Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

POBRKANI LONČIĆI NA ZADARSKOJ POLITIČKOJ SCENI / Biloglav (DP) glasovao za SDP-ovca Mrčelu. Lukić: “Ne mogu vjerovati”

Objavljeno

-

Gotovo nevjerojatno zvuči da je Domovinski pokret i njihov županijski predsjednik Damir Biloglav svojim glasom SDP-ovom Ninu Mrčeli onemogućio HSP-ovom Mati Lukiću da postane predsjednik odbora za dodjelu gradskih stanova.

Odbor je zaprimio tri prijedloga jednu od Nezavisne liste Enia Meštrovića na Adelu Frank, Kluba HDZ HSP Stranka Umirovljenika na Matu Lukić koji je već javno iznio rješenja za ovaj gorući problem grada Zadra te treća od strane SDP-a na Nina Mrčelu njihova stranačkoga tajnika.

Nezavisna lista je povukla vlastiti prijedlog prijedlog i glasala za HSP-ovca, Duško Vuković iz Umirovljenika je glasao također za HSP, a Danijel Radeta predsjednik SDP- a glas je dao svome kandidatu Ninu Mrčeli.

Damir Biloglav između suzdržanosti ili glasa svjetonazorski bliskoj stranci iznenada se odlučio za podršku SDP-u čime je rezultat HSP 2 te SDP 2. Prijedlog radi neriješenog ishoda ne ide na GV grada Zadra.

Pitali smo za komentar Matu Lukića koji nam je rekao da ne vjeruje da je to istina te da čeka službeni dopis Odbora za imenovanje.

Mate Lukić
 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Svečano obilježen Dan Općine Povljana

Objavljeno

-

By

U subotu, 27. travnja svečano je obilježen Dan Općine Povljana. Program je započeo svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 10 sati, nakon čega je u Domu kulture u organizaciji Općine Povljana i Kulturnog centra Sv. Martin – Hrvatska u suradnji s Institutom za etnologiju i folkloristiku te Hrvatskim katoličkim sveučilištem predstavljena knjiga „Život svetoga Martina” autora Sulpicija Severa. Na promociji knjige govorila je dr. sc. Antonija Zaradija Kiš, dopredsjednica znanstveno-kulturne udruge Kulturni centar sv. Martin – Hrvatska i znanstvena savjetnica Instituta za etnologiju i folkloristiku, koja je predstavila višegodišnji projekt i put njezina nastanku ukazavši na značaj koji knjiga danas nosi.

Knjiga „Život svetoga Martina” u izdanju Kršćanske sadašnjosti, Kulturnog centra sv. Martin – Hrvatska i Hrvatskog katoličkog sveučilišta prijevod je djela čovjeka očarana milosrđem i humanošću sv. Martina, Sulpicija Severa, svetčeva suvremenika i sljedbenika, koju je na hrvatski jezik preveo prof. dr. sc. Stjepan Kušar.

Prof. dr. sc. Ines Sabotič, predsjednica Kulturnoga centra sv. Martin – Hrvatska i profesorica Hrvatskog katoličkog sveučilišta predstavila je projekt Kulturne rute Vijeća Europe u Republici Hrvatskoj, a dr. sc. Radomir Jurić, dugogodišnji ravnatelj Arheološkog muzeja Zadar govorio je o crkvi Sv. Martina i običajima vezanim uz slavljenje kulta Sv. Martina u Povljani na otoku Pagu.

Crkva sv. Martina spominje se kao prva župna crkva naselja Povljane već davne 1334. godine, a sagradio ju je Dižislav Radogostić Vučo u Staroj Povljani. Crkva je iznimno vrijedan spomenik srednjovjekovne arhitekture koja je 2001. godine u cijelosti konzervirana i tako dugoročno spašena, kao iznimno vrijedan spomenik hrvatskog srednjovjekovnog graditeljstva.

Općina Povljana od ove godine učlanjena je u Kulturni centar sveti Martin – Hrvatska koji okuplja gradove i općine pod zaštitom ovog sveca, kao i brojne štovatelje Martinske baštine.

Svečano slavlje nastavljeno je na Trgu Bana Josipa Jelačića u Povljani uz domjenak i druženje s građanima.

„Danas smo u društvu naših gostiju i građana svečano obilježili Dan Općine Povljana. Tradicija obilježavanja svake godine obogaćuje našu zajednicu te zahvaljujemo svima koji su nam se pridružili  kako bismo zajedno proslavili Dan naše općine.” – rekao je Predrag Rukavina, načelnik Općine Povljana.

Foto: Elvis Šmit/Radio Pag

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBLJETNICA / Zavod za javno zdravstvo Zadar u ponedjeljak slavi 80. rođendan. Proslava je na Trgu, i svi su pozvani

Objavljeno

-

By

Zavod za javno zdravstvo Zadar obilježava 80 godina javnozdravstvenog djelovanja i 40 godina od osamostaljenja Zavoda.

Datum: 29. travnja 2024. godine

Vrijeme: 10:00 – 13:00 sati

Lokacija: Narodni trg, Zadar (ispred Gradske lože)

Program događanja:

1. Mjerenje tlaka i šećera u krvi: Posjetite naš štand i provjerite svoje zdravstvene parametre.

2. Predavanje o provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva: U 11:00 sati u Gradskoj loži, saznajte više o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

3. Predstavljanje rada stručnih službi Zavoda: Upoznajte se s našim timom stručnjaka i saznajte kako doprinosimo javnom zdravlju.

4. Promotivni materijali: Dijelit ćemo informativne brošure i materijale koji će vam pomoći da ostanete informirani o važnim zdravstvenim temama.

5. Besplatne analize vode: podijelit ćemo ambalažu za 10 besplatnih analiza zdravstvene ispravnosti vode za piće i 10 besplatnih analiza vode iz bazena.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Sunčano i sve toplije. Već u nedjelju temperatura ide iznad 25°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21 °C.

U nedjelju pretežno sunčano uz slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar. Jutarnja magla uglavnom u kotlinama. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na moru između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano uz porast temperature. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, od ponedjeljka jugoistočni, a na moru jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu