Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) NOVI ODJEL U GRADSKOJ KNJIŽNICI / Mladi dobili 995 kvadrata novog prostora za čitanje, druženje, igru i kreativni rad

Objavljeno

-

Gradska knjižnica Zadar proširila se za gotovo 1000 m2 prostora namjijenjenih prvenstveno mladima. Opremljen s preko 8000 knjiga na hrvatskom jeziku, 1600 knjiga na engleskom u Američkom kutku i 26 000 jedinica glazbene građe, ovaj dodatak dosadašnjem prostoru čini velik iskorak u ponudi za mlađe korisnike. Osim knjiga i glazbe, na raspolaganju su im i 3D printer, Play Station, kutak za snimanje multimedije i brojni drugi sadržaji.

Američki kutak sufinanciralo je veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, te je na otvorenju sudjelovala i II. tajnica za odnose s javnošću, Erica King. Ta suradnja započela je još 2005. godine kroz različite događaje, radionice, programe, izložbe, koncerte, ali i kroz nabavu knjižnične građe i digitalne opreme koje se nalaze u Američkom kutku.

Svi dobro znamo što naša knjižnica predstavlja zadarskoj zajednici, posebice djeci i mladima, koliko pozitivno utječe na njihovo obrazovanje i odgoj, potiče na istraživanje, ali i doprinosi kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i kreativnom druženju. Gradska knjižnica Zadar odavno je postala pretijesna za sve njezine korisnike i organizaciju različitih događanja što dovoljno govori ne samo o interesu Zadrana za knjigom, nego i o potrebi za sudjelovanjem u brojnim zbivanjima koja obogaćuju naš društveni život. Ne zaboravimo, odjeli knjižnice šire se po čitavom gradu, prije godinu dana vratili smo jedan područni odjel u Providurovu palaču, uskoro otvaramo i odjel na Stanovima. Bili brig, Arbanasi, Ploča, Crno, Bokanjac, Kožino, stacionari Silba Olib, dva bibliobusa Ono što ih sve veže su njihovi korisnici. A to je svakako na ponos ovom gradu, kazao je gradonačelnik Branko Dukić dodajući knjižnica definitivno jezgra oko koje se okuplja zadarska mladost, širi svoje interese, dijeli svoja iskustva i znanja.

 Oko te jezgre niknuo je i ovaj Centar za mlade koji ćemo, nadam se, uskoro otvoriti kao jezgru buduće zadarske kreativnosti i inovativnosti. U svakom slučaju, siguran sam kako će nam i ovi novi prostori uskoro biti pretijesni za sve korisnike. Ali to su već slatke brige, istaknuo je gradonačelnik. 

Ukupna vrijednost projekta “Centar za mlade – Rekonstrukcija Centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radić u Zadru” u sklopu kojeg je uređen i Odjel za mlade gradske knjižnice Zadar iznosi 39.870.743,71 kn, od čega se EU sredstva 33.150.000,00 kn. Projekt je financiran novcima iz Programa integriranog teritorijalnog ulaganja.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U VIRU OBILJEŽENA 34. GODIŠNJICA OSNUTKA HDZ-a / “Agresivna ljevica pokazala je svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje”

Objavljeno

-

By

U Viru je svečano obilježena 34. godišnjica osnutka HDZ-a na kojoj su se okupili brojni članovi i simpatizeri predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

Politička stabilnost i kontinuitet zaslužni su za snažan razvoj Zadarske županije koja je po novom indeksu razvijenosti među pet najboljih u zemlji. Odlična suradnja s Vladom RH zalog je i niza budućih projekata, koji će zasigurno donijeti dodatan napredak otoku Viru gdje je HDZ sve snažniji i ima sve veću potporu stanovnika.

HDZ je jedina stranka koja jamči sigurnu Hrvatsku uz snažno očuvanje domoljubnih vrijednosti. To se posebno vidi posljednjih tjedana gdje je agresivna ljevica pokazala svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje prema svemu što ima poveznicu s HDZ-om, stožernom strankom hrvatskog naroda.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je snažan rast plaća, a vodeći smo u EU po porastu stope BDP-a. Samo HDZ jamči nastavak tog pozitivnog niza, jer ima ljude koji su dokazano stručni i kompetentni, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

Uz to, Hrvatska je nikad bolje međunarodne pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje nas je želio vidjeti i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz predsjednika OO HDZ-a Vir Antu Bašića, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te ministar Šime Erlić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Simbol otpora komunističkom nasilju!

Objavljeno

-

Kad me u tjedan dana na zub uzmu i Index i Srpske novosti onda znam da nešto ispravno radim.

Jedan dalmatinski medij tražio je murale po Dalmaciji, našli ih 18. Pa da su mene pitali ja bi im poslao preko 100 slika, a ušteđeno gorivo i dnevnice su mogli donirati dečkima na terenu, za boju.

Isti taj medij svakodnevno udara i po meni, pa danas kažu: oštećeni su moj i automobil gradonačelnika. Ja napad nisam prijavio, pa ako se uopće dogodio…

Zamisli, da je nekom njihovome ucrtalo zvezdu na auto razapeli bi sve živo i neživo. Da su gledali prilog na Dnevniku mogli su vidjeti sve detalje.

Uostalom, zaboli me za njihovo mišljenje, i oni su mi PR. Jer jedini tko huška su oni svojim svakodnevnim tekstovima. Baš su oni ti koji daju volju mladima za otporom prema njihovim lažima.

Iako znaju da ustaški grb ima znak “U” na prvom bijelom polju i da je grb bio bočno, oni luduju na crnu boju i šahovnicu. I sad kad su izvršili pritisak na institucije i shvatili da se zakon zapravo ne krši nigdje – okrenuli su retoriku. Sad je to izdaja Dalmacije i tome slično. Smiješno. No, dosta o njima, nebitni su. 

Danas ako si generalno protiv komunističkih poremećenih ideja dobiješ naziv ustaša. S tim te nazivom degradiraju, a sebi daju na bitnosti jer su, kao, antifašisti. A anti mora biti protiv nečega, pa moraju naći ustaše.

A zapravo su oni jedna obična nakupina komunista. Nebitnih i frustriranih ljudi koje će izjesti jugonostalgija i mržnja prema RH.

Kad žele toljagama zatući ljude što se mole u tišini i ne smetaju nikoga, ne traže zaštitu, to je OK. Jer im nabiju epitet klečavci i mogu što hoće. To nije nasilje ni širenje mržnje.

Kad netko kaže da je gay parada zlo i bacanje novca na zaštite tih pedera dok marširaju okolo, taj je ustaša, nacist itd. To su oni – ili će biti po njihovome ili neće biti.

Konstantno manjina maltretira većinu.

I nama je više pun kofer. Nećete. 

Sad ćemo se mi inatiti, pa ćete na svaku vašu ludost dobiti odgovor. Dok ne shvatite da ste manjina i da živite u državi koja se zove Hrvatska.

Najbolje od svega što u Trogiru gdje je na vlasti SDP gradonačelnika zaboli što ima dva murala u gradu. Neki valjda normalan čovjek.

Ovima u Zadru očito pomoći nema.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRO JE ZNATI… / Ove nedjelje u Zadru rade sljedeće trgovine…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Zrinsko – Frankopanska ulica 1 – 07:00-21:00

Ante Starčevića 15 – 07:00-21:00

Put Vrela 2 – od 07:00-21:00

Ulica Stjepana Radića 1 – od 07:00-21:00

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu