Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Zadarski sportaši i novinari deveti put napunili Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

I ove godine održana je tradicionalna humanitarna akcija za Socijalnu samoposlugu Zadar u organizaciji zadarske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara. Sve je počelo još tamo 2015., nije se prekinulo ni u vrijeme pandemije, dapače, raslo je iz godine u godinu i ove 2023., prema slobodnoj procjeni, nadmašilo sve prethodne. Brojni zadarski klubovi, savezi, institucije, sportaši i sportski djelatnici, sponzori i navijači još jednom su se spremno odazvali pozivu novinara te su svi zajedno uljepšali nadolazeće božićne blagdane korisnicima Socijalne samoposluge.

Kao i uvijek, sve je krenulo u devet sati ispred Samostana sv. Frane, gdje su svako malo pristizali novi paketi hrane i raznih potrepština za domaćinstvo pa se i ova akcija odužila gotovo do podneva. Osim toga, mnogo je bilo i onih koji danas nisu mogli fizički doći pa su pomogli novčanom donacijom ili najavili svoj dolazak čim im obveze to dopuste.

– Svake godine nam se čini da je baš ta akcija nadmašila sve prethodne, valjda je to tako prirodno, ali ove godine sa sigurnošću mogu reći da smo srušili prethodni rekord koji god da je bio. Kao i uvijek, predivan je osjećaj vidjeti toliko ljudi iz sporta na jednome mjestu okupljenih radi tako plemenite svrhe. Osim dobrog djela, ova je akcija postala i jedno lijepo tradicionalno druženje zadarskih sportaša, na koje svi rado dolaze, malo porazgovaraju o godini na izmaku i budućim izazovima te jedni drugima požele sve najbolje. Od srca hvala svima koji su se i ove godine odazvali te, kako volimo reći, još jednom pokazali koliko je veliko zadarsko srce i izvan sportskih terena – kazao je Željko Kapelari, predsjednik HZSN Zadar.

Kao i svake godine, neizostavna karika akcije je i Igor Blaslov iz Udruge Jakov Zadranin, koja karitativno volontira pri samostanu sv. Frane.

– Definitivno mogu reći da je ovo najobilatija akcija do sada, doslovno ne možemo otvoriti ni zatvoriti vrata i trebat će nam dosta vremena da sve ovo posložimo. No, bolje da je tako, jer potrebitih je nažalost svake godine sve više. Ove godine ćemo za blagdane podijeliti preko 100 paketa, a 20-ak ih donosimo na adrese naših sugrađana koji nisu u mogućnosti doći. Mogu samo još jednom zahvaliti zadarskim sportskim novinarima na čelu s neumornim predsjednikom Željkom Kapelarijem, kao i svim sportašima i ljudima dobre volje koji su na bilo koji način podržali ovu akciju. Dogodine je jubilarna deseta, to je već veliki kontinuitet i doista je prelijepo kako Zadrani pomažu svojim sugrađanima – rekao je Blaslov.

Od ranih jutarnjih sati ispred Samostana sv. Frane redali su se: KK Zadar, STK Donat, BK Ares, Boksački savez Zadarske županije, Ante Verunica, BK Rebel, Kub tajlandskog boksa Sveti Zoilo, Taekwondo klub Zadar, Luka Lovre Klarica, Ivan Vraneš, ŽKK Zadar, KRG Sirena, Rukometni klub Zadar 1954, Rukometni klub Zadar 2013, Sportska zajednica Grada Zadra, Košarkaški klub Škabrnja, Veslački klub Jadran, ŽNK Donat, Futsal klub Super Chicks, Taekwondo klub Donat, Futsal liga Zadar, Klub skokova u vodu Zadar 2011, Vaterpolo klub Zadar 1952, Grad košarke, Plivački klub Zadar, NŠK Sveti Mihovil, HNK Zadar, ŽKK Zadar Veteranke, Košarkaški savez Zadarske županije, KK Diadora, KK Opus Puntamika, Matej Nevešćanin, Šime Perić, Stipe Perica, Ivan Ninčević, Plivački klub Jadera, Klub sjedeće odbojke Zadar, Hrvački klub Zadar, Martin i Tea Vulić, Teniski klub Zara, Teniska liga rekreativaca Zadarske županije, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar, Saša Martinović, KK Pet bunara veterani, Tomislav Rogić, Blaško Čikarela, Emanuel Ćosić, Ivica Radoš, Ante Šale, NK Zadarnova, SolHome, Vedran Ješe, Cataleya sport line, Obitelj Franov, LIKAR, Nogometni savez Zadarske županije, Klub daljinskog plivanja Donat, Humanitarna udruga Antonio Jurjević, Triatlon klub Zadar, KK Pakoštane, ŽKK Zadar Plus, Gimnastički klub Salto, Krešimir Butić, Muzej zadarske košarke, RK Donat, Zara Dental Centar, Škola košarke Zadar…

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U ZAGRLJAJ / Večer pripovijedanja u zadarskoj udruzi slijepih

Objavljeno

-

By

Mirjana Mrkela zove vas U ZAGRLJAJ!

17. svibnja u 18 h dođite u zadarsku udrugu slijepih!

https://www.auto-karta-hrvatske.com/zadar/poljana-pozarisce/1

U zagrljaj priča povest će vas majstorice pripovijedanja Jadranka Dunatov, Sanja Grgina i Željana Buljat.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STUDENTSKI PROJEKT / U Gradskoj knjižnici Zadar “Sajam mogućnosti”

Objavljeno

-

By

U petak, 17. svibnja 2024., u Gradskoj knjižnici Zadar, od 13 do 18 sati, održava se Sajam mogućnosti – događaj nastao u sklopu studentskog projekta koji okuplja udruge mladih s područja Zadra.

Cilj događaja je predstaviti udruge srednjoškolcima, studentima i svim zainteresiranima te im pokazati kako mogu realizirati svoje ideje kroz volonterstvo i prakse. 

U sklopu događaja održat će se panel rasprava udruga te niz radionica, a prijave za radionice vrše se putem poveznice: https://forms.gle/eNxNrFubeDenqZHo7

Za sve sudionike osigurana je besplatna kava, a tu su i različite nagrade za one koji posjete štandove udruga. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Oblačno sa sunčanim razdobljima. Za četvrtak najavljeni obilni pljuskovi

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Ponegdje kiša i grmljavina, u prvom dijelu dana uglavnom na Jadranu i u krajevima uz njega, a poslijepodne i u središnjim predjelima. Navečer mjestimice na Jadranu može biti izraženijih pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu jugo, ponegdje i jako. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C.

U četvrtak promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, a uglavnom su navečer lokalno mogući izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom. U Dalmaciji će biti najviše sunčanih razdoblja, a past će i najmanje kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku na udare i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, ponegdje i olujno. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, na Jadranu između 15 i 19 °C. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno. Mjestimična kiša bit će češća u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a posebice su u četvrtak navečer i u noći na petak mogući izraženiji i lokalno obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. U subotu sunčanije uz rijetku oborinu. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku na udare i jak, od petka jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, ponegdje i olujno, u petak u postupnom slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu