utemeljio Papa Ivan Pavao II. 1992. godine i od tada se obilježava svake godine 11. veljače s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika i stvaranja bolje zdravstvene zaštite, koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.  Zaposlenici Opće bolnice Zadar i ove su se godine uključili u obilježavanje Svjetskog dana bolesnika i to organizacijom i provedbom različitih aktivnosti, a sve uz doprinos Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru.

Od ranog jutra u prizemlju Poliklinike Opće bolnice Zadar započela je akcija mjerenja razine krvnog tlaka i šećera u krvi. Više od 250 pacijenata i/ili  posjetitelja sudjelovalo je u preventivom mjerenju koje su vršile medicinske sestre i tehničari Opće bolnice Zadar zajedno sa studentima Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru.

Paralelno, u Poliklinici Opće bolnice Zadar, u prostorijama davalaštva Odjela za transfuzijsku medicinu, organizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji su pristupili svi koji su na ovaj način željeli doprinijeti bržem oporavku bolesnika, njih ukupno 22.

U bolničkoj kapelici Gospe od zdravlja služena je sveta misa. Predvodio ju je don Šime Zubović koji je pročitao i poruku Pape Franje pod naslovom „Nije dobro da čovjek bude sam“.

Završno, svim bolesnicima koji su hospitalizirani na odjelima Opće bolnice Zadar podijeljeni su letci s porukom Pape Franje i prigodnim željama za skorim ozdravljenjem.

Opća bolnica Zadar zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji i provedbi aktivnosti za obilježavanje Svjetskog dana bolesnika te svim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima koji svakodnevno brinu o potrebama bolesnih.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Đir Zadrom sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Bibinje u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 22.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda u potpunosti zdravstveno ispravna, prokuhavanje više nije potrebno!

Objavljeno

-

By

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravnate nema više znakova zamućenosti,  stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti, priopćeno je iz zadarskog Vodovoda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu