Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) ODJEL ZA EKONOMIJU SVEUČILIŠTA U ZADRU / DANI OTVORENIH VRATA – OKRUGLI STOL: “Cilj je pristupiti individualno svakom studentu”

Objavljeno

-

U utorak 30. siječnja 2024. godine u sklopu Dana otvorenih vrata Odjela za ekonomiju Sveučilišta u Zadru održan je Okrugli stol na temu „Zašto studirati na Odjelu za ekonomiju?“ na kojem su sudjelovali bivši studenti: Ive Botunac, Ante Miletić i Franka Gospić te pročelnik Odjela za ekonomiju doc. dr. sc. Jurica Bosna.

Pročelnik Odjela dao je osnovne informacije o Odjelu za ekonomiju te istaknuo kako je studijski program Menadžmenta jedan od najatraktivnijih studija na Sveučilištu u Zadru.

„Ono što nas razlikuje od drugih fakulteta jest gotovo individualni pristup svakom studentu jer smo relativno mali Odjel naspram drugih Ekonomskih fakulteta. U planu Odjela za ekonomiju jest pokretanje poslijediplomskog specijalističkog studija te radionica izrade poslovnih planova za učenike srednjih škola u svrhu promicanja poduzetništva“, rekao je pročelnik Bosna.

Dodao je kako se planira svake godine održati radionica izrade poslovnih planova za srednjoškolce u suradnji s tvrtkom Digital park iz Zadra koja se bavi digitalnim vanjskim oglašavanjem. Tvrtka Digital park brine se o izradi te produkciji društveno odgovornih oglasa, a Odjel za ekonomiju uspostavio je suradnju na temu društvene odgovornosti kojom se daje doprinos lokalnoj zajednici u vidu stjecanja poduzetničkih vještina i poduzetničkog načina razmišljanja.

„Za one koji budu najbolji, tvrtka Digital park dodijelit će prigodne nagrade te digitalne potvrde o sudjelovanju na radionicama. O samom programu te načinu prijave učenici će biti uskoro obaviješteni. Radionicu će voditi asistentice Marijana Jerić, mag.oec. i Monika Hordov, mag.oec. dok će od strane Odjela za ekonomiju u povjerenstvu za odabir najboljih poslovnih planova biti Ivona Mikulandra Volić, viši predavač i izv.prof.dr.sc. Sonja Brlečić Valčić. Prva radionica održat će se 05. travnja ove godine.“, istaknuo je Bosna

Bivši studenti podijelili su svoja iskustva studiranja na Odjelu za ekonomiju i prenijeli brojne korisne savjete budućim studentima. Istaknuli su koliko su im stečena znanja omogućila da se danas razviju u vrlo perspektivne poslovne dionike u privatnom i javnom sektoru.

Ive Botunac poručio je budućim studentima da pronađu ono područje u ekonomiji koje ih najviše zanima i da se razvijaju u tom smjeru. Trenutno je na doktorskom studiju u području informatike te kao direktor istraživanja i razvoja tvrtke ALFATEC Group d.o.o. uspješno razvija poslovne strategije izlaska na strana tržišta pomoću timova programera koje vodi.

Ante Miletić direktor je Turističke zajednice Ražanac te ujedno Predsjednik FLAG-a Tri mora. Kada je dobio priliku pokazati svoja stečena znanja iz projektnog menadžmenta, počeo je pisati europske projekte te je svom kraju i području FLAG-a donio značajna europska sredstva.

Franka Gospić, Specijalist za upravljanje programom vjernosti OTP banke od samih početaka studiranja znala je da se želi baviti marketingom i odnosima s kupcima. Svoje stečeno znanje iz Marketinga kontinuirano usavršava pa je poručila učenicima da ne prestaju tragati za novim znanjem.

Panelisti su zaključili da se gotovo individualnim pristupom na Odjelu za ekonomiju omogućava bolja komunikacija između profesora i studenata te samim tim stjecanje znanja.

Danu otvorenih vrata prisustvovali su maturanti različitih srednjih škola te drugi zainteresirani sudionici koji su se najviše zanimali za studiranje na izvanrednom diplomskom studiju Menadžmenta. Odjel za ekonomiju omogućio je svim posjetiteljima primjerak međunarodnog znanstvenog časopisa Oeconomica Jadertina kojeg izdaje Odjel za ekonomiju te knjigu odjelne profesorice prof.dr.sc. Anite Peša „Razvoj financijskih tržišta i osnove investicijske analize“.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu