Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PETAK, SVEUČILIŠTE: Koncert ansambala Glazbene škole Blagoje Bersa

Objavljeno

-

Koncert ansambala Glazbene škole Blagoje Bersa održat će se u petak, 8. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati!

Koncert je dio ciklusa Bersa koji je zamišljen kao prilika da se profesori i učenici Škole predstave široj zadarskoj publici i budu inspiracija za nove projekte i suradnje. Glazba Blagoja Berse, čiji se opus sastoji od opera, orkestralnih, komornih, glasovirskih i vokalnih skladbi te crkvene i filmske glazbe, smatra se jednom od najvećih vrijednosti hrvatske umjetničke glazbe prve polovice 20. stoljeća. Zadar se ponosi činjenicom da je upravo tu Bersa postavio svoje umjetničke temelje i proveo dobar dio svoje mladosti.

Nastupit će ansambl Mali violinisti koje vodi Katarina NovakZbor Bersići s voditeljicom Marjanom DuševićOrkestar gitara pod vodstvom Josipa MarcelićaMješoviti zbor s Nadom Smoljan i Puhački orkestar pod vodstvom Dražena Habuša. Ulaz je slobodan.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Predavanje prof. dr. sc. Vjekoslava Ćosića: “Zakon o hrvatskom jeziku, post festum” 

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru priređuje predavanje prof. dr. sc. Vjekoslava Ćosića: “Zakon o hrvatskom jeziku, post festum”. Predavanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, Zadar,  u četvrtak 2. svibnja, s početkom u 18:30.

Hrvatski sabor 26. siječnja 2024. donio je Zakon o hrvatskom jeziku, čime je Republika Hrvatska  stala uz bok europskih zemalja koje se svojim nacionalnim zakonodavstvom skrbe o vlastitu jeziku. Time se nakon desetljeća iščekivanja napokon ostvario san mnogih generacija hrvatskih domoljuba.  Nacrt Zakona  izradila je radna skupina Matice hrvatske u sastavu: akademik Stjepan Damjanović, prof. dr. sc. Mario Grčević (voditelj radne skupine), akademik Mislav Ježić, akademik August Kovačec i dr. sc. Tomislav Stojanov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRAZNIK RADA / Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru ove srijede…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove srijede…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Skradinska 8 – od 7 do 21

KONZUM:

zatvoreno

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Većina trgovina radi. Točna radna vremena pregledajte OVDJE.

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

zatvoreno

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Danas ljetne temperature. Za Praznik rada jugo i kiša…

Objavljeno

-

By

Danas sunčano i u većini krajeva poslijepodne vrlo toplo. U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren, većinom istočni i jugoistočni, na istoku zemlje u drugom dijelu dana prolazno i jak. Ujutro uz obalu burin, a potom do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 °C.

Na Praznik rada oblačnije, nestabilno, na Jadranu i razmjerno vjetrovito. Od sredine dana mjestimice kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, najprije na Jadranu i uz njega, a potom i u ostatku unutrašnjosti. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren istočni i jugoistočni, na istoku prolazno i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 °C, ponajprije na istoku moguće i malo toplije.

IZGLEDI VREMENA:

U srijedu postupan porast naoblake, uglavnom u drugom dijelu dana mjestimična kiša te pljuskovi s grmljavinom, ponajprije na Jadranu te krajevima uz Jadran. Potom promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, povremeno kiša, ponegdje i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku zemlje i s jakim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno jugozapadni vjetar. U petak slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Manje toplo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu