Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ODLIČNI GOSPODARSKI POKAZATELJI / Rekordne brojke zaposlenosti u Zadarskoj županiji nastavljene tijekom listopada

Objavljeno

-

Odlični gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u ranoj jeseni 2023. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana listopada u Zadarskoj županiji evidentirano je 62.825 zaposlenih što je povećanje za gotovo tri tisuće (4,3 posto) u odnosu na isti dan godinu ranije.

Odlične brojke u listopadu nadovezuju se na rujan ove godine u kojem je zabilježeno više od 65 tisuća zaposlenih te se time dodatno potvrdila dosad najbolja godina po pitanju broja zaposlenih, ali i po najmanjem broju nezaposlenih.

„Zadarska županija konstantno bilježi značajan rast gospodarskih aktivnosti što izravno utječe na povećanje zaposlenosti. Trend je vrlo pozitivan, a prema svim pokazateljima očekujemo da će i nastavak ove godine biti još bolji. Nastavljamo bilježiti rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost, turistička godina je prema svim pokazateljima najbolja do sada i ona će zasigurno dati značajan doprinos gospodarskom rastu“, istaknuo je župan Božidar Longin podsjetivši kako Zadarska županija u okviru svojih proračunskih mogućnosti provodi niz aktivnosti kojima potiče rast poduzetništva.

„Poduzetnici iz naše županije napravili su u proteklom razdoblju značajan iskorak, pokazavši u velikoj mjeri inovativnost i tržišnu konkurentnost. Porast prosječnih plaća na razini županije uvelike je zasluga njihovih poslovnih aktivnosti. Da bismo zadržali trend rasta gospodarstva potrebno je održati investicijsku aktivnost te ćemo nastaviti s mjerama potpora za poduzetništvo“, najavio je župan.

Ako zaposlenost promatramo po gradovima i općinama, više od 70 posto radnog stanovništva je raspoređeno u tri najveća grada – Zadru, Biogradu i Benkovcu. Od ukupnog broja zaposlenih u listopadu, njih 38.665 (61,54 posto) radi u sjedištu županije, gradu Zadru. Slijede gradovi Biograd (3.498), Benkovac (3.010), Pag (1.331) i Nin (1.221) te općine Poličnik (1.127), Pakoštane (1.112), Sukošan (1.074), Preko (951) i grad Obrovac s 847 zaposlenih osoba.

Svi navedeni podaci potvrđuju činjenicu da je broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za 15 tisuća (31,2 posto), od čega je samo u posljednje dvije godine zabilježen rast od gotovo pet tisuća.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Đir Zadrom sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Bibinje u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 22.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda u potpunosti zdravstveno ispravna, prokuhavanje više nije potrebno!

Objavljeno

-

By

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravnate nema više znakova zamućenosti,  stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti, priopćeno je iz zadarskog Vodovoda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu