Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ŠC VIŠNJIK/ Ples, pjesma, radionice… Donosimo raspored događanja u šatoru Zimskog parka

Objavljeno

-

I tijekom ovog tjedna, od 27. studenog do 4. prosinca, u Veselom šatoru Zimskog parka na Višnjiku naše najmlađe sugrađane očekuje pregršt dobre zabave, plesnih točaka, pjesme, ali i edukativnih radionica i druženja s knjigom.

ponedjeljak će tako, s početkom u 10 sati, za svu djecu vrtićke i predškolske dobi vrijedne djelatnice Gradske knjižnice voditi Pregaču pričalicu, čitati im izbor priča iz slikovnice Mačak Puf u knjižnici, autora Donalda Charlesa. Djeca će imati prilike odslušati priče i kasnije prodiskutirati o njima, što je fantastična prilika da svi malo čujemo i njih. Zasad su se inicijativi odazvala djeca iz dječjih vrtića Pinocchio i Radost, a i oni vam, jednako kao i ekipa s Višnjika poručuju: svi su dobrodošli.

Utorak je dan za kreativnu radionicu Dječjeg vrtića Školjkica i more, a na kojoj će djeca, uz pomoć malo odraslije djece i svojih odgojiteljica, izrađivati božićne ukrase od prirodnih materijala. Bit će zabavno, šareno i kreativno i jednako kao i na sve programe na Višnjiku – veselimo se svakome tko dođe. Radionica počinje u 17:00.

srijedu, s početkom u 10 sati, tete knjižničarke iz Gradske knjižice započet će s programom Božićne priče na dar. Riječ je o prvom od četiri susreta na kojima će knjižničarke jednom tjedno predstavljati  priče na različiti način: čitanje ili pripovijedanje ili priča na filcu. Nakon priče slijedi kratka aktivnost. Prve po redu su priče iz Jedne snježne noći M Christine Butler. Ove srijede svoj su dolazak najavili mališani i njihove tete iz dječjih vrtića Klokan, Radost i Sunce, a dobrodošli su i svi ostali.

četvrtak od 8:30 imamo radionice Škole za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost i jako nas veseli što će na njoj kreativnost združiti srednjoškolci i vrtićka djeca iz DV Hlapić.

A za petak, 1. prosinca smo ponovo, kao i na otvorenju, priredili sto čuda.

Uz nezaobilaznog Tota kao voditelja, od 17 sati će nas svojim nevjerojatno zabavnim Kangoo Jumpsom, fitness treningom, zabaviti Albena i njezine cure.

Od 18 sati scenu preuzimaju KUD Bokolje iz Dobropoljane, pod vodstvom Nevene Dujmović, potom Glazbena škola Blagoje Berse, a onda slijede plesne točke vrijednih školaraca iz Osnovne škole Krune Krstića, pod vodstvom profesorice Marijane Matek Kozulić.

Dvije pjesme otpjevat će nam i fantastična Nina Vujević, a nakon nje, oko 19 sati, stiže nam i Glazbena udruga Libreto koju vodi Ivana Begović, a malo prije 20 sati scenu preuzimaju Zadarske mažoretkinje by Željka Vitlov.

Dan završavamo traženom i popularnom zumbom koju vodi Meri Tičić.

Istovremeno, od 17:30 do 20 sati vrijedne dame iz igraonice & rođendaonice Čudesna šuma predvodit će radionicu humanitarnog karaktera.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Više od 420 tisuća eura sportu i tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2024. godinu

Objavljeno

-

By

Županijska skupština donijela je Program javnih potreba u sportu za koje se sredstva osiguravaju iz Proračuna Zadarske županije, a to  su: Poticanje i promicanje športa, športske aktivnosti djece i mladeži, športska priprema, domaća i međunarodna natjecanje, te opća i posebna zdravstvena zaštita, djelatnost Športske zajednice Zadarske županije, djelatnost županijskog saveza školskog športa, športske rekreativne aktivnosti građana, športske aktivnosti djece s teškoćama u razvoju, te parašportaša i gluhih športaša, subvencije programa, Vratimo šport u škole i ostali programi u športu.

Prijedlog programa utvrđen je obradom pristiglih prijava po javnom Pozivu za predlaganje programa javnih potreba u športu Zadarske županije za 2024. godinu.

Kako je pojasnio resorni pročelnik Ivan Šimunić, sveukupno se na Poziv za predlaganje javnih potreba u športu Zadarske županije za 2024. godinu prijavilo 115 pravnih osoba sa 150 programa. Nakon provedenog postupka potpunosti i pravovremenosti, administrativnu provjeru ispunilo je 132 programa/projekata, odnosno 105 pravnih osoba, od čega 88 udruga za natjecanje, 9 udruga iz područja športske rekreacije i 8 udruga iz područja športa osoba s invaliditetom. Povjerenstvo za ocjenjivanje, bodovanje i vrednovanje programa iz javnog Poziva za predlaganje programa javnih potreba u športu Zadarske županije pozitivno je ocijenilo 132 programa.

Ukupna sredstva za financiranje javnih potreba u športu Zadarske županije za 2024. godinu iznose 351.746,00 eura.

Sveukupno se na Poziv za predlaganje programa  javnih potreba u tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2024. godinu prijavilo 6 udruga s ukupno 6 programa. Nakon provedenog postupka provjere potpunosti i pravovremenosti prijava formalne uvjete je ispunilo svih 6 udruga sa ukupno 6 programa. Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa javnih potreba u tehničkoj kulturi pozitivno je ocijenilo 5 programa.

Ukupna sredstva za financiranje Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2024. godinu iznose 69.237,24 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Donesen Akcijski plan energetske učinkovitosti Zadarske županije

Objavljeno

-

By

Županijska skupština donijela je Akcijski plan energetske učinkovitosti Zadarske županije za razdoblje 2024.-2026. godine. Riječ je o planskom dokumentu koji se donosi za trogodišnje razdoblje u skladu s Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti, a kojim se utvrđuje provedba politike za poboljšanje energetske učinkovitosti u jedinici područne (regionalne) samouprave.

Akcijski plan sadržava prikaz i ocjenu stanja te potrebe u neposrednoj potrošnji energije, dugoročne ciljeve, uključujući okvirni cilj ušteda energije, mjere i pokazatelje za poboljšanje energetske učinkovitosti, nositelje aktivnosti i rokove provedbe, mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti u skladu sa Strategijom energetskog razvitka i drugim strateškim dokumentima Vlade Republike Hrvatske, izračun planiranih ušteda energije u skladu s Pravilnikom za praćenje, mjerenje i verifikaciju ušteda energije, način praćenja izvršenja plana i izvještavanja te način financiranja Plana.

Sukladno planu ukupna planirana ulaganja su gotovo 6 milijuna eura.

Na 16. sjednici Županijske skupštine vijećnici su, uz ostalo, usvojili i odluku o visini turističke pristojbe za 2025. godinu za općine i gradove na području Zadarske županije, izmjenu i dopunu statuta Doma zdravlja Zadarske županije i dopunu djelatnosti Medicinske škole Ante Kuzmanića te su dali suglasnost zdravstvenoj ustanovi Ljekarne Zadar za adaptaciju i uređenje poslovnice u Preku.

Prisegnuo je i novi vijećnik, Toni Herenda (SDP) koji je zamijenio dosadašnjeg vijećnika Juru Zubčića.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POTVRĐENI LAUREATI ŽUPANIJSKIH PRIZNANJA / Fra Andriji Bilokapiću i Nives Kozulić nagrada za životno djelo

Objavljeno

-

By

Na 16. sjednici Županijske skupštine potvrđeni su laureati županijskih nagrada koje je predložio Odbor za dodjelu javnih priznanja.

Nagradu Zadarske županije za životno djelo dobili su posthumno Nives Kozulić, dugogodišnja ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije i bivša predsjednica Društva arhitekata Zadra te fra Andrija Bilokapić, dugogodišnji provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru. 

Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2023. godini dobili su:

1. Udruga pomoraca “Sv. Nikola” Vrsi (promicanje pomorske tradicije, humanitarni rad),

2. Državni arhiv u Zadru (znanost i kultura),

3. Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar (šport),

4. Mateo Škara (šport),

5. Ekonomsko – birotehnička i trgovačka škola Zadar (obrazovanje, kultura i šport),

6. Yacht Club Biograd (ostala područja društvenog života-promocija nautičkog turizma, jedriličarstava i svih aktivnosti vezano za more),

7. Ante Mihić (promicanje vrijednosti Domovinskog rata i podizanje svijesti o važnosti očuvanja kulturno-povijesnog identiteta Dugog otoka),

8. Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” Zadar (kultura),

9. Rukometni klub Zadar 2013 (šport),

10. Humanitarna udruga “Antonio Jurjević” (humanitarni rad).

Za dodjelu Nagrade Zadarske županije za životno djelo zaprimljeno je pet prijedloga, dok je za dodjelu Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2023. godini zaprimljeno ukupno 30 prijedloga za 26 kandidata.

Javna priznanja uručit će se u travnju na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu