Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDANSKA TRADICIJA / Sve je spremno za Božićno kupanje u Zadru!

Objavljeno

-

Dok su pripreme za Božić i blagdane u punome jeku, u tijeku su pripreme i za još jednu blagdansku tradiciju. Radi se o Božićnom kupanju. Ovog Božića, Hrvati će se kupati diljem Lijepe Naše, od Istre do Dalmacije, a najavljuje se kupanje i na nekim rijekama u kontinentalnom dijelu Lijepe Naše.

„Božić mi je nezamisliv bez božićnog kupanja. Prije sam dolazio sam, ali sad kako je sin porastao, dolazimo zajedno. Super nam je!“ kaže Mirko (35) iz Zadra. Blaženka (53) iz Zadra kaže: „Ovo mi je jedna prelijepa tradicija, a i kažu da je dobro za zdravlje.“

Ove godine u Istri najavljeno je kupanje u više mjesta u Hrvatskoj, a grad u kojem je božićno kupanje već tradicija je Zadar.

Ono što sve zanima je kolika je temperatura mora u Hrvatskoj na kojoj će se kupači kupati za blagdane. S portala temperatura-mora.hr kažu kako je trenutna prosječna temperatura mora u Hrvatskoj 15 stupnjeva celzijusa.

Temperatura mora u Zadru za božićno kupanje iznosit će samo 14 stupnjeva celzijusa. Ovo je jedna od najviših temperatura mora za božićno kupanje, a mjesta koja bilježe veće temperature mora od Zadra su jedino Mali Lošinj i Dubrovnik.

Kako pričaju organizatori, svake godine na božićno kupanje u Zadar dolazi sve više i više ljudi tako da izgleda da je božićno kupanje tradicija koja neće tako brzo izumrijeti.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu