Connect with us

magazin

“JA, PA JA I OPET JA!” / Josipa Pavičić večeras u Caffe baru “Lovre” predstavlja vodič za preživljavanje narcisa

Objavljeno

-

Spisateljica Josipa Pavićić na svoju osobnu, ali i radost brojnih Zadrana, u rodnom gradu predstavlja svoj prvi vodič za preživljavanje narcisa, knjigu “JA, PA JA I OPET JA. Ova talentirana Zadranka uhvatila se u koštac s ovim teškim osobama kojih je u današnje vrijeme sve više.

srijedu, 22. studenog u 19 sati u Caffe baru Lovre uživo će otkriti rješenja kako se nositi s narcisima i pomoći sebi da preživimo njihove katastrofalne osobine poput nedostatka empatije za druge, potrebe za pretjeranom pažnjom, arogantnim osjećajem superiornosti i potrebom da im se konstantno divite.

Osim korisnih informacija o prepoznavanju narcisoidnosti koja kao ozbiljna epidemija oblikuje naše društvo, knjiga je ilustrirana stvarnim pričama s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti. Josipa Pavičić tako će nam predstaviti i tehnike i alate za suočavanje s narcisima, kako bismo zaštitili sebe od njihovih toksičnih utjecaja. Knjigu je recenzirala psihijatrica dr. Ana Pavlović, što nam pruža dodatnu sigurnost u kvalitetu ovog djela.

„Veselim se dolasku u Zadar i promociji u Lovre. Pozivam sve da dođu!” – izjavila je Josipa Pavičić.

Josipa Pavičić višegodišnja je trenerica tehnika za samorazvoj, voditeljica radionica i predavanja te autorica više izdanih knjiga poput Sara SantiniGL’amour Lopov moje mladostiŠest milimetara. U svojim prethodnim knjigama je ogoljela dušu i iskreno progovorila o osobnoj borbi s teškom bolešću te praznini i tuzi koju nosi razvod braka, svojevrsni gubitak (u) ljubavi. Danas kada živimo u dobu narcisoidnosti i okruženi smo njima, upravo ova knjiga idelan je nastavak Josipinih priča i svojevrstan „lijek” koji nam može pomoći da razumijemo osobine narcisa i obranimo se od njihovog negativnog utjecaja na nas.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

Horoskop za 27. srpnja 2024.

Objavljeno

-

Ovan (21.03.-20.04.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Udvarat ćete osobi s kojom radite, a sve bi to moglo biti na rubu dobrog ukusa. Danas je bolje da se povučete.
KARIJERA: Moguće je da ćete se ponašati po sistemu neka ide kako ide. Ipak, postoje stvari na koje možete utjecati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nedostajat ćete vam umjerenosti u konzumacijama.

Bik (21.04.-20.05.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Neki među vama danas će se osjećati nadahnuti za male ludosti koje oživljavaju kako vas, tako i drugu stranu.
KARIJERA: U uhodanim poslovima sve će se odvijati uredno, a svježinu dana donijet će način vašeg izražavanja.
ZDRAVLJE&SAVJET: Imate napredne ideje.

Blizanci (21.05.-20.06.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Vaša hedonistička priroda doći će do punog izražaja i u osobnim odnosima. Imat ćete baš sve što poželite.
KARIJERA: Dan je kao stvoren za poslove povezane s estetikom, ali i za kombinatoriku ideja koje u sebi nose nešto novo.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pretjerujte s pićem.

Rak (21.06.-20.07.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: U opcijama tajnih veza vi ćete nalaziti najviše zadovoljstva i strasti. Dakako da će sve to biti skriveno ili samo virtulano.
KARIJERA: Imat ćete sjajnih ideja i biti otvoreni za nove načine rada. Sigurnost će se pokazati u alternativnim bavljenjima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki uživaju u terapijama.

Lav (21.07.-21.08.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Danas će mnogi od vas biti skloni potrošiti nešto više novca kako bi impresionirali osobu do koje vam je stalo.
KARIJERA: Možda vam se čini da više ne možete podnositi tuđe greške, ali stvar je tome da im vi trebate ukazati na isto.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vježbajte jogu.

Djevica (22.08.-22.09.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Neki bi se mogli osjećati kao seksualni objekt, ali ako im je ugodno, nema razloga da prigovaraju.
KARIJERA: Danas ćete vjerojatno upoznati vrlo zanimljive poslovne suradnike koji u radu primjenjuju osebujne metode.

ZDRAVLJE&SAVJET: Dobro bi vam došla šetnja na zraku.

Vaga (23.09.-22.10.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Danas biste lako mogli pokazati nedostatak osjećaja za mjeru u strastima. Pokušajte naći zlatnu sredinu.
KARIJERA: Bit ćete skloni trošenju. Neki će graditi kule u zraku. Potrebna je realnija procjena stvari.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki će biti promukli.

Škorpion (23.10.-22.11.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Kako dan bude odmicao, sve ćete se bolje razumjeti s partnerom, a pogotovo u novim načinima zabave.
KARIJERA: Pred vama je vrlo zanimljiv dan u kom ćete dobiti priliku prezentirati svoje originalne ideje.

ZDRAVLJE&SAVJET: Bit ćete lucidniji od svih drugih.

Strijelac (23.11.-21.12.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Gotovo je sigurno da ćete danas pretjerivati u emotivnim pitanjima. Na svaku sitnicu bit ćete preosjetljivi.
KARIJERA: Male poslove rješavat ćete lako, no kad se radi o dogovaranjima, tu će vam trebati realnija procjena.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne uzimajte stvari previše k srcu.

Jarac (22.12.-20.01.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Dok vaš partner luduje i uživa, vaše samopouzdanje pada. Odustanite od potrebe da sve kontrolirate.
KARIJERA: S povjerenjem se prepustite ideji da vas ovaj put vode drugi. Oni imaju ključ kako stići do uspjeha.
ZDRAVLJE&SAVJET: Osmislite ono što govorite.

Vodenjak (21.01.-19.02.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Danas kao da ćete se vi i voljena osoba natjecati u hedonizmu. Svatko će željeti da njegov užitak bude potpuniji.
KARIJERA: U poslovnim pregovorima moguće je licemjerje i dvoličnost. Potrudite se istjerati stvari na čistac.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neumjerenost u hrani i piću.

Ribe (20.02.-20.03.) – Dnevni horoskop za 27.07.2024.
LJUBAV: Izvana ćete biti preljubazni, a svoje prave osjećaje danas ćete skrivati kao zmija noge. Sve će se događati unutra.
KARIJERA: Doći će do neujednačenosti u radu. Teško ćete stizati rokove. Izgledna su kašnjenja od svih, pa i od vas.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne živcirajte se.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert Marka Škugora i sajam otočnih proizvoda u Kukljici  

Objavljeno

-

By

Sinoć, 25.07., trg u Kukljici je bio popunjen do posljednjeg mjesta zahvaljujući koncertu Marka Škugora. Talentirani glazbenik osvojio je srca publike svojim nastupom, a trg je bio ispunjen pjesmom i plesom.

Osim uživanja u glazbi, posjetitelji su imali priliku upoznati autentične otočne proizvode lokalnih OPG-ova, čime je dodatno obogaćena večer u Kukljici.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i uživali s nama! Veselimo se budućim susretima i događanjima kojima ćemo i dalje promicati našu bogatu tradiciju.

 
Nastavi čitati

magazin

Ovo su pića koja konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Objavljeno

-

By

pexels

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mjestima, piše Punkufer.

Ako se bar nije specijalizirao za pripremu koktela, bolje ih nemojte naručiti.

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

“Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića,” otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

“Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina.”

Preskočite točeni Guinness

Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim.

Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness.

“Točeni Guinness naručit ću samo u lijepom i tihom pubu jer znam da će si konobari tamo uzeti vremena da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.

Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – s točenjem se staje nakon što ste napunili čašu tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što pivo odstoji, nastavlja se točiti do vrha čaše.

“Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu,” savjetuje Alejandro Echeverria iz bara njujorškog restorana Sushi by Bou.

Iako je ovaj koktel od kave i votke postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne radi ga svatko onako kako bi trebalo.

“Većina barova nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa ni krajnji rezultat nije onakav kakav biste željeli,” objašnjava konobar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu