Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MEŠTROVIĆ I AM ZADAR OPET GURNULI U FINANCIJSKI OFSAJD / Mate Lukić (HSP): “Ovo je najgori saziv Gradskog vijeća ikada! Građani, pogledajte se u oči, vi ste ih birali!”

Objavljeno

-

Ni nakon današnje izvanredne sjednice Gradskog vijeća, Grad Zadar nema legalan proračun za 2024.

Postojeći, nezakoniti proračun, dostavljen će biti Ministarstvu financija na ocjenu ustavnosti, a još jednom slijedi period “gašenja požara” financiranjem isključivo nužnih rashoda. Puko preživljavanje, drugim riječima.

– U prvom kvartalu 2024. moći će se financirati samo troškovi tzv. hladnog pogona i ugovorene obveze. Neće se moći realizirati novi projekti, kazao je za Radio Zadar gradski pročelnik za financije Ivan Mijolović. 

Na Narodnom trgu radilo se do sitnih noćnih sati kako bi se pronašao novac za dva amandmana Enija Meštrovića, piše Radio Zadar. Očekivalo se da će on zauzvrat sa svojim vijećnicima podržati zaključak kojim se ispravljaju usvojene nezakonitosti u proračunu za 2024. godinu.

Ali, ne. Njegovih sedmero vijećnika nije se pojavilo na sjednici, kao ni troje vijećnika Akcije mladih, te nezavisni Damir Burčul i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta.

Najslikovitiji prikaz ovakve političke stvarnosti u gradu Zadru dao je u konačnici, i već uobičajeno, vijećnik HSP-a, Mate Lukić:

“Zadar ovo nije zaslužio. Političke kukavice.

Građani, vi se pogledajte u oči, vi ste ih izabrali, mi po drugi puta idemo u tehnički proračun.

Sve stagnira. Tri godine zaredom Meštrovićeva nezavisna lista skupa s HDZ-om izglasa proračun i naknadno traži neke razloge da se povuče – zašto nije znao, zašto njegovi vijećnici nisu educirani…

Gradu se radi enormna šteta. Ovo je već treći put zaredom da se vijećnik Domovinskog pokreta opravdava sa sjednice, nema ga...

Pitam građane ovog grada – jeste li to zaslužili?

Ovo je najgori saziv gradskog vijeća ikada!

Polovici tih vijećnika ni boju glasa ne znamo. Oni sami ne znaju što hoće.

Političke kukavice, bez ideja, bez hrabrosti bez znanja i volje.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ZAHVALA ZA ŠKOLSKU GODINU / Zadarski maturanti Jurja Barakovića na misi u svetištu sv. Šime

Objavljeno

-

By

foto: Zadarska nadbiskupija

Maturanti Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra sudjelovali su u petak, 24. svibnja, na misnom slavlju u svetištu sv. Šime u Zadru, kako bi izrazili zahvalnost za proteklu školsku godinu i svoje četverogodišnje školovanje, zajedno sa svojim profesorima i ravnateljicom škole. Misno slavlje u crkvi sv. Šime predvodio je dr. sc. don Damir Šehić, čuvar svetišta sv. Šime.

Već tradicionalno na kraju nastavnog dijela školske godine kada započinje priprema za maturu, zadarski maturanti predvođeni svojim vjeroučiteljem Slobodanom Šarićem dolaze proslaviti misu zahvalnicu u svetište sv. Šime. Više od 150 učenika došlo je proslaviti misu i zahvaliti na svemu primljenom u protekle četiri godine.

Don Damir je pozdravio učenike i zaželio im sretan nastavak školovanja koje je potrebno za duhovnu i tjelesnu izgradnju svake osobe. Potakao ih je da „traže primjere koje će nasljedovati, jer samo pravi primjeri pomažu da naš pogled ostane bistar i da se radost nikada ne izgubi iz našeg srca“.

U propovijedi je don Damir naglasio kako relikvija sv. Šime i danas poručuje da je svetost poziv za sve i da nas ona obvezuje. Pred maturante je stavio lik bl. Karla Acutisa, mladog sveca čije tijelo počiva u talijanskom Asizu. „Život bl. Karla, uskoro svetoga jer je priznato čudo ozdravljenja djevojčice Valerije, budi nas iz letargije i uspavanosti, ali nas tjera i iz vlastitih opterećenosti. Svetac, mladić, naš suvremenik poručuje nam da je biti svet in. Svetost ne znači biti kamen ili plastičan, već znači biti dobar i plemenit prema svima koji nas okružuju. Bog nas nikada neće iznevjeriti“, poručio je don Damir zadarskim maturantima.

Damir Šehić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Hilti Roadshow na Višnjiku!

Objavljeno

-

By

Još otkako su braća Eugen i Martin Hilti osnovali kompaniju 1941.g. u Lihtenštajnu, Hilti se zalaže za inovacije i izravne odnose s kupcima. Oko 34.000 zaposlenika diljem svijeta, u više od 120 zemalja, pridonose tome da rad naših kupaca bude produktivniji, sigurniji i održiviji. To činimo pomoću naše ponude proizvoda, softvera i usluga.
S otprilike 280.000 kontakata s klijentima svaki dan, mnoge ideje dolaze izravno od naših kupaca. Ako postoji izazov za koji Hilti nema rješenje, ono će biti razvijeno. Zbog toga svake godine ulažemo oko 7% prodaje u istraživanje i razvoj. Od razvoja proizvoda do proizvodnje, logistike, prodaje i usluga, pokrivamo cijeli lanac dodane vrijednosti.

Kako bismo kupcima u Hrvatskoj demonstrirali sve inovacije koje Hilti nudi, organiziramo Hilti Roadshow na 4 lokacije tijekom svibnja. Nakon Osijeka, Varaždina i Pule, ovogodišnju turneju završavamo u Zadru. Družit ćemo se u utorak 28. svibnja od 09:00 do 17:00 sati na parkingu pored ŠC Višnjik (prilaz sa strane Ulice Slavka Perovića). Više informacija možete pronaći ovdje.

Što možete očekivati? Stručno Hilti osoblje demonstrirat će posjetiteljima brojne alate i pripadajuću opremu, kao i softvere i usluge koje nudimo. Ovo je savršena prilika da isprobate razne Hilti proizvode na jednom mjestu, a nudimo i posebne promotivne ponude za naše posjetitelje.

Posjetite nas i uvjerite se zašto je Hilti najbolji partner za produktivnost, sigurnost i održivost!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NA A1 JURIO 233 KM/H – Zadarska prometna policija za vikend kaznila trojicu prebrzih vozača

Objavljeno

-

By

U petak poslijepodne oko 14 sati,  na dionici Benkovac-Pirovac,  presretač je zaustavio automobil, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, kod kojeg je nedozvoljena brzina bila 233 kilometara na sat, dok su prijepodne u 10,30 sati  kod Pristega zaustavlli 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao nedozvoljenom brzinom od 232 kilometara na sat.  Obojica vozača su kažnjena novčanom kaznom od 660 eura.

Treći automobil zaustavljen je u subotu navečer u 19,25 sati na dionici Pristeg -Benkovac, kojim je s 220 kilometara na sat vozio 36-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je kažnjen s novčanom kaznom od 660 eura te  u je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu